Kézikönyv

3.3.  A videokonferencia-berendezés működtetése

Mobil berendezés

58. A mobil berendezésnek (képernyő + kamera + hangszóró + mikrofon + kellékek) akár különféle kombinációkban, akár egy meghatározott berendezéskészlettel kapcsolatban használhatónak kell lennie. A berendezésnek azonnal szállíthatónak kell lennie (de ebből nem következik, hogy kerekeken guruljon), különböző helyszínek között könnyen mozgathatónak és használatát tekintve rugalmasnak kell lennie. Következésképpen valószínűleg több korlátozás vonatkozik a mobil berendezés minőségére, mint a rögzített berendezésre (pl. Az egyszerre jó minőségben filmre vehető résztvevők számát tekintve).

59. A mobilberendezés az alábbi esetekre szolgálhat: tanúk kihallgatása esetén (pl. egy másik ország kérésére), ha a berendezés elromlik, rögzített berendezés ideiglenes kiegészítéseként vagy különleges helyszíneken, mint pl. börtönkórházakban. Azonban a mobil berendezés viszonylag törékeny és nehezen működtethető, mivel esetleg pl. a kamerák időigényes újrabeállítását igényelheti az új helyszínekhez való igazodás érdekében (nehéz az előre beállított pozíciókat használni).

A videokonferencia-berendezés működtetése

60. A videokonferencia-rendszer működtetése legkényelmesebben érintőképernyővel történik. Hasznos, ha a működtetés a lehető legfelhasználóbarátabb (azaz egyszerűbb), és ennélfogva csak korlátozott számú funkcióból áll, pl. be- és kikapcsolás, a kapcsolat létrehozása és befejezése, valamint be- és kijelentkezés.

61. Az audiovizuális rendszer használata során nem kívánhatja meg a működtető beavatkozását. Amennyiben probléma merül fel, a működtetőnek képesnek kell lennie felhívnia a helpdesket. A bírónak kell eldöntenie, hogy az ilyen módon félbeszakított videokonferencia-kapcsolatot befejezi-e.

Utolsó frissítés: 17/11/2021

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.