Házassági vagyonjogi rendszerekkel kapcsolatos ügyek

Bulgária

Tartalomszolgáltató:
Bulgária

64. cikk (1) bekezdés a) pont – a 44. cikk (1) bekezdésével összhangban benyújtott, végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmek és az ilyen kérelmekkel kapcsolatos határozatok ellen a 49. cikk (2) bekezdésével összhangban benyújtott jogorvoslati kérelmek elbírálására hatáskörrel rendelkező bíróságok vagy hatóságok

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata bolgár nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

A valamely más uniós tagállamban hozott ítélet vagy egyéb jogi aktus végrehajthatóságának megállapítása iránti kérelmet a tartományi bírósághoz kell benyújtani. (A polgári perrendtartás 623. cikkének (1) bekezdése).

64. cikk (1) bekezdés b) pont – az 50. cikkben említett, a jogorvoslat tárgyában hozott határozat megtámadására vonatkozó eljárások

A határozat ellen a Szófiai Fellebbviteli Bírósághoz lehet fellebbezni. A Szófiai Fellebbviteli Bíróság határozataival szembeni további fellebbezéseket a Legfelsőbb Semmítőszékhez kell benyújtani. (A polgári perrendtartás 623. cikkének (6) bekezdése).

65. cikk (1) bekezdés – a 3. cikk (2) bekezdésében említett egyéb hatóságok és jogi szakemberek jegyzéke

Nem alkalmazandó.

Utolsó frissítés: 26/11/2021

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.