Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Pristupu pravosuđu u pitanjima okoliša - Ujedinjena Kraljevina

Otvoreni postupci u području građanskog pravosuđa koji su započeti prije isteka prijelaznog razdoblja nastavit će se na temelju prava EU-a. Na temelju uzajamnog sporazuma s Ujedinjenom Kraljevinom na portalu e-pravosuđe do kraja 2022. ostat će dostupne informacije povezane s Ujedinjenom Kraljevinom.

Ova je stranica strojno prevedena i njezina kvaliteta nije zajamčena.

Kvaliteta ovog prijevoda ocijenjena je kao: nepouzdana

Smatrate li ovaj prijevod korisnim? 1. Ustavni zaklade
 2. Pravosuđe
 3. Pristup informacijama slučajevima
 4. Pristup pravosuđu u sudjelovanje javnosti
 5. Pristup pravosuđu protiv radnji ili propusta
 6. Drugi načini pristupa pravosuđu
 7. Pravna sposobnost
 8. Pravno zastupanje
 9. Dokazi
 10. Pravno sredstvo
 11. Troškovi
 12. Financijska pomoć mehanizama
 13. Pravodobnost
 14. Ostala pitanja
 15. Je stranac
 16. Prekogranični slučajevi

Uvod

Ujedinjena Kraljevina se sastoji od Engleska, Škotska, Wales i Sjevernu Irsku. Također ima međunarodnu odgovornost za Gibraltar, Guernsey, Jerseya i otoka Man. Dotični zakon za Englesku, Wales, Sjevernu Irsku i Škotsku utvrđen je u glavnom tekstu.. Vidi zaseban prilozima za informacije o Gibraltaru, Guernsey, Jerseya i otoka Man.Poveznica se otvara u novom prozorucontentMaximisation.do?clang=en&idTaxonomy=300&idCountry=UK&idSubpage=1&member=1&action=maximizeMSPoveznica se otvara u novom prozorucontentMaximisation.do?clang=en&idTaxonomy=300&idCountry=UK&idSubpage=3&member=1&action=maximizeMSPoveznica se otvara u novom prozorucontentMaximisation.do?clang=en&idTaxonomy=300&idCountry=UK&idSubpage=4&member=1&action=maximizeMSPoveznica se otvara u novom prozorucontentMaximisation.do?clang=en&idTaxonomy=300&idCountry=UK&idSubpage=2&member=1&action=maximizeMS

I. ustavna zaklade

Ujedinjena Kraljevina ne imati jedinstvenu kodificirana pisani ustav. Okolišne aktivnosti u vezi s odlukama javnog tijela može se pokrenuti prema članku 8. ili članku 1. Protokola 1., Europsku konvenciju o ljudskim pravima kad postoji ometanje mirno korištenje posjedu. Konvencije u Ujedinjenoj Kraljevini do ljudskih prava iz 1998. Dok stranke ne može pozivati izravno na odredbama međunarodnog ugovora koji nije proveden u britansko zakonodavstvo aktom Parlament ili sekundarno zakonodavstvo, Sud će pokušao construe zakonodavstva tako da se podudara s UK-a međunarodnim obvezama.

Sudovi i upravna tijela ne primjenjuju Arhuške konvencije izravno osim onih odredaba koje su provedene Aktom ili narudžbu ili putem zakonodavstva EU-a koja se izravno primjenjuje u domaćem pravu – Morgan V. hinton ekološki uzgoj (wessex) Ltd [2009] ewca CIV 107. Međutim u Walton V. škotskim ministrima [2012] uksc 44 rečeno je da odluke Aarhuške usklađenost Odbor postupa s poštovanjem.

Treba napomenuti da nakon potpisivanja (potvrđeno nakon ratifikacije) Ujedinjene Kraljevine dao je sljedeću izjavu u pogledu Arhuške konvencije:

„Ujedinjena Kraljevina razumije upućivanja u članku 1. osmi stavak ove Konvencije na „pravo” svake osobe „na život u uvjetima pogodnima za zdravlje i blagostanje” izraziti podtlačni zbog koje pregovore ove Konvencije i koje je podijeljeno u potpunosti Ujedinjene Kraljevine. Prava koje svaka stranka obvezuje se osiguranje prema članku 1. ograničeni na prava na pristup informacijama, sudjelovanju javnosti u odlučivanju i pristupu pravosuđu u pitanjima okoliša sukladno odredbama ove Konvencije.”

II pravosuđa

Sudovi

Ne postoje specijalizirana ekološke sudova u Ujedinjenoj Kraljevini. U Engleskoj i Walesu (e&w) i Sjevernoj Irskoj (NI) okoliša kaznenim predmetima započeti u magistratski sud – predsjeda Magistrati porotnici ili okruga suca. Ozbiljnim slučajevima su nadležni Krunski sud potvrdio sudac i žirija. U Škotskoj manje kaznenim predmetima obrađivalo pravosuđa mir sudova, dok više ozbiljnih slučajeva suditi u „Sheriff Court” pomoću Sheriff, sam ili s žiri. Najtežim slučajevima sasluša High Court of Justiciary potvrditi sudac i žirija.

Sudaca (Grofovijski suci (Sheriffs)) može saslušati zakonske uznemirujućim slučajevima – štetna djelovanja koja su definirana statutom – ako je cilj smanjenje se smetnje umjesto naknadu štete. Građanski predmeti u e&w i ni poput smetnje aktivnosti obično nadležni okružni sud u krug sudac u e&w i Županijski sud sudac u ni. Slučajevima koji su složeniji ili velike vrijednosti su nadležni Visoki sud visok sud suca. Tehnologije i izgradnju Sud je zona Visokog suda u e&w u čijoj tehnički složenih pitanja. U Škotskoj manje tvrdnje budu saslušani u Sheriff Court” i više vrijedne one u vanjskoj kuća suda zasjedanja.

Slučajevima kada sudsko preispitivanje se protiv odluke vlade ili lokalne vlade sasluša e&w i ni u upravnoj podjeli Visokog suda visok sud suca. U Škotskoj su saslušani u revizorski sjednica.

Suce iz pravne struke i da su u praksi za određeni iznos godina prije mogu podnijeti zahtjev za članstvo sudac. Mnogi u e&w nastupiti snimanje – dio vremena sudaca – prije dolaska na postati sklopovi ili Suci Visokog suda. U Škotskoj često je započeti izvanredno Grofovijski suci (Sheriffs) ili su viši odvjetnika i u ni ona započnu kao zamjenici sjednice dio vremena. Suci budu neovisne države. Ne postoje specijalizirana ekološke sudaca, iako sudaca koji se odnose na ekoloških slučajevima prirodno izgraditi stručnost u tom području.

Tribunali

U e&w, ako se planiranje odluka osporava podnositelj zahtjeva, ali nije bilo prigovora mogu žalbe. Žalba saslušat će inspektor iz inspektorat za prostorno planiranje. Ti inspektori čuti i podnositelja zahtjeva ili dozvole vlasnika žalbama na odluke u pogledu okolišne dozvole, zahvaćanja vode dozvola i drugih ekoloških regulatorna pitanja. U Škotskoj takve žalbe se bavi bilo izvjestitelja imenuje uprava za planiranje i ekološke žalbe ili, u pogledu određenih planiranje zahtjeva, tijelo za planiranje lokalna tijela, ovisno o razmjeru razvoj i svakog tijela za planiranje vlastitim postupcima. U Sjevernoj Irskoj su žalbe saslušati povjerenika iz planiranje žalbi Komisije.

Kada netko prekrši određenih okolišnog zakonodavstva u e&w relevantnih agencija može nametnuti civilnog sankcija umjesto uzeti kaznenim postupcima – okolišni civilnog sankcije (Engleska) iz 2010. (SI 2010/1157 (W. 2010/1821). Žalbama u takvih sankcija budu saslušati prva razina (okoliš) Suda. Je parlamentarnog saziva Sjeverne Irske i Škotske razmatraju slične odredbe.

