Sovittelijat

Polonja

Tässä osiossa kerrotaan, kuinka löydät sovittelijan Puolassa.

Il-kontenut ipprovdut minn
Polonja

Kuinka löydän sovittelijan Puolassa?

Luettelot laitoksista ja henkilöistä, joilla on valtuudet hoitaa sovittelumenettelyjä (jäljempänä ’sovittelijaluettelot’), pidetään aluetuomioistuimissa ja asetetaan saataville niiden verkkosivustoilla. Toimivaltaisen aluetuomioistuimen puheenjohtaja kirjaa ja poistaa sovittelijat, mukaan lukien henkilöt, jotka kuuluvat valtiosta riippumattomien järjestöjen (niiden lakisääteisten tehtävien puitteissa) ja yliopistojen laatimiin luetteloihin.

Sovittelijat erikoistuvat yleensä tietyntyyppiseen sovitteluun: siviilioikeudellinen (talous, perhe, työ, muu), rikollinen tai nuori.

Siviilisovittelijoiden osalta olisi erotettava toisistaan pysyvät sovittelijat, jotka on merkitty aluetuomioistuimen presidentin pitämään luetteloon kyseisen tuomiopiirin toimivalta-alueella.

Hyväksyttyjen oikeudellisten ratkaisujen vuoksi ei ole olemassa yhtä keskitettyä sovittelijaluetteloa.

Sovittelua koskevalla oikeusministeriön verkkosivustolla http://mediacja.gov.pl/ on perustietoa sovittelun toimintaa Puolassa koskevista säännöksistä, menettelyistä ja käytännön näkökohdista.

Onko sovittelijaluettelon käyttö ilmaista?

Kyllä, sovittelijaluettelot ovat maksuttomia.

Kuinka löydän sovittelijan Puolassa?

Käyttäkää luetteloita aluetuomioistuinten presidenttien tai sovittelukeskusten tai yksittäisten sovittelijoiden ylläpitämistä sovittelijoista. Tiedot ja yhteystiedot ovat yleensä saatavilla toimivaltaisten tuomioistuinten, keskusten tai sovittelijoiden verkkosivuilla.

Päivitetty viimeksi: 13/11/2020

Tämän on konekäännös sivun sisällöstä. Sivun ylläpitäjä ei ole vastuussa eikä vahingonkorvausvelvollinen konekäännöksen laadusta.