Taxele judiciare aferente procedurii europene privind cererile cu valoare redusă

Estónia

În cazul în care taxa judiciară este plătită pe baza unei hotărâri judecătorești, aceasta trebuie plătită în contul indicat în hotărâre și trebuie să utilizeze numărul de referință indicat în hotărâre.

Conteúdo fornecido por
Estónia

Introducere

Ce taxe se aplică?

Cât voi plăti?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc la timp?

Cum pot plăti taxele judiciare?

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Introducere

Dacă depuneți o cerere la o instanță din Estonia în cadrul procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă, va trebui să plătiți aceeași taxă de stat ca și în cazul în care ați depune o cerere națională. Taxele de stat și alte cheltuieli procedurale sunt reglementate de Codul de procedură civilă și de Legea privind taxele de stat. Taxele de stat și costurile procedurale care trebuie plătite instanței pot fi plătite numai prin transfer bancar.

Ce taxe se aplică?

Atunci când depuneți cererea, va trebui să plătiți o taxă de stat pentru a acoperi costurile procedurii.Alte cheltuieli de procedură pot fi adăugate în cursul procedurii, cum ar fi costurile de notificare sau comunicare a actelor de procedură, cheltuielile de traducere.

Câtvoi plăti?

Dacă depuneți o cerere la o instanță din Estonia în cadrul procedurii europene cu privire la cererile cu valoare redusă, taxa de stat pe care trebuie să o plătiți este aceeași ca și în cazul în care ați depune o cerere națională. Valoarea taxei de stat depinde de suma de bani pe care o solicitați. De exemplu, o taxă judiciară de 100 EUR pentru o cerere de 500 EUR, de 175 EUR pentru o cerere de 1 000 EUR, de 200 EUR pentru o cerere de 1 500 EUR și de 225 EUR pentru o cerere de 2 000 EUR.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc la timp?

La depunerea cererii, trebuie să plătiți taxa de stat în avans. În cazul în care nu ați plătit taxa de stat, instanța vă va oferi posibilitatea de a o plăti până la termenul stabilit de instanță. În cazul în care nu plătiți taxa de stat până la termenul respectiv, instanța va respinge cererea dumneavoastră.

Cum pot plăti taxele judiciare?

Taxele de stat pot fi plătite numai prin transfer bancar. Cărțile de credit nu sunt acceptate. Pentru toate plățile care urmează să fie efectuate către instanțe, beneficiarul este Ministerul Finanțelor.

În cazul în care taxa de stat este plătită în avans, explicația ordinului de plată trebuie să indice cât mai precis pentru ce act trebuie plătită taxa de stat. În cazul în care cererea este depusă prin intermediul unui fișier electronic public, taxa de stat poate fi plătită în același mediu ca și legătura bancară.În cazul în care taxa judiciară este plătită pe baza unei hotărâri judecătorești, aceasta trebuie plătită în contul indicat în hotărâre și trebuie să utilizeze numărul de referință indicat în hotărâre.

Puteți găsi mai multe informații privind conturile de taxe de stat și numerele de referință ale instanțelor pe site-ul instanțelor estoniene.

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Trebuie să furnizați instanței informații care să confirme plata taxei de stat, astfel încât instanța să poată verifica primirea taxei de stat. Datele sunt detaliate în continuare: numele persoanei care plătește taxa de stat, detalii privind banca și contul în care s-a plătit taxa de stat, suma plătită și data plății. Instanța poate verifica pe cale electronică primirea plății, adică nu este necesar să depuneți ordinul de plată care confirmă plata taxei de stat. Cu toate acestea, instanța poate solicita acest lucru, dacă este necesar.

Ultima actualizare: 19/11/2020

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.