Forum shopping

Ne postoji forum shopping za različite vrste sud u građanskim parnicama u Ujedinjenoj Kraljevini. Međutim tužitelj može moći pokrenuti postupak u različitim lokalnim sudova ako živi u jednom području ali štetu dogodila u drugom. U Škotskoj tužitelji mogu u nekim slučajevima imati izbor između pokretanje postupaka u Sheriff Court” ili revizorski zasjedanja. U kaznenim predmetima (e&w) tuženik može odabrati suditi u magistratski sud ili Krunski sud ako kazneno djelo jedno je da može pred tim sudom.

Žalbe i izvanredni pravni lijekovi

O žalbama sudaca u e&w i ni saslušaju potvrditi sudac u kruna (županija ni) Sud. Ako je žalba u pogledu propisa, tuženik može zahtijevati sudaca o slučaju Visoki sud. O žalbama kruna ili županijski sud se žalbeni sud (kazneno) podjele. O žalbama žalbeni sud prelazi Vrhovnom sudu.

Žalbe iz županijski sud odluku u građanskom predmetu će ili High Court sudac ili žalbeni sud, ovisno o prirodi slučaja. Svi koji žele žalbe moraju dobiti dopuštenje Suda. O žalbama visoke sudska odluka u građanskim ili upravni predmet Idi na žalbeni sud i ponovno potrebna je dozvola.

U Škotskoj civilnog žalbe s Sheriff su pred Court of Session (unutarnji kuća). O žalbama da posjetite UK Vrhovni sud. Kaznenim žalbe s Sheriff su pred High Court of Justiciary. Postoji posebna Avenue u Škotskoj za EKLJP-a žalbe do Vrhovni sud.

Postoje izvanredni pravni lijekovi u Ujedinjenoj Kraljevini prava kao što su sudski nalozi/interdicts, obvezno naloga i zabranjuje narudžbe. Ti se raspravlja u nastavku.

Kasacijski

U Ujedinjenoj Kraljevini gdje sudsko preispitivanje se administrativna odluka sudu samo ima ovlast opravdala ta odluka, mijenjati ili zahtijevati tijelo za rješavanje je propuštanje djelovanja. Sud ne mogu staviti u mjestu upravnog tijela i donošenje odluke za to. U kaznenim predmetima, žalbeni sudovi će nametnuti kazna razmišljaju potrebi ne šaljite vratiti predmet donji sud (e&w). U planiranje/ekološke dozvole žalbe administrativnih odluka može promijeniti tvar izvorne odluke.

Sudski postupci

U Ujedinjenoj Kraljevini kazneni postupak pokreće javnih tužitelja (i u e&w javna tijela ili privatne osobe). Su započela je informacije u magistratski sud (e&w), poziv u magistratski sud (ni) ili pritužbu Sheriff Court” ili pravosuđa mir sud ili optužnici u Sheriff Court” ili Visoki sud (Škotska). Okoliš slučajevima (e&w) obično donijeti agencije za okoliš, prirodni resursi tijela Walesa ili lokalne vlasti.

Građanske parnice u e&w i ni na naknadu štete obrađuje županijskim sudovima ili Visoki sud u građanskom postupku pravilo 1988. kojima se utvrđuje način na koji je slučajevima potrebno i odrediti. U Sjevernoj Irskoj, okružni sud pravila (Sjeverna Irska) 1981 ili pravilima revizorski sudovi (Sjeverna Irska) 1980. primjenjuju. U Škotskoj postupak je predviđeno Sheriff Court” redovnih uzrokovati pravila ili pravila suda zasjedanja. Ekološka se slučajevi najčešće aktivnosti za smetnje ili tvrde nemara.

Aktivnosti sudskim putem revidirati odluka tijela javne vlasti su počeli su visoki sud prema pravilu 54. o parničnom postupku pravila u e&w, nalog 53 revizorski sudovi (Sjeverna Irska) iz 1980. Ili člankom 58. Poslovnika Suda zasjedanja. Okoliš slučajevi rješavaju zakonit na isti način kao ostale sudskog preispitivanja.

Sudski postupak na vlastitu inicijativu

UK sudovi uporabu kontradiktorni pristup, umjesto neke inquisitorial, odražavajući zemlje općeg prava baštine. Stoga slučajevima potrebno je stranke i sudovi ne mogu pokrenuti postupak po službenoj dužnosti. U slučaju pred Sudom, Sud može podići pitanja po službenoj dužnosti, ali ugovorne stranke moraju biti dozvoljeno iznošenje sudac na njih.

III. Pristup informacijama

Relevantne odredbe Arhuške konvencije i Direktive 2003/4/EZ o javnom pristupu informacijama o okolišu provode u e&w i ni u informacijama o okolišu iz 2004. (SI 2004/3391) i u Škotskoj s informacijama o okolišu (Škotska) Regulations 2004 (SSI 2004/52). Ova dopuna Zakona o slobodi informiranja iz 2000 (e&w i ni) i slobodu informacija (Škotska) iz 2002.

Pravni lijekovi

Ako podnositelj zahtjeva za informacije smatra da nadležno tijelo nije ispunio zahtjev je prvi korak natrag tijelu prema Uredbi 11 (e&w i ni) ili 16 (scot) te od njega traži da revidira svoju odluku. Ako podnositelj zahtjeva još nezadovoljan nakon tog procesa zatim pritužbu u e&w i n.i.to informacije Ured povjerenika iz odjeljka 50. 2000 akta ili Scottish Information Commissioner iz odjeljka 47. akta iz 2002. Žalbe protiv odluka povjerenika se obično obavlja u e&w i ni na Prvostupanjski sud ili u Škotskoj sudu zasjedanja.

Ako nadležno tijelo odbije zahtjev mora obratiti zahtjeva i objasniti zašto je zahtjev odbijen. Mora reći što primjenjuju se izuzeća (REG 14(3)&(4) E&w i n.i (13 (b) & (C) Scot)) i što podnositelj zahtjeva može učiniti ako on ili ona želi osporiti odluku – reg. 14(5) OR13 (e)

Postupak

Uredbama o izricanju carine na javno tijelo koje posjeduje informacije o okolišu učiniti dostupnom na zahtjev. Pristojba se uz nekoliko iznimaka iz pravila 12. i 13. e&w i ni (10 & 11 scot). Odbijanje zahtjeva za informacije o okolišu moraju biti u pisanom obliku što je prije moguće i najkasnije 20 dana (ili 40 dana u složenom predmetu, MBS 7 (i)) nakon datuma primitka zahtjeva, MBS 14 (13 scot). Osoba čiji je zahtjev odbijen može zatražiti od Agencije da preispita svoju odluku. Preispitivanje odluka mora biti obaviješten što je prije moguće, a najkasnije 40 dana nakon primitka zahtjeva za reviziju, Prav. 11 (16 scot). Ako odbijanje objaviti održava osoba čiji je zahtjev odbijen („podnositelj pritužbe”) se može primijeniti na odluku od povjerenika, odjeljak 50. 2000 Akta koje primjenjuje MBS 18 (e&w i ni) (odjeljak 47., scot). Povjerenik će izdati službenu obavijest sukladno odjeljku 50.(3) (49(5), scot) o zahtjevu. Podnositelj pritužbe ili javno tijelo može uložiti žalbu Sudu protiv povjerenika odluku obavijesti, odjeljak 54. kako se uporabljuju Ibid – sudu sjednice (odjeljak 56., scot). U e&w i ni žalbe sud uređena je sud postupak (prvostupanjski sud) (opći regulatorni Vijeće) pravila 2009. Obavijest o žalbi mora dobiti Sud u roku od 28 dana od povjerenika odluku obavijesti, pravilu 28(1). Postoji dodatna postupku od Suda da Upper Tribunal.

