EU-maiden kiinteistörekisterit

Австрия

Tällä portaalin sivulla on yleiskatsaus Itävallan kiinteistörekisteriin.

Съдържание, предоставено от
Австрия

Mitä Saksan kiinteistörekisteri tarjoaa?

Vastaukset oikeudellisiin ja tosiseikkoihin liittyviin kysymyksiin ovat saatavissa kiinteistörekisteristä. Kiinteistörekisteri sisältää dokumentoidut tiedot kaikista oikeudellisesti sitovista kiinteistökaupoista Itävallassa.

Itävallan kiinteistörekisteriin ja sähköisiin arkistoihin voi tutustua tuomioistuinten, notaarien, asianajajien ja maksutoimistojen kautta.

Onko Saksan kiinteistörekisterin käyttö ilmaista?

Pieni maksu on maksettava. Maksu suoritetaan joko tuomioistuimelle, notaarille, asianajajalle tai jollekin maksutoimistolle. Laskutuslaitokset on ilmoitettu Itävallan oikeuslaitoksen kotisivulla kohdassa ”Kiinteistörekisteri”. http://www.justiz.gv.at/

Hakujen tekeminen Saksan kiinteistörekisteristä

Kun syötetään maarekisterikunnan numero ja kerrostumien määrä ( EZ) tai maa-alueen numero, tietokannasta voidaan hakea seuraavat tiedot:

  • Ajankohtaiset ja historialliset otteet kiinteistörekisteristä
  • Otteet apuaineista

Näihin tietoihin on sisällyttävä kaikki pystysuorat tiedot. Pääsy poistettuihin tietoihin on mahdollista myös pyynnöstä (tiedot, jotka on tallennettu sähköiseen rekisteriin siirtymisen jälkeen). Vanhemmat tiedot ovat saatavilla vain paperilla.

Yleinen rekisteri, asiakirjakokoelma ja lisähakemistot ovat julkisia. Tiedonsaanti pelkän henkilöiden (omistajien) haun avulla on erittäin rajoitettua. Etsinnän voivat suorittaa piirituomioistuimet (kiinteistörekisteri) todisteen perusteella.

Historia

Vuosina 1870–1992 kiinteistörekistereitä pidettiin paperimuodossa. Vuosina 1980–1992 tiedot siirrettiin maatietokantaan. Maarekisteri siirrettiin vuonna 7.5.2012 uuteen ohjelmasuunnitteluun, ja sitä on sen jälkeen kehitetty edelleen (automatisoidusti).

Päivitetty viimeksi: 13/08/2020

Tämän on konekäännös sivun sisällöstä. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.