Sistemele naționale de justiție

Áustria

Această secțiune vă oferă o prezentare generală a instanțelor din Austria.

Conteúdo fornecido por
Áustria

Organizarea justiției — sistemul judiciar

Alături de puterea legislativă și executivă, sistemul judiciar este considerat a fi cel de-al treilea pilon al guvernului într-o țară, în conformitate cu statul de drept. Legea constituțională federală (Bundes -Verfassungsgesetz) prevede că competența de drept comun revine guvernului federal. Sistemul judiciar este separat de puterea executivă la toate nivelurile. Există norme speciale pentru acest domeniu al administrării justiției, care se desfășoară pe cale judiciară fără instrucțiuni.

În afară de Ministerul Federal al Justiției, sistemul judiciar austriac cuprinde instanțele de drept comun, parchetele, penitenciarele (penitenciare și închisorile judiciare) și serviciul de probațiune, care sunt furnizate în principal de o instituție privată:

  1. Instanțele de drept comun sunt instituții de stat care decid cu privire la drepturile și obligațiile civile și la acuzații penale în urma unei proceduri oficiale. Acestea sunt constituite prin lege și sunt compuse din judecători independenți și imparțiali, care nu pot fi demiși sau transferați și nu sunt legați decât de sistemul juridic.
  2. Parchetele sunt organisme speciale care sunt separate de instanțe. Principala lor sarcină este de a reprezenta interesul public în administrarea justiției penale. Acestea conduc ancheta preliminară, implică taxe și efectuează urmărirea penală în cadrul procedurilor penale. Procurorii sunt organe ale instanțelor de drept comun.
  3. Închisorile sunt responsabile de executarea pedepselor cu închisoarea și de punerea în aplicare a măsurilor privative de libertate.
  4. De asemenea, serviciile de probă fac parte din sistemul judiciar. Acestea au grijă de persoane care au pedepse condiționate și de deținuți eliberați în perioada de probă. În cea mai mare parte, aceste sarcini au fost transferate asociațiilor private, care, cu toate acestea, se află sub supravegherea Ministerului Federal al Justiției.

Administrarea justiției este condusă de ministrul federal al justiției; Este atașat Ministerului Federal al Justiției, care este unul dintre organele administrative supreme ale guvernului federal. Ministrul Federal al Justiției este membru al guvernului federal și are coordonarea politică, gestionarea și supravegherea supremă a tuturor serviciilor conexe pentru departamentul său.

În plus față de instanțele de drept comun, Austria are, de asemenea, o curte și o instanță administrativă, precum și — de la 1 ianuarie 2014 — instanțele administrative. La nivel federal, au fost înființate o instanță federală administrativă și o instanță federală pentru finanțe, fiecare cu sediul la Viena, dar și cu birouri de teren din alte orașe. În plus, în fiecare land a fost înființat un tribunal administrativ separat. Toate acestea nu fac parte din sistemul judiciar din Austria.

Nivelurile de competență de drept comun

  • Judecătoriile,
  • Instanțele regionale (cunoscute și sub denumirea de instanțe de prim grad de jurisdicție)
  • Instanțe regionale superioare (denumite, de asemenea, instanțe de apel)
  • Curtea Supremă

Baze de date legale

Portalul austriac pentru justiție oferă informații generale privind sistemul judiciar austriac.

Este accesul la baza de date gratuit?

Da, accesul la portalul austriac pentru justiție este gratuit.

Ultima actualizare: 30/07/2020

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.