Publicarea de anunțuri oficiale

Estonia

Conținut furnizat de
Estonia

Pe ce site sunt publicate anunțurile oficiale?

Anunțurile publice importante sunt publicate pe site-ul web al publicației oficiale Ametlikud Teadaanded (Anunțuri oficiale). În unele cazuri, legislația impune și publicarea anunțurilor în ziare.

Publicația oficială on-line Ametlikud Teadaanded apare numai în format electronic începând cu 1 iulie 2003. Aceasta este și o bază de date integrată în sistemul național de informații. Ametlikud Teadaanded poate fi consultată gratuit la adresa https://www.ametlikudteadaanded.ee/.

Ce tipuri de anunțuri sunt publicate?

Notificări, invitații și anunțuri care trebuie publicate potrivit legii sau în conformitate cu un act guvernamental sau cu un ordin ministerial.

În Ametlikud Teadaanded sunt publicate două tipuri de anunțuri:

  1. anunțuri destinate să informeze o anumită persoană și care, din motive de protecție a vieții private, nu trebuie să fie reutilizabile. Aceste anunțuri se publică pentru o anumită perioadă de timp în Ametlikud Teadaanded și fac obiectul unor restricții privind accesul după încetarea publicării. Cerințele referitoare la reutilizare nu se aplică acestor anunțuri;
  2. anunțuri destinate să informeze pe toată lumea și care trebuie să fie reutilizabile în formate prelucrabile automat.

Care sunt organizațiile care au publicat inițial aceste anunțuri?

În Ametlikud Teadaanded sunt publicate anunțurile necesare pentru îndeplinirea funcțiilor autorităților naționale și locale, precum și ale reprezentanților profesiilor liberale (de exemplu, notari, executori judecătorești). Sunt publicate, de asemenea, anunțuri ale entităților juridice private care trebuie publicate prin lege și care sunt publicate în interes public, adică sunt destinate să informeze publicul larg (de exemplu, divizarea și dizolvarea societăților).

Accesul la anunțurile oficiale este gratuit?

Accesul la toate anunțurile publicate în Ametlikud Teadaanded este gratuit.

Pentru a publica anunțuri în interes privat, de exemplu un anunț privind pierderea unui document, trebuie achitată o taxă la stat.

Ce fel de căutări pot fi efectuate?

Anunțurile publicate pot fi căutate după tip, titlu, autor și zona de influență sau cu ajutorul funcției de căutare după textul integral.

Serviciul „Anunțurile mele oficiale” (Minu Ametlikud Teadaanded) permite unei persoane să se aboneze pentru a primi diferite tipuri de anunțuri pe adresa sa de e-mail și să vizualizeze anunțurile arhivate care se referă la ea, a căror publicare a încetat. Publicarea unui anunț destinat unei anumite persoane încetează, iar anunțul este arhivat atunci când publicarea și-a îndeplinit scopul. Publicarea acestui tip de anunț încetează și atunci când persoana confirmă primirea anunțului cu cartea sa de identitate, utilizând serviciul „Anunțurile mele oficiale”.

Începând cu ce dată au fost disponibile în format electronic anunțurile oficiale?

1 iulie 2003. Site-ul web Ametlikud Teadaanded include, de asemenea, anunțuri publicate anterior pe suport de hârtie și destinate informării publicului larg.

Dacă sunt îndeplinite criteriile, pot fi salvate căutările și trimise notificările?

O persoană se poate abona pentru a primi toate anunțurile prin e-mail, pe care le poate salva cu ajutorul serviciului „Anunțurile mele oficiale”. Pentru a utiliza serviciul „Anunțurile mele oficiale”, este necesară autentificarea cu cartea de identitate sau cu ID-ul mobil al persoanei. Cu ajutorul serviciului „Anunțurile mele oficiale”, o persoană poate vizualiza anunțurile Ametlikud Teadaanded arhivate care se referă la ea și poate vedea cine a mai citit anunțurile arhivate care se referă la ea.

Este, de asemenea, posibilă utilizarea de identificatori uniformi de resurse (URI-uri) pentru a căuta și a prelua anunțuri din Ametlikud Teadaanded. Unicitatea unui URI depinde de numărul de componente URI utilizate. Cu ajutorul unui URI se pot deschide unul sau mai multe anunțuri publicate în format HTML, ca în cazul rezultatului unei căutării, sau ca fișier XML ori XML-RDF.

URI-urile permit deschiderea unor anunțuri disponibile publicului care nu sunt destinate unei anumite persoane și a căror publicare nu a încetat.

Pentru a utiliza un URI, trebuie creată o adresă web corespunzătoare datelor de publicare ale anunțului care prezintă interes.

Instrucțiuni mai detaliate referitoare la căutările pe bază de URI sunt disponibile la https://www.ametlikudteadaanded.ee/avalik/uriotsing.

Anunțurile oficiale sunt disponibile gratuit sub formă de date deschise? Dacă da, unde sunt registrul și/sau informațiile tehnice?

Anunțurile care nu sunt destinate anumitor persoane fizice, ci informării publicului larg sunt disponibile ca date deschise. Anunțurile care nu mai sunt publicate și care au fost arhivate nu sunt disponibile ca date deschise.

Datele deschise pot fi descărcate în timp real ca URI-uri. Unicitatea unui URI depinde de numărul de componente URI utilizate. Cu ajutorul unui URI se pot deschide unul sau mai multe anunțuri publicate în format HTML, ca în cazul rezultatului unei căutării, sau ca fișier XML ori XML-RDF. Pentru a utiliza un URI, trebuie creată o adresă web corespunzătoare datelor de publicare ale anunțului care prezintă interes.

Ultima actualizare: 14/05/2019

Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.