Til det formål finder du i dette afsnit følgende oplysninger:
- information om den generelle videokonferencepolitik
- en pjece udarbejdet af Det Europæiske Råd med generelle oplysninger om den retlige ramme, tekniske spørgsmål og bedste praksis i forbindelse med grænseoverskridende videokonferencer — se vedhæftede dokument
- en vejledning med mere detaljerede oplysninger til brugere (f.eks. dommere, retssekretærer og teknikere)
- bevisoptagelse via videokonference
- oplysninger om nationale faciliteter, der gør brugere i stand til at finde ud af, om der er videokonferenceudstyr tilgængeligt i en bestemt retssal i en anden medlemsstat (oplysningerne i dette afsnit er baseret på input fra justitsministerierne i de enkelte medlemsstater)
- dynamiske formularer, der på nuværende tidspunkt alene vedrører grænseoverskridende civil- og handelsretlige sager i henhold til Rådets forordning af 28. maj 2001 (se den lovgivningsmæssige ramme). De gør den anmodende ret i stand til at udfylde anmodninger online, kontrollere om en anmodning er udfyldt, printe, gemme, oversætte til den anmodede rets sprog og e-maile relevante dokumenter
- resultaterne af projektet "fleraspektinitiativet til forbedring af grænseoverskridende videokonferencer", som blev gennemført af medlemsstater, der deltager i ekspertgruppen vedrørende videokonferencer, og som blev finansieret gennem programmet for retlige anliggender. Formålet med projektet var at fremme den praktiske anvendelse af og dele bedste praksis og ekspertise i forbindelse med grænseoverskridende videokonferencer. Projektets resultater er rettet til dommere, statsanklagere og retssekretærer fra medlemsstaternes retlige myndigheder, som er involveret i grænseoverskridende sager samt teknikere, der planlægger og bistår ved videokonferencer.
Vedhæftede filer
Rådets henstillinger - "Fremme af brugen af og udveksling af bedste praksis vedrørende grænseoverskridende videokonferencer på det retlige område i medlemsstaterne og på EU-plan"
Endelig rapport (1210 Kb) fra Rådets gruppe vedrørende e-lovgivning (e-Justice) - ekspertgruppen vedrørende videokonferencer (bilag)
Praktisk vejledning i anvendelsen af forordningen om bevisoptagelse (74 Kb)
Denne side vedligeholdes af Europa-Kommissionen. Oplysningerne på denne side afspejler ikke nødvendigvis Europa-Kommissionens officielle holdning. Kommissionen påtager sig intet ansvar for oplysninger og data, der er indeholdt i eller henvises til i dette dokument. Der henvises til den juridiske meddelelse, for så vidt angår de regler om ophavsret, der gælder for EU-websiderne.