Povjerenici će osporeni informacija i imaju ovlasti ulaska i pregled (odjeljak 55 e&w i ni) (odjeljak 54 scot) za dodatne informacije, ako smatraju odredbama zakonodavstva nisu ispunjene. Ako bi otkrivanje podataka osporava na Sudu, Sud će prikaz informacija i pravilo hoće li se moraju objavljivati, uzimajući u obzir njezin sadržaj.

Sudovi mogu naložiti informacija koje treba objaviti u građanskim i kaznenim postupcima. To će se prema pravilu 31. o parničnom postupku pravila (e&w) (pravilo 9.A, Sheriff Court” redovnih uzrokovati pravila (scot) ili dijelovi 21 – 26 o kaznenom postupku pravila (e&w) poglavlje 7.a kaznenom postupku pravila (scot).

IV. pristup pravosuđu u sudjelovanje javnosti

Upravni postupci

Ekološke dozvole poput dozvola za gospodarenje otpadom ili zahvaćanje vode dozvole se izdaju agencije za okoliš (e), Ministarstvu okoliša u ni kroz Sjeverne Irske agencija za okoliš, Scottish Agenciji za zaštitu okoliša ili prirodnih resursa tijelo u Walesu („Agencija”). Agencija također provedbu zakonodavstva o zaštiti okoliša poput prekogranične pošiljke otpada iz 2007. i odgovornost proizvođača obveze (ambalažni otpad) iz 2007. Uredbe morskog okoliša je uglavnom u rukama organizacija za upravljanje morskim okolišem (e&w i ni) izdaju dozvole u skladu s dijelom 4. Zakona o morskom okolišu i pristupu obali iz 2009. Za prenesene suglasan, morske Škotska ima sličnu ulogu u vodama koje graniče Škotskoj. Očuvanje prirode pitanja poput utvrđivanje i nadzor područja posebnih znanstvenog interesa u ni poznata kao područja posebnu znanstvenu interesa) bavi se Natural England, Sjevernoj Irskoj agencija za okoliš, Scottish prirodne baštine i u Walesu u prirodni resursi tijela.

Ta su tijela koja se bave ekološkim pitanjima. Lokalne vlasti također imaju ulogu. Oni će dozvole nekim postrojenjima koja može izazvati onečišćenje zraka, nadzirati kvalitetu pitke vode i sudjeluje u očuvanju prirode pitanja. Imaju glavnu ulogu u saniranju kontaminiranog zemljišta iz dijela IIA zaštite okoliša iz 1990. Zakona o zaštiti okoliša 1990 ne obuhvaća ni. Onečišćena zemljišta u ni obuhvaćeno je dijelom III. otpada i zagađenih (ni) 1996 koji nisu započeli.

Odluke tih tijela, lokalna ili državna poput Agencije, obično se žalba u vladi (državni tajnik, Škotska ili velški ministara). Tako primjerice odluke Agencije odbijanju zahvaćanja vode dozvola/automobil dozvole (kontrolirano aktivnosti propisima dozvola) može se podnijeti žalba poslova ili ministri koja je izgubila zahtjeva. U ni takve žalbe leži u planiranju žalbi Komisije.

Poziva ministar, ministri ili planiranje žalbi Komisije budu dostupni samo podnositelji zahtjeva za dozvolu itd. ili osoba koja je predmet izvršenja obavijesti. Su rijetko odobreno putovanje izravno na sud. Svih ostalih osoba koje zanimaju i koji želi pitanje prvi primjer odluka može zatražiti dopust pokrenuti sudsko preispitivanje u odnosu na to.

Sudsko preispitivanje administrativnih postupaka

Općenito sve alternativne mjere trebalo bi se iscrpiti do podnošenje zahtjeva za sudsko preispitivanje. To nije presudna pravilo, ali podnositelj mora imati dozvolu sud parnicu dovesti i odobrenje može se odbiti ako alternativna rješenja nisu iscrpljene – npr. R (Davies & ORASEL) V. Financijske usluge tijela [2003] ewca CIV 1128. U Škotskoj, „Court of Session pravila, Poglavlje 58.3. predviđa da pregleda ne može pokrenuti ako se pitanje može rješavati žalbe ili revizije iz ili na temelju donošenje.

Sudsko preispitivanje u e&w Škotska i ni će se postupovni nedoličnost. To može uključivati pitanja poput nije primjerno savjetovati s onim koje može utjecati program – R (Greenpeacea Ltd) protiv ministrice [2007] ewhc 311 (uprava) – nepoštivanje postupovni koraci propisano odgovarajućim zakonodavstvom ili pravilima – R (KERR) v Cambridgea gradskog vijeća [2011] ewhc 1623 (uprava) – i daju odgovarajuće obrazloženje odluke – R (London Borough of hillingdon) v ministar prometa [2010] ewhc 626 (uprava).

Sudovi će proučiti zakonitost materijalnim odluke. Javno tijelo mora djelovati unutar ovlasti Parlamenta – Stewart V. Perth i Kinross Vijeća [2004] SC (hl) 71. Ako ne, izvršavanje navodnom snage ultra vires – izvan tijela ovlasti, te će se ukinuo. Međutim, sudovi neće osporavati demokratski izabrana tijela ili tijela, poput okoliša Agencije da imenuje parlamenta na obnašanje zakonskih ovlasti; kao tijelo za izvršavanje njihovih ovlasti posvećeno agencija, a ne sudova. No ako materijalnim odluku toliko nerazumnim da razumne tijela propisno savjetuje, poduzele zatim Sud može ukidati IT – R (technoprint Ltd) v Leeds gradskog vijeća [2010] ewhc 581 (uprava).

Općenito sudovi neće provjere materijala i tehničkim nalazima i izračuna u sudskog nadzora. Ako stranka postavlja pitanje tim pitanjima smatra se da su ispravno određuje javno tijelo. Ako postoji spor može riješiti na dokumente ili, u rijetkim slučajevima, cross-examination svjedoka – R (McVEY) v ministar zdravlja [2010] ewhc 437 (uprava).

Preispitivanje prostorno planiranje odluke

Prostorno planiranje u e&w predviđeno prostorno planiranje Act 1990 (planiranje (ni) iz 1991. Škotska – prostorno planiranje (Scotland) Act 1997). U e&w, regionalne strategije zahtijeva dio 5. lokalne demokracije, gospodarski razvoj i izgradnja Act 2009 dok lokalni razvoj dokumenti će se iz dijela 3. (6. dio (W) planiranja i obvezatan otkup iz 2004. Planiranje Act 2008 utvrđuje poseban režim za velike projekte kao što su zračne luke ili velikim spremnicima. U Sjevernoj Irskoj takvi projekti mogu se rješavati prema članku 31. planiranja (Sjeverna Irska) iz 1991. U Škotskoj Akta iz 1997. predviđa nacionalno planiranje okvir (dio 1.a i za strateške i lokalne razvojne planove (dio II.).

U Engleskoj, Walesu i Sjevernoj Irskoj, sve ove strategije ili planovi obično podliježe javnom istragom. Inspektor (povjerenik ni Izvjestitelj) održat će istrage i izvješće poslova (e) ili ministara (ni s&w). Ministar ili ministri mogu zahtijevati od Tijela da ponovno razmotri dijelovi plana.

U Škotskoj, nacionalnih okvira za planiranje će se objaviti nakon javne rasprave i parlamentarnih stajališta; i strateške i lokalne razvojne planove podliježe nadzore koje provode izvjestitelji u neriješena pitanja koja proizlaze iz javnog savjetovanja.

