Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

A hálózatról - Szlovákia

A hálózatot a következők alkotják:

  1. A fő kapcsolattartó pontok, azaz két képviselő a Szlovák Köztársaság Igazságügyi Minisztériuma (Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky) Nemzetközi Magánjogi Főosztályának (Odbor medzinárodného práva súkromného) nemzetközi jogi csoportjától (Sekcia medzinárodného práva). Minden EIH kérést a fő kapcsolattartó ponton keresztül továbbítanak.
  2. Bírósági kapcsolattartó pontok: minden egyes járási (okresný súd) és megyei bíróság (krajský súd), illetve a Legfelsőbb Bíróság (Najvyšší súd) esetében egy-egy bíró vagy vezető beosztású igazságügyi tisztviselő.
  3. A szakmai szövetségek kapcsolattartó pontjai.
  4. Két kapcsolattartó pont a Gyermekek és Fiatalok Nemzetközi Jogvédő Központjában (Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže).
  5. Családjogi összekötő bíró.

Ennek a lapnak a különböző nyelvi változatait az Európai Igazságügyi Hálózat tagállami kapcsolattartói tartják fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Sem az Európai Igazságügyi Hálózat, sem a Bizottság nem vállal semmilyen felelősséget, illetve kötelezettséget az e dokumentumban közzétett vagy hivatkozott információk és adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 26/01/2021