Tagállami szintű ingatlan-nyilvántartások

Австрия

A portál ezen oldala áttekintést nyújt az ausztriai ingatlan-nyilvántartásról.

Съдържание, предоставено от
Австрия

Mit kínál a német ingatlan-nyilvántartás?

A jogi és ténybeli kérdésekre az ingatlan-nyilvántartásból lehet választ kapni. Az ingatlan-nyilvántartás dokumentált információkat tartalmaz a jogilag kötelező ausztriai földügyletekről.

Az osztrák ingatlan-nyilvántartásba és az elektronikus irattárba bíróságokon, közjegyzőkön, ügyvédeken és elszámoló ügynökségeken keresztül lehet betekinteni.

Ingyenes-e a német ingatlan-nyilvántartáshoz való hozzáférés?

Kis összegű díjat kell fizetni. Ezt vagy a bíróságnak, a közjegyzőnek, az ügyvédnek vagy az egyik elszámoló ügynökségnek kell kifizetni. Az elszámoló ügynökségeket az osztrák igazságszolgáltatás honlapján, a „Land Register” rovatban tüntetik fel. http://www.justiz.gv.at/

Hogyan keressünk a német ingatlan-nyilvántartásban?

A kataszteri önkormányzat számának és a lelőhelyek számának (EZ) vagy a földszámnak a megadásával a következőinformációk szerezhetők be az adatbázisból:

  • Az ingatlan-nyilvántartás jelenlegi és történelmi kivonatai
  • Segédanyagok kivonata

Ennek az információnak tartalmaznia kell az összes függőleges adatot. A törölt adatokhoz kérésre is hozzá lehet férni (az elektronikus nyilvántartásra való átállást követően bevitt adatok esetében). A régebbi adatok csak papíron állnak rendelkezésre.

Az általános nyilvántartás, a dokumentumgyűjtemény és a kiegészítő jegyzékek nyilvánosak. Az információkhoz való hozzáférés a személyek (tulajdonosok) puszta átkutatása révén súlyosan korlátozott. A jogi érdek bizonyításával a járásbíróságok (földhivatalok) végezhetnek ilyen keresést.

Történelem

1870 és 1992 között az ingatlan-nyilvántartásokat papíralapú formában vezették. 1980 és 1992 között az adatokat továbbították a telekadatbázisba. 2012.5.7-én az ingatlan-nyilvántartás átkerült egy új programozási gyakorlatba, és azóta továbbfejlesztették (automatizálták).

Utolsó frissítés: 13/08/2020

Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.