Jednom strategija ili plan formalno odobriti tijelo bilo kakav pravni postupak treba izvršiti u roku od šest tjedana od tog odobrenja. Izazov može podnijeti samo „osoba oštećenih” relevantni dokument s obrazloženjem da nije u odgovarajućim snage ili postupka nije zadovoljena. Slučaj se rješava Visoki sud (e&w i ni) ili Court of Session (i) – planiranje Act 2004, odjeljak 113., t&cp (e) 1997, p. 238. Visoki sud može ukidati relevantni dokument u cijelosti ili djelomično ili ovlasti za donošenje tijelo s odgovarajućim smjerovima – pa 2008, S.113 (7) – (7c), dok Sud sjednici može ukidati ona u cijelosti ili djelomično – s. 238(2) (b). Tužbe podnose se sukladno dijelu 54. građanskog postupka pravila (e&w) (nalog 53 revizorski sudovi (Sjeverna Irska) iz 1980., poglavlje 58. Poslovnika Court of Session) i dokazi relevantnih dokumente i pisane izjave – vidjeti npr. saslušalo V. broadland Okružnog vijeća & najudaljenije regije [2012] ewhc 344 (uprava).

Procjena učinka na okoliš (EIA)

EIA propisana je za zahtjeve za građevinsku dozvolu za određene promjene u Engleskoj za prostorno planiranje (procjena utjecaja na okoliš) Regulations 2011 – SI/2011/1824 i u ni u planiranju (Environmental Impact Assessment) (Sjeverna Irska) iz 2012. (n.i 2012/59, 2011/139 W. SI 1999/293). Tih su Uredbe dopunjuju drugima za specifične režima poput vodni resursi (Environmental Impact Assessment) (e&w) Regulations 2003 – SI 2003/164.

Provjera odluke mogu preispitati sudovima na zahtjev za sudsko preispitivanje. Zahtjev (e&w) mora se pokrenuti u roku od tri mjeseca od odluke – R (u & ptnrs (East Anglia) Ltd) v Broads tijela [2011] ewhc 1824 (uprava). Revizija se staviti pod dio 54. građanskog postupka pravila (e&w), (poglavlje 58. Court of Session pravila (i) Bi 53 revizorski sudovi (Sjeverna Irska) iz 1980.). Revizije se mogu u vezi s nepoštovanjem odgovarajući postupak – R (breza) v Barnsley MBC [2010] ewca CIV 1180 – izostanak odgovarajuće razloge zašto nije EIA zahtijeva – R (bateman) v Južna Cambridgea DC [2011] ewca CIV 157 – ili zato što ne postoje dostatni podaci na kojima planiranje tijelo može odrediti jesu li EIA je ili ne – R (zadruga Group Ltd) v Northumberland Vijeća [2010] ewhc 373 (uprava).

Utvrđivanje opsega Odluke mogu se revidirati i sudovi. Pravila su isti kao i za sve druge preispitivanje procjene utjecaja na okoliš odluke. Međutim uredbama predviđena je tijelo za planiranje dati u mišljenje na zahtjev investitora. Ako to ne učini ispravka je zatražiti ministar (ministar) kako bi smjeru. Stoga utvrđivanje opsega revizija vjerojatno rijetkih ako je zatraženo mišljenje; Iako se prigovora bi mišljenje ili smjeru.

Konačne odluke također mogu biti osporene na sudske revizije na isti način kao ostale EIA sudskog preispitivanja. Pregled konačnu odluku može razmotriti prikladnost EIA no sudovi nisu voljne pronaći dokument koji je kroz EIA proces nedostatnom – R (Edwards & pallikaropoulos) v agencija za okoliš [2008] ukhl 22. Sudovi smatraju da propisi priznaju da je izjava o okolišu može biti manjkava i rezervacije oglašavanja i postupci savjetovanja za sve nedostatke se tako da je rezultirajući „informacije o okolišu” pruža lokalno tijelo za planiranje s punim sliku moguće. Mogu postojati slučajevi kada isprava koje se smatraju ekološki izjava nije mogla opisano kao izjave o okolišu definirane Uredbama, ali se vjerojatno nekoliko i između – R (blewett) v Derbyshire Vijeća [2003] ewhc 2775 (uprava).

Sud će razmotriti postupovne zakonitosti EIA odluka. Neće ići u meritumom predmeta, osim ako se može dokazati da dobiveni odluka je nelogična – R (bowen zapadno) V. SOP za zajednica i lokalne uprave [2012] ewca CIV 321. sud će razmotriti daljnje dokaze u odnosu na materijal i tehničkim nalazima itd. Pogreška činjenice koje izazivaju nepoštenje je valjanu osnovu za reviziju ali svaka takva pogreška morala imati značajan utjecaj na relevantne odluke – eley V. SOP za zajednica i lokalne uprave [2009] ewhc 660 (uprava).

Zahtjev za reviziju mogu podnijeti svatko „oštećenih” odlukom t&cpa 1990, p. 288(1) (t&cp (e) 1997, p. 239 – koje primjenjuju Pravilnik 42. prostorno planiranje (Environmental Impact Assessment) (Škotska) Regulations 2011). Iako obično sudjelovanje u odluci nastoji riješiti, ne može biti odlučujući faktor ako podnositelj zahtjeva ima bitan interes da se ugrozi odlukom – Ashton V. SOP za zajednica i lokalne uprave & najudaljenije regije [2010] ewca CIV 600. Nevladinim organizacijama može imati dostatan interes, ali mogu sudjelovati u postupku za njihov zahtjev za sudski nadzor dopuštena.

Sud mogu dodijeliti privremeno naredbu za zaustavljanje projekt kada tvrdi se da EIA bila nedostatna ovisno o rješenju koja izdaju – Belize savez očuvanja NVO-i V. Uprava okoliša [2003] ukpc 63. Zahtjev za dobivanje sudskog naloga će se oslobođenje u sudske revizije. Obično podnositelj prijave imat će ponuditi sud poduzetnik koji ispunjava sve gubitke uzrokovane investitora ako nalog odbijen. U e& W i ni ako, u predmetu gdje se Arhuška Konvencija, Sud smatra da nalog je potreban kako bi se spriječila znatna šteta za okoliš i očuvati činjeničnu osnovu postupka, on mora u razmatranju zahtijevati od poduzetnika i vlastitim odredbama, posebno vode računa o potrebi za bi ukupna poput bi dalje slučaju postao preskup za zahtjeva i da se smjernice kako bi osigurala da se slučaj sasluša u najkraćem mogućem roku. ([praksi smjeru 25, građanskog postupka pravila (e&w)] i troškove zaštitu (Aarhuška konvencija) (Sjeverna Irska) iz 2013. (ni)) Sud će razmotriti ravnotežu brakovima između stranaka u određivanju zahtjev – R (osim Britanije baštine) v SOP za zajednica i lokalne uprave & ili [2010] ewca CIV 1500. Ne postoje posebna pravila u pogledu sudske zabrane u EIA slučajevima.

IPPC odluke

U e&w IPPC odlučuje pod ekološkim dopušta (Engleska i Wales) Uredbe 2010 – 2010/675. U Sjevernoj Irskoj su u sprečavanju i kontroli onečišćenja (ni) Regulations 2013 – SR 2013/160. U Škotskoj su u sprečavanju i kontroli onečišćenja (Škotska) Regulations 2000 (SSI 2000/323) i Sprečavanje i kontrola onečišćenja (Škotska) Regulations 2012 (SSI 2012/360).

IPPC odluke mogu se preispitati na sudovima na isti način kao ostale administrativne odluke. Osoba koja želi osporiti odluku mora imati dostatnu sposobnost. Izazov je prema dijelu 54. građanskog postupka pravila (e&w), (bi 53 revizorski sudovi (Sjeverna Irska) iz 1980., poglavlje 58. Court of Session pravila). Dokazi u skladu s odgovarajućim pravilima i obično pisanim Izjava svjedoka i dokumenata.

