Evenimente/știri

RJE în materie civilă organizează în mod regulat reuniuni pentru punctele de contact și autoritățile centrale. Ordinea de zi și rapoartele acestor reuniuni sunt puse la dispoziția publicului.

Reuniuni

RJE în materie civilă organizează în mod regulat reuniuni pentru punctele de contact și autoritățile centrale. Vă transmitem mai jos calendarele anuale recente ale reuniunilor RJE:

 

Reuniuni în 2023

Subiect

Dată

Locație

Reuniune anuală

23-24 ianuarie

Bruxelles

Regulamentul Bruxelles IIb

13-14 martie

Bruxelles

Regulamentele Bruxelles Ia, Roma I și II

20-21 aprilie

Bruxelles

Regulamentulprivind notificarea sau comunicarea actelor și Regulamentul privind obținerea de probe

1-2 iunie

Bruxelles

Regulamentul privind obligațiile de întreținere

4-5 septembrie

Madrid

Regulamentul privind succesiunile

30 noiembrie-1 decembrie

Bruxelles

 

Reuniuni în 2024

Subiect

Dată

Locație

Reuniune anuală

29-30 ianuarie

Bruxelles

Regulamentul privind insolvența

20-21 martie

Bruxelles

Procedurile UE (Regulamentul privindsomațiaeuropeană deplată, Regulamentul privind ordinul european de plată și Regulamentul privind ordinul europeande păstrare a probelor asigurătorii)

25-26 aprilie

Bruxelles

Regulamentul Bruxelles IIb

23-24 mai

Bruges

Regulamentul privind obligațiile de întreținere

urmează a fi confirmate

Budapesta

Regulamentulprivind notificarea sau comunicarea actelor și Regulamentul privind obținerea de probe

4-5 decembrie

Bruxelles

 

Grupuri de lucru

Grupurile de lucru RJE în materie civilă pregătesc discuții pe teme/aspecte specifice care sunt relevante pentru instanțe, practicienii din domeniul dreptului și autoritățile competente. Acestea pot dezvolta noi instrumente pentru îmbunătățirea sau armonizarea cooperării judiciare.

Lista grupurilor de lucru active este prezentată mai jos:

Grupul de lucru pentru un ghid practic pentru Regulamentul privind obținerea de probe (Regulamentul 2020/1783). În urma reformării recente a Regulamentului privind obținerea de probe, acest grup de lucru revizuiește ghidul practic anterior, cu accent pe digitalizare.

Grupul de lucru privind vizibilitatea rețelei. Acest grup de lucru discută inițiative de îmbunătățire a vizibilității rețelei în domeniu. Obiectivul său este de a se asigura că judecătorii, autoritățile competente și practicienii din domeniul dreptului care au nevoie de asistență sunt pe deplin informați.

Grup de lucru pentru îmbunătățirea integrării grefierilor în rețea. Acest grup de lucru discută diverse acțiuni pentru a se asigura că personalul instanțelor, în statele membre în care are responsabilități specifice în cooperarea judiciară, este implicat și reprezentat în mod adecvat în rețea.

Grupul de lucru privind succesiunile (Regulamentul 650/2012). Acest grup de lucru discută chestiuni specifice care decurg din aplicarea Regulamentului privind succesiunile și propune soluții la problemele identificate.

Știri

Pagina web a RJE privind copiii ucraineni

Vizitați pagina dezvoltată de RJE pentru a afla mai multe despre jurisdicția și normele de drept aplicabile în cazurile transfrontaliere în care sunt implicați copii ucraineni. De asemenea, prezintă normele privind recunoașterea și executarea măsurilor/deciziilor judiciare ucrainene, precum și mecanismul de cooperare între autoritățile centrale. În cele din urmă, veți găsi o listă de întrebări frecvente și linkuri utile. Această pagină este disponibilă în toate limbile UE.

Ghidul practic al RJE referitor la Regulamentul Bruxelles IIb, în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești în cauzele transfrontaliere (Regulamentul 2019/111)

În paralel cu intrarea în vigoare a noului Regulament Bruxelles IIb, rețeaua a publicat un ghid practic pentru a ajuta instanțele și practicienii din domeniul dreptului să aplice noul instrument. Acesta este disponibil online în toate limbile UE.

Ghidul practic al RJE referitor la Regulamentul privind obligațiile de întreținere (4/2009)

Mult așteptatul ghid practic privind Regulamentul privind obligațiile de întreținere este disponibil în toate limbile UE. Acesta va oferi orientări esențiale tuturor judecătorilor și practicienilor care se ocupă de o cauză transfrontalieră care implică întreținerea copiilor sau a soților.

Ultima actualizare: 15/04/2024

Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.