Please note that the original language version of this page Latvian has been amended recently. The language version you are now viewing is currently being prepared by our translators.
Swipe to change

Vádlottak (büntetőeljárás)

Latvia

A független jogi tanácsadás igénybevétele rendkívül fontos, amennyiben valamilyen formában érintett a büntetőeljárásban. A tájékoztatókból megtudhatja, hogy mikor és milyen körülmények között jogosult arra, hogy ügyvéd képviselje. Emellett azt is tartalmazzák, hogy mit tesz az ügyvéd az Ön érdekében. Ez az általános tájékoztató azt mutatja be, hogy miként találhat ügyvédet, illetve, hogy miként alakul az ügyvédi költségek viselése, amennyiben nem engedheti meg magának, hogy fizessen a jogi tanácsadásért.

Content provided by:
Latvia

Hogyan találhat ügyvédet?

Amennyiben ügyvédre van szüksége, lépjen kapcsolatba a Lett Ügyvédi Kamarával. Ők vezetik a Lettországban jogi tevékenységet folytató ügyvédek listáját.

Akár őrizetben van, akár nem, tájékoztathatja az ügyben eljáró hatóságot (nyomozó hatóság / ügyészség / bíróság), hogy jogi tanácsot szeretne kérni. Ilyenkor tájékoztatást kap az elérhető ügyvédekről, vagy értesítenek egy elérhető ügyvédet arról, hogy Önnek jogi tanácsadásra van szüksége, aki biztosítja az Ön számára azt.

Az Ön, illetve hozzátartozói számára a legjobb lehetőség az, ha megállapodást köt egy ügyvéddel, aki mindaddig ellátja ügyét, ameddig ez szükséges.

Az ügyvédi díj megfizetése

Az ügyvédeknek díjat kell fizetni, az ügyfél és az ügyvéd írásban állapodik meg a díjazásról. Ügyvéddel való megállapodás hiányában az állam biztosítja a szükséges jogi tanácsadást, amelynek költségét az állami költségvetés fedezi.

Kapcsolódó linkek

Büntetőeljárási törvény

Az ügyvédi kamaráról szóló törvény

Az állam által biztosított jogi segítségnyújtásról szóló törvény

Az állam által biztosított jogi segítségnyújtásról szóló rendelet

Lett Ügyvédi Kamara

Jogi segítségnyújtási hatóság

Utolsó frissítés: 15/06/2020

E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.