Manual

3.3. Operarea echipamentului pentru videoconferinţe

Echipamentul portabil

58. Echipamentul portabil (ecran + cameră + difuzor + microfon + accesorii) ar trebui să poată fi utilizat fie în diverse combinaţii, fie în legătură cu un set fix de echipamente.

Echipamentul ar trebui să poată fi uşor de transportat (şi, prin urmare, nu este obligatoriu să aibă rotile), uşor de deplasat între diferitele locaţii şi flexibil în ceea ce priveşte utilizarea. Prin urmare, sunt preconizate mai multe limitări în privinţa calităţii echipamentului mobil decât pentru cel fix (de exemplu cu privire la numărul de participanţi care pot fi filmaţi clar în acelaşi timp).

59. Echipamentul portabil poate fi utilizat pentru audierea martorilor (de exemplu la solicitarea altei ţări), în cazul defectării echipamentului, ca înlocuitor temporar pentru echipamentul fix sau în locaţii speciale, precum spitalele din închisori.

În schimb, echipamentul mobil poate fi oarecum fragil şi dificil de operat, întrucât ar putea implica, de exemplu, readaptări ale poziţiei camerei pentru a se potrivi noilor locaţii, care necesită mult timp (este dificil să se folosească poziţii presetate).

Operarea echipamentului pentru videoconferinţe

60. Cel mai convenabil mod de operare a sistemului de videoconferinţă este prin intermediul unui ecran sensibil la atingere (touch screen). Este bine ca operarea să fie cât de prietenoasă posibil pentru utilizator (şi anume să fie cât mai simplă) şi să constea numai într-un număr limitat de manevre, de exemplu pornire/oprire, stabilire şi încheiere a conexiunii şi conectare/deconectare.

61. În timpul utilizării, soluţia audiovizuală nu ar trebui să necesite intervenţia operatorului. Dacă apar probleme de orice tip, operatorul trebuie să aibă posibilitatea de a apela un centru de asistenţă. Este la latitudinea judecătorului să hotărască dacă întrerupe o sesiune de videoconferinţă care a fost perturbată în acest mod.

Ultima actualizare: 17/11/2021

Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.