Sudovi će razmotriti je li ispravnim postupcima primijenjeni su – R (rockware stakla) v chester gradskog vijeća [2006] ewca CIV 992. One će razmotriti je li dotični pogon obuhvaćen propisi – Škotska proizvodnja energije (br. 2) v Scottish Agenciji za zaštitu okoliša 2005 SLT zdravstvenog osiguranja 641. Oni neće smatrati suštinskim odlikama odluku na temelju da to bi usurp funkciju tijelu koje Parlamenta na tu odluku. Oni će se tehnički dokazi i ako se odluka temeljila na značajne pogreške da pogođene odluka mogu pobiti tu odluku.

U R (Edwards) protiv agencija za okoliš [2004] ewhc 736 g. Edwards je rezident u gradu u kojem cement tvornički traži dozvolu prema IPPC propisima. On nije izvršila predstavništva Agenciji tijekom savjetovanja. Je postupak za sudsko preispitivanje odluke. Iako je privremeno beskućnicima je u vrijeme održati je dostatan interes kao rezident parnicu dovesti.

Pravno sredstvo u sudske revizije na isti način kao za EIA slučajevima. Ne postoje posebna pravila koja se primjenjuju na IPPC postupke pored one općenito primjenjivati na nacionalnoj razini.

V. pristup pravosuđu protiv radnji ili propusta

Građanskih tužbi

Državni – za razliku od kaznene – tvrdnja može se pokrenuti protiv osoba čije djelatnosti nepovoljno utjecati na privatnom vlasništvu. To će obično biti u smetnje koje pokreću se osoba koja ima isključiva posjedovanja imovine. Načela prilikom određivanja je li smetnje je koju je pretrpio podnositelj odštetnoga zahtjeva utvrđeni u Barr V. biffa [2012] ewca CIV 312. Engleski (W i ni) pravo smetnje utvrđen je u udžbenike poput referent & lindsell na kršenja 20. Edn. POGLAVLJE 20. U tim jurisdikcijama ne postoji zahtjev za utvrđivanje krivnje tuženika. U Škotskoj ispitivanje za smetnje je malo različite – što se razumno može opisati kao Neprihvatljivo ponašanje ili kao nešto što ne bi bilo prihvatljivu razumnu osobu – robb V. Dundee City Council 2002 SC 301. Osim toga mora postojati averment greške – rhm Bakeries (i)Poveznica se otvara u novom prozoru Ltd protiv Strathclyde RC 1985 SC (hl) 17

Ako kontaminante tok od jedne osobe zemljišta u drugoj je osoba čije se zemljište zaražena može provesti mjere u trespass. Također može biti lažni uzrokovanja štete za okoliš tako da, ako je šteta nastala i osobe koja uzrokuje štetu vezana obvezom za skrb za osobe koje pate od njega će odgovarati. U svim slučajevima sudovi mogu dodijeliti novčanu naknadu štete i mogu također izdati naredbu za zaustavljanje događa ponovno.

Potraživanja u smetnje, trespass ili nepažnje mogu izravno podnijeti protiv državnih tijela kad njihove aktivnosti prouzročio štetu – Dennis V. Ministarstvo obrane [2003] ewhc 793 (Qb). Međutim ako je uzrok štete rezultat tijelo koje provodi odobrenih operacija prema Statutu morat će pokazati da je postupao iz nehata – Allen V. zaljeva rafiniranje nafte Ltd [1981] AC 1001. Ako se tvrdnja nemara iznosi rekavši da odgovarajuće tijelo trebalo bi provesti javna sredstva za sprečavanje štete Sud može održati da nije utuživa kao odluka na trošenje sredstava za dotično tijelo – dobson V. Temza vodoopskrbljivače Ltd [2011] ewhc 3253 (TZC). Ako izdavanje okolišnu dozvolu ni građevinsku dozvolu škodi osobi, državna tijela koje je izdalo dozvolu ili dozvolu rijetko je odgovoran u nemara kao tijelo obično duguje ni obvezu osoba.

Tijela obično nije dužan nadoknaditi pojedinca samo za kršenje obveza – bourgoin sa protiv Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i prehrane [1986] Qb 716. No kada u sudsko preispitivanje sud utvrdi povredu dužnosti može dodijeliti odštetu ako štete nisu jedini oslobođenje tvrdila. Osim toga štete mogu se dodijeliti ako kršenje tužitelja ljudskih prava pronađena. Zahtjev protiv državnog tijela može uključivati zahtjev za dobivanje sudskog naloga.

Odgovornost za okoliš

Direktivom EU-a o odgovornosti za okoliš (2004/35/EZ) u Engleskoj od ekološke štete (sprečavanje i) Regulations 2009 – SI 2009/153 (W. 2009/995) u Sjevernoj Irskoj ih provode SR 2009/252 i u Škotskoj od odgovornosti za okoliš (Škotska) Uredbe (SSI 2209/266). Nadležna tijela za potrebe Direktive u e&w obično agencije za okoliš ili prirodnih resursa tijelo Walesa, no može Natural England za staništa ili vrste na kopnu ili ministar mora. U ni Ministarstvu okoliša je vodstvom, u Škotskoj će obično biti usklađeni ali Scottish prirodne baštine za štete za zaštićene vrste i staništa na kopnu ili unutarnjim vodama te škotskim ministrima za štetu u priobalnom morskom ili teritorijalne vode.

Uredbama predvidjeti „zainteresirana osoba” – koje bi uključivalo nevladinih tijela koje promiču zaštitu okoliša – moći zatražiti od nadležnog tijela da poduzme mjere u okviru njih. Zahtjev se mora podnijeti u pisanom obliku i navedene osobe interesa (e&w i n.i) i dati dovoljno informacija kako bi Agencija utvrditi vrstu i mjesto incidenta.

Sud revizije odluka nadležnih tijela o zahtjevima za djelovanja u okviru propisi bit će ista kao za sve ostale sudsko preispitivanje. Sud će osigurati pravilno postupci su poštovati. Ona će preispitati zakonitost odluke. Može intervenirati na tehničkim ili drugim pogreške ako te pogreške su materijala i da pogođene odluka može pobiti tu odluku.

Tužbu za provedbu obveza će prenijeti u dio 54. građanskog postupka pravila (e&w), (bi 53 revizorski sudovi (Sjeverna Irska) iz 1980., poglavlje 58. Court of Session pravila). Podnositelj zahtjeva za sudsku reviziju izdaje obrazac zahtjeva u Visoki sud (e&w) u skladu s dijelom 54. ili 53. (ni) ili u Škotskoj predstavku u poglavlju 58 pravila. Dokazi u skladu s odgovarajućim pravilima i obično pisanim Izjava svjedoka i dokumenata.

VI drugim sredstvima pristup pravosuđu

U e&w i s postupkom za zakonske smetnje – smetaju utvrđene mjerodavnim Statuta – može biti dovezena u magistratski ili Sheriff Court” sukladno dijelu III. zakona o zaštiti okoliša 1990. Odjeljak 79(1) akta određuje što čini zakonski smetnje. U odjeljku 82. pojedinac može pokrenuti postupak na relevantni sudski ako je „oštećenih” smetnje. Sud može dati nalog za smanjenje od i, prema odjeljku 82. fine tuženika. U ni ovaj postupak dostupan prema dijelu 7. čista četvrtima i okruženje djeluju (Sjeverna Irska) iz 2011.

Parlamentarnog ombudsmana (e&w), Skupština ombudsman (ni) ili Scottish javne usluge ombudsman istražuje pitanja kršenja od strane državnih tijela. U e&w, Lokalna vlada ombudsmana će isti za lokalne vlasti, ali u ni to će učiniti Sjeverne Irske ombudsman – spso istražuje lokalnih vlasti u Škotskoj. Je e&w europski pučki pravobranitelji mogu zajednički djeluju i to je učinila u slučaju nepravilnosti koje uključuju agencije za okoliš i dvije lokalne vlasti koje su naložiti snošenje pritužbe ukupno 95,000 GBP u pogledu neuspjeha u uspješnom rješavanju nezakonitog otpada stranici. Pritužbe na e&w parlamentarni ombudsman mora se pozvala na svoje član Parlamenta – skupština ombudsmana sklop državama.. Pritužbu lokalne uprave ombudsmana, ni ombudsmanu ili spso trebalo sastaviti samo nakon što relevantno tijelo pruži prilika za rješavanje problema. Je ombudsmana može zatražiti od tijela za ispriku, povrat novca zbog, na primjer, poreza ili naknade, naknade za kašnjenja, poboljšanih postupaka ili upravnih postupaka na relevantno tijelo.

