Bejegyzett élettársi kapcsolatok vagyonjogi hatásaival kapcsolatos ügyek

Németország

Tartalomszolgáltató:
Németország

64. cikk (1) bekezdés a) pont – a 44. cikk (1) bekezdésével összhangban benyújtott, végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmek és az ilyen kérelmekkel kapcsolatos határozatok ellen a 49. cikk (2) bekezdésével összhangban benyújtott jogorvoslati kérelmek elbírálására hatáskörrel rendelkező bíróságok vagy hatóságok

A végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmeket a rendeletek 44. cikkének (1) bekezdésével összhangban az illetékes helyi bírósághoz – családjogi bírósághoz kell benyújtani. A kizárólagos hatáskörrel rendelkező bíróság annak a regionális felsőbíróságnak a székhelye szerinti helyi bíróság, amelynek illetékességi területén az adós lakóhellyel rendelkezik, vagy amelynek illetékességi területén az ítéletet végre kell hajtani.

64. cikk (1) bekezdés b) pont – az 50. cikkben említett, a jogorvoslat tárgyában hozott határozat megtámadására vonatkozó eljárások

A helyi bíróságok által a végrehajthatóvá nyilvánítás tárgyában hozott határozatok ellen a rendeletek 49. cikkének (2) bekezdésével összhangban a magasabb fokú regionális bírósághoz lehet fellebbezni.

A fellebbezés tárgyában hozott határozatok ellen a rendeletek 50. cikkével összhangban a Szövetségi Legfelsőbb Bírósághoz (Bundesgerichtshof) lehet fellebbezni.

65. cikk (1) bekezdés – a 3. cikk (2) bekezdésében említett egyéb hatóságok és jogi szakemberek jegyzéke

Nem alkalmazandó

Utolsó frissítés: 15/12/2023

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.