Bejegyzett élettársi kapcsolatok vagyonjogi hatásaival kapcsolatos ügyek

Spanyolország

Tartalomszolgáltató:
Spanyolország

64. cikk (1) bekezdés a) pont – a 44. cikk (1) bekezdésével összhangban benyújtott, végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmek és az ilyen kérelmekkel kapcsolatos határozatok ellen a 49. cikk (2) bekezdésével összhangban benyújtott jogorvoslati kérelmek elbírálására hatáskörrel rendelkező bíróságok vagy hatóságok

A végrehajthatóvá nyilvánítás iránti kérelmek elbírálására hatáskörrel rendelkező bíróság azon fél lakóhelye szerint illetékes elsőfokú bíróság (Juzgado de Primera Instancia), akivel szemben az elismerést vagy a végrehajtást kérik, vagy a végrehajtás helye szerint illetékes bíróság.

64. cikk (1) bekezdés b) pont – az 50. cikkben említett, a jogorvoslat tárgyában hozott határozat megtámadására vonatkozó eljárások

Fellebbezés a határozat ellen. A fellebbezések elbírálására hatáskörrel rendelkező bíróság a tartományi bíróság (Audiencia Provincial).

A tartományi bíróság fellebbezés tárgyában hozott határozatának megtámadására irányuló eljárás lehet eljárási szabály megsértése miatti rendkívüli fellebbezés (recurso extraordinario por infracción procesal) vagy az ítélet megsemmisítése iránti kérelem (recurso de casación).

65. cikk (1) bekezdés – a 3. cikk (2) bekezdésében említett egyéb hatóságok és jogi szakemberek jegyzéke

Spanyolországban nincs olyan hatóság, amely a 3. cikk (2) bekezdésében felsorolt jellemzőkkel és hatáskörrel rendelkezik és e rendelet hatálya alá tartozik.

Utolsó frissítés: 26/02/2024

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.