Javnog progona u pogledu kaznenih djela protiv okoliša (e&w) obično se nadležno tijelo u odnosu na djela – na primjer agencije za okoliš. Ta tijela imaju ovlasti istraživanja i unesite zemljišta ili zgrada za uzimanje uzoraka i ispitivanje ljudi u odnosu na sumnjivom djelo.

Privatni progona može biti dovezena u e&w za mnoge vrste kaznenih djela protiv okoliša – kazneni progon Act 1985, odjeljak 6. – ali neke može se pokrenuti samo od strane ili uz suglasnost direktor javnih progona. U Škotskoj privatne tužbe vrlo rijetke i potreba suglasnost ministar pravosuđa. U Sjevernoj Irskoj privatne tužbe možda potrebna suglasnost direktor javnih progona.

Većina nacionalnih ili lokalnih tijela će također imati interne mehanizmima tužbi. Ako rezultat nije zadovoljavajući, podnositelj pritužbe može ići na relevantne ombudsmanu ili zatražiti sudskog nadzora. Postoje posebni pritužbe organizacije za komunalne usluge poput vodne usluge potrošač Vijeća za vodu (e&w) ili vodoprivredi Commission for Scotland, potrošač Vijeća (ni)

VII pravnog položaja

Nevladinim organizacijama može imati dostatan interes, ali vjerojatno – sudska praksa ne pruža sigurnost morati su sudjelovali u postupku za njihov zahtjev za sudski nadzor dopuštena. U praksi postoji nekoliko primjera pojedinaca i nevladine organizacije zanijekan sposobnost. Poduzeće udruzi, primjerice zastupnika klub nema pravnu osobnost i tako ne može tužiti i biti tužena. Aktivnosti ili protiv tih udruženja unose ili protiv predsjednik ili neke druge članice. Međutim, takva organizacija može biti podložnima sudskom preispitivanju – R V. panela o preuzimanja i spajanja ex P. datafin [1987] Qb 815.

Pravna sposobnost

Upravni postupak

(planiranje ili IPPC istrage)

Sudski postupak

(sudski nadzor)

Samo investitora/Nositelj dopuštenja može podnijeti žalbu

Sudjelovati u žalbenom postupku

Svaka osoba s „dostatan interes” – vidjeti AXA opće osiguranje Ltd protiv ministar pravosuđa [2011] uksc 46.

Pojedinci

Da

Da

NVO-i

Da

Da

Drugih pravnih subjekata

Da

Da

Ad hoc skupine

Da

Da

Vanjske nevladine organizacije

Da

Da

Drugi

Da

Da

Kako bi privatni građanski postupak na smetnje – poput buke ili mirisa – tužitelj mora imati isključivu posjedovanje imovine pogođene smetnje. Međutim „zakonske smetnje” mjeru prema odjeljku 82. Zakona o zaštiti okoliša 1990 može pokrenuti osoba „oštećenih” smetnje.

Svatko ima ovlasti da pokrene privatne kaznenog progona kada je takva parnica dostupni.

Ne postoje različita pravila za sektorskim zakonodavstvom. U Ujedinjenoj Kraljevini sudske postupke preispitivanja primjenjivati na sve sudskog preispitivanja. Iako zakonodavstvo poput okoliša dopušta (Engleska i Wales) Regulations 2010 (SI 2010/675 raspored 5, dio 1) u e&w daje posebna odredba za javno savjetovanje, definicija „javnih consultee” je „osoba koju regulator smatra utječe vjerojatno utjecati ili koja ima interes u primjenu.” nema razlike između uobičajenom sudskom preispitivanju standard „dostatan interes”. Pojam „dostatan interes” za sudsko preispitivanje slučajevima uzimaju u AXA opće osiguranje Ltd protiv ministar pravosuđa [2011] uksc 46.

Ne postoji formalni actio popularis u Ujedinjenoj Kraljevini prava. Međutim prava nevladine organizacije ili pojedinci intervenirati u administrativne odluke znači da postoji učinkovito takve mjere.

Državno je pravni subjekt kao i privatne tvrtke. Okoliš Agencija, na primjer je Body Corporate. Može donijeti ili obrane pravnih radnji. Stoga agencija bi teoretski moglo pokrenuti postupak za sudsko preispitivanje odluke drugo vladino tijelo. Isto vrijedi ombudsmana ili javnog tužitelja poput Služba krunskog tužiteljstva. Međutim, taj je malo vjerojatno da ikada dogoditi u praksi i sudova ne korist ovu vrstu djelovanja i očekivati vladina tijela da u rješavanju nesuglasica bez pribjegavanja sudskom postupku.

VIII. pravno zastupanje

Ujedinjena Kraljevina ima kontradiktorni sustava odražavaju njezinu općeg prava baštine. U ekološkom sudske revizije (e&w) tužitelja odvjetnik će izraditi zahtjev za odobrenje parnicu dovesti, iznoseći razloge na kojima se temelji. Obično je zahtjev obrađen na tužitelja dokaze bez rasprave. Međutim ako postoji usmenu raspravu, tuženik odvjetnika mogu prisustvovati i objasniti sud zašto smatra se da odobrenje ne treba odobriti. Ako dobiju odobrenje, tuženik će predmet svoje dokaze. Oba odvjetnici će podnijeti kosturni argument sudu, koji predstavlja nacrt svoj slučaj. Na raspravi svaki odvjetnik nadopunit će kosturni argument s izlaganja.

Nije obvezno na odvjetnika u svakom ekološke saslušanja, bilo na planiranja ili drugih istragu ili sudskog nadzora.

Odvjetnici koji su specijalizirani za prava okoliša mogu se pronaći korištenjem imenici poput gospodarskih & partnera ili pravni 500. Ti registri izdaju svake godine. Ekološke prava Foundation (ELF) za prava okoliša i UK prava okoliša (ukela) je tijelo ekoloških odvjetnici. Planiranje i ekološke odvjetničke komore (peba) je tijelo odvjetnici u e&w koji na okoliš i planiranje slučajevima.

IX. dokaza

U kaznenim predmetima dokazi svjedoka koji usmeno iznijeti dokaze i podložno cross-examination. U građanskim potraživanja pisane izjave svjedoka pružaju na koja se svjedoci su cross-examined pod prisegom (e&w). U Škotskoj pruženi su dokazi usmeno svjedoka. U administrativnim saslušanja poput planiranja istrage svjedoci izvještaja na koja se svjedoci su unakrsna ispitati ali rijetko pod zakletvom. U sudskom preispitivanju saslušanja dokaza sve pisane izjave svjedoka ili dokumentima bez cross-examination (e&w). U Škotskoj većina sudskog preispitivanja su odlučili na prvo ročište na temelju pravnih argument, ali ako postoji saslušanje o dokazima, koje će usmeno svjedoka.

Dokaz svjedoka u većim kaznenim predmetima ocjenjuje se žiri. Iako sudac može komentirati dokaz činjenice, žiri je jedini sucu činjenica u predmetu. U svim ostalim ispitivanjima se sudac, sudac ili inspektor (izvjestitelj) ocjenjuje dokaze navedene. On ili ona mora uzeti u obzir sve materijalne pouzdani i obrazložiti preferring jedne na drugu stranu.

Na strankama je predočavanja dokaza za Sud. Na sudsko preispitivanje upravnog tijela čija se Odluka revidira ima obvezu otkrivanja sve relevantne dokumente – obvezu candour. Novi dokazi mogu se uvesti ako materijala. Sud može zatražiti dokaz iz jedne stranke ili druge, ali uglavnom ne.

Stranke mogu zadužiti stručnjake na davanje iskaza u predmetu. Na primjer u privatnoj tužbi svaka stranka može zadužiti stručnjake o primjeni odgovarajućih instrumenta i kako štetu od može se izbjeći. Sud može naložiti takav dokaz se zajedničko stručnjak (e&w).

Stručni dokazi ne obvezuje suca. Je sudac da ocijeni sve dokaze i prihvatiti ili odbaciti. U kaznenim predmetima uloga stručnih osigurati suca ili žiri potrebne znanstvene kriterije za ispitivanju točnosti njihove zaključke kako bi sudac ili žirija za vlastite nezavisno mišljenje primjenom tih kriterija na činjenice dokazati na dokazima.

X pravno sredstvo

U nekim zakonodavstvom je propisano da podnošenje žalbe nemaju učinak odgodu odluke ili obavijest – npr. okoliš dopušta (Engleska i Wales) Regulations 2010, reg. 31. U drugom zakonodavstvu navodi da odgovarajuće obavijesti neće utjecati dok žalba se konačno utvrdi ili povučena – prostorno planiranje Act 1990, p. 175(4) (u Škotskoj, 1997 akta s. 131(3)). U sudske revizije podnositelj zahtjeva može tražiti od Suda u prijelaznom bi prekinuti učinak relevantne odluke do slučaju odlučeno.

Ako zakonodavstvo navodi da podnošenje žalbe ne utječe odluka ili obavijest, ta odluka ili obavijest ima neposredan učinak. Ako uobičajeni pravilo je da nema učinak dok žalba se određeno tijelo može moći služiti druge obavijesti zaustavljanja aktivnosti odmah – npr. kočno obavijesti u planiranje slučajevima – prostorno planiranje Act 1990, odjeljak 183. (u Škotskoj akt iz 1997., s 140). Međutim ne može nadoknaditi netko negativno utjecati na zaustavljanje otkaznog roka ako obavijest o provedbi je ukinuta. Ako zakonodavstvo daje tijelu odlučuje o tome hoće li obustaviti obavijesti do Appeal – npr. zakonske smetnje (žalbe) Regulations 1995, reg. 3 – Tijelo mora odgovarajuće razmotriti ravnoteža između javnog interesa u obavijesti s trenutnim učinkom i posljedice osobi dostavljeno obavijesti – Cromarty Firtha lučka uprava V. Ross and Cromarty Okružnog vijeća 1997 s.l.t. 254.

Državni – za razliku od kaznene – sud mogu dodjeljivati privremenu mjeru – interdict u Škotskoj – zaustaviti projekta ako je tvrdio da upravne odluke bila nedostatna ovisno o rješenju koja izdaju – Belize savez očuvanja NVO-i V. Uprava okoliša [2003] ukpc 63. Ne postoje posebna pravila u pogledu sudske zabrane u ekološkom slučajevima. Lokalna i druga tijela, kao i izdavanje izvršenja i druge obavijesti mogu moći pokrenuti postupak za dobivanje sudskog naloga protiv netko tko krši mjerodavno zakonodavstvo – npr. zaštite okoliša iz 1990., s. 81(5).

Sudski nalozi (interdicts) može se odobriti u slučajevima između pojedinaca ili druge pravne osobe. Sudski nalozi obično dodijeliti zaustavljanje djelatnost, ali obveujući sudski nalozi povremeno se dodijeliti zahtijevaju netko učiniti nešto. Ako postoji rizik skorom štetu a quia timet naredbu – nalog ako šteta može bojali ali nije eventuated – može se dodijeliti ali su rijetke.

Zahtjev za dobivanje sudskog naloga (interdict) će se oslobođenje u sudske revizije ili potraživanje između pojedinaca itd. Rokovi za traži sudsku zabranu su za podnošenje zahtjeva. Zahtjev za hitne privremene mjere mogu se izvršiti prije postupka izdaju. Ako privremenu mjeru (interdict) traži obično podnositelj prijave imat će ponuditi sud poduzetnik koji ispunjava sve gubitke nanesenu tuženiku ako nalog odbijen. U e& W i ni ako, u predmetu gdje se Arhuška Konvencija, Sud smatra da nalog je potreban kako bi se spriječila znatna šteta za okoliš i očuvati činjeničnu osnovu postupka, on mora u razmatranju zahtijevati od poduzetnika i vlastitim odredbama, posebno vode računa o potrebi za bi ukupna poput bi dalje slučaju postao preskup za zahtjeva i da se smjernice kako bi osigurala da se slučaj sasluša u najkraćem mogućem roku. ([praksi smjeru 25, građanskog postupka pravila (e&w)] i troškove zaštitu (Aarhuška konvencija) (Sjeverna Irska) iz 2013. (ni). Sud će razmotriti ravnotežu brakovima između stranaka u određivanju zahtjev – R (osim Britanije baštine) v SOP za zajednica i lokalne uprave & ili [2010] ewca CIV 1500. Sudovi imaju ovlast obustaviti rad zahtjeva. Osoba podliježe nalogu može podnijeti zahtjev za njega.

Sudske odluke o dodjeli nalog (interdict) može se podnijeti žalba na viši sud. Obično žalitelj mora napustiti od suda koja je izdala nalog ili žalbenog suda.

XI. Troškovi

Podnositelj traži pristup pravosuđu u pitanjima okoliša možda moraju platiti sudske pristojbe, odvjetničke naknade, vještak” naknade, troškovi za ostale svjedoke i troškovi uključeni u pripremi dokumenata, planovi itd.

Sudske naknade

Nema sudske pristojbe u vezi s kaznenim predmetima u prvom stupnju, ali žalbe viši sud može uključivati naknadu.

Sudske pristojbe za pokretanje sudskog nadzora je tvrdnja 60 GBP (e&w). Za osnivanje privatnoj tužbi u e&w naknada razlikuje ovisno o potraživanja. Ako je potraživanje vrijednosti između 1,000 GBP – 1,500 GBP, pristojba iznosi 70 GBP. Ako je vrijednost između 15,000 GBP – 50,000 GBP naknada iznosi 340 GBP. Zahtjev za dopust žaliti žalbeni sud iznosi 235 GBP daljnju 465 GBP u kasnijoj fazi. Tužitelji mogu biti prihvatljivi za naknadu otpust ovisno o okolnostima.

Sve predstavke na unutarnju ili vanjsku doma Court of Session u Škotskoj trošak 180 GBP, potiče High Court of Justiciary su 90 GBP.

U Sjevernoj Irskoj obavijest o prijedloga sudsko preispitivanje troškovi 200 GBP. Državni tvrdnje u Visoki sud troškovi naknada iznosi 300 GBP. Podnošenje žalbe iznosi 500 GBP.

Troškovi

Iznos troškova može značajno varirati, ovisno o prirodi i složenosti slučaja, odvjetnika i količinu dokumenata. U e&w Solicitors” naknade za slučajeve koji će pobijati nazivaju se „sporni troškova.” solicitor obično naplaćivanja naknada po satu ovisno o razredu od naknada primatelj dohotka. Stoga para-legal mogli naplatiti 80 GBP po satu dok partnera može 200 GBP po satu. A barrister u slučaju će naplatiti kratak naknada i naknada po satu za izradu ili drugim tehnikama. U Škotskoj „troškovi” su poznati kao „troškova.” naznaci troškova na sudsko preispitivanje slučajeva u Allen V. ministar zajednica i lokalne uprave [2012] ewhc 671 (uprava) stažist dodijeljena 9,456 GBP bez PDV-a za jedan dan slučaja. U cestovnom smislu V. škotskim ministrima [2011] csoh 10. troškovi jedne strane procijenjeni su na 82,000 GBP i 90,000 GBP za četiri dana saslušanja. Ovaj raspon troškova sličan u svim UK jurisdikcijama.

Troškovi u građanskim potraživanja može biti viša, odražavajući općeg prava pravnih sustava u Ujedinjenoj Kraljevini, koje se temelje na sudskoj praksi umjesto Građanskom zakoniku i odgovarajuće nedostatku istražne uloge za suce (što znači da teži teret pada na strane ili njihove pravne predstavnike predstaviti relevantna sudska praksa pred sudovima). U slučaju smetnje – bontoft V. istok Lindsey Okružnog vijeća [2008] ewhc 2923 (Qb) – jednoj strani za troškove su 195,000 GBP za šest dana ispitivanja. Troškovi mogu se povećati u slučajevima učiniti u uvjetna naknada sporazum no zakonodavstvo kojima takvi sporazumi ukinuta u travnju 2013. U Škotskoj su „špekulativni naknade” koja su predviđena aktom o sederunt (naknade odvjetnička u špekulativne radnje) 1992/1879 i akt o sederunt (naknade komora u špekulativne radnje) 1992/1897.

Sudske zabrane

Nema različite razine naknada u nalogu (interdict) slučajevima. Obično se stranka koja zahtijeva izdavanje sudskog naloga (interdict) će morati dati obvezu odštete, iako vidi građanskog postupka pravila, praksi smjeru 25 (e&w) i troškova zaštitu (Aarhuška konvencija) (Sjeverna Irska) iz 2013. (ni). Pod troškove zaštitu (Aarhuška konvencija) (Sjeverna Irska) iz 2013. (ni) i izmijenjeni praksi smjeru 25.A Zakona o parničnom postupku pravila (e&w) Sud mora u Arhuške konvencije slučajevima, posebno vode računa o potrebi za uvjeta bi općenito nije poput bi dalje slučaju postao preskup za zahtjeva prilikom razmatranja zahtijevati jamstvo podnositelja zahtjeva da plati odštetu.

Nagrade troškova (troškovi)

Opće pravilo u UK nadležnosti je da troškovi (troškovi scot.) Pratite događanje ili gubitnik plaća – npr. građanskog postupka pravila (e&w) dijelu 44.3. Međutim, sudovi imaju široko diskrecijsko pravo pri dodjeli troškova. Polazište je da gubitnik plaća ali uspješne stranke se troškovi mogu smanjiti ako ta stranka nije o nekim pitanjima u slučaju ili povećao bitna pitanja. Osim toga sudovi korist korištenje ADR i stranka koja neopravdano ne sudjelovati u ADR može pretrpjeti troškovi posljedice – halsey V. Milton Keynes opće NHS povjerenja [2004] ewca CIV 576. Sud za troškove bi će se i ponašanju stranaka od početka postupka i razmotriti je li smanjenje troškova treba izvršiti jer neprimjereno postupanje.

U dijelu 36. u pravilima (e&w) jedne stranke mogu dati ponudu za druge za rješavanje zahtjeva, obično nudeći iznos novca – minuti ponude (scot.) ako se ponuda odbija ali osoba odbijanje ne pribaviti povoljnije presudu tada mogu postojati troškove kazni.

Posebni troškovi pravila sada primjenjuju diljem Ujedinjene Kraljevine za određene se okolišne slučajevima ograničavanja izloženosti gubitka stranke drugoj strani za troškove.

XII. financijsku pomoć mehanizama

Ne postoje posebna izuzeća od sudske pristojbe ili troškova u vezi s pitanjima okoliša u Ujedinjenoj Kraljevini jurisdikcijama. Postoje takva izuzeća iz naknada za građane s niskim dohocima.

UK sudovima primjeni članka 9.4. Arhuške konvencije, koje uključuje zahtjev da ekološki slučajevima ne treba „vrlo skupo” – putem zaštitne troškovi (e&w i n.i) ili zaštitne troškovi (scot.) zakon oko ih je relativno nova i još uvijek je u razvoju. Arhuška je konvencija sada posebno primjenjuje na troškove sudske revizije u e&w u parničnom postupku (izmjena) pravila 2013. dijelu 45.; u Škotskoj, sličnih pravila koja se primjenjuju na sve ekološke slučajevima u ožujku 2013.; i u ni prema trošku zaštitu (Aarhuška konvencija) (Sjeverna Irska) iz 2013., koji utvrđuje posebna pravila za fiksne zaštićenih troškovi naloge za postupke na koje se Konvencija primjenjuje.

U skladu s tim pravilima:

(1) U prvom stupnju, žalba koja podliježe Arhuške konvencije ne mogu se nalaže snošenje troškova veće od 5,000 GBP za pojedince i 10,000 GBP pravne osobe i osobe koje predstavljaju udruženja. Povrat troškova protiv gubitka tuženik ima iznosi 35,000 GBP.

(2) O žalbi, pravilima građanskog postupka pravila 52.9.a za povrat troškova primjenjuje, pri čemu Sud mogu napraviti bi ograničavanje troškova.

(3) Vrhovni sud također može dati nalog ograničava povrat troškova u Aarhusu slučaja temeljenu na troškove praksi smjeru (po zadnje izmjene u studenomu 2013.).

Prije tih pravila, dodjele pco u sudsko preispitivanje slučajeva uređena „kut doma” načela koja su iz R (Corner kuća istraživanje) V. ministra trgovine i industrije [2005] ewca CIV 192. stavak 74.:

(1) Zaštitni troškova može se izvršiti u bilo kojoj fazi postupka, pod uvjetima koje Sud smatra potrebnim, pod uvjetom da sud smatra da: (i) pitanjima koja su od općeg javnog značaja; (ii) javnog interesa zahtijeva da ta pitanja treba riješiti; (iii) podnositelj zahtjeva nema privatni interes u ishod slučaja; (iv) uzimajući u obzir financijska sredstva zahtjeva i ispitanika i iznos troškova koji bi mogli biti uključeni, poštene i pravične da bi; i (v) ako je nalog ne podvrgne zahtjeva vjerojatno prekinuti postupak te će biti odlučujući razumno pritom.

(2) Ako se one koji djeluju za podnositelja zahtjeva tomu pro bono to će vjerojatno povećati Osnovanost zahtjeva za pco.

(3) Je Sud, u svojoj procjeni, odlučiti je li poštene i pravične da bi u svjetlu razmatranja utvrđenih gore.

Ta su načela promijenjeni u ekološkom slučajevima za uklanjanje javnog interesa i naglaska na tužitelja znači – R (garner) v elmbridge Borough Council [2010] ewca CIV 1006. Nastavljaju primjenjivati u pogledu izvansudskih preispitivanje slučajeva u okviru Aarhuške konvencije.

Pravna pomoć

Civilno pravnu pomoć u e&w pruža Zajednice Pravna služba (cls). Ne postoji zasebna područja financiranja ekološke slučajevima. Međutim sredstva mogu se dobiti putem „javni interes” kategoriju. Stoga cls dodijeljena sredstva za sudske revizije o potrebi za javnu istragu razgradnji nuklearnih podmornice ovisno o slučaju imao značajan javni interes. Ali mnoge mogućih aktivnosti ne bi ispitivanje bilo kao ne koristi široj javnosti ili nije bilo novih izdanja prava. Stoga zahtjev za financiranje osporiti odluku okoliša Agencija izda dozvolu za spalionice blizu zahtjeva domu odbijen. The Scottish pravne pomoći odbor ima sličan kriterija „širim javnim interesom.”

Kaznenim pravne pomoći može biti dostupan za tuženici, ali ne za one koji žele podnijeti privatne tužbe.

Financiranje odluke cls određuju svoje „financiranje oznaka.” odjeljka 7. Zakonika bavi sudsko preispitivanje. Odjeljak 7.5 navodi da „Kada predmet nije značajno šireg javnog interesa, od velike važnosti za klijenta ili se ostvarila značajna pitanja ljudskih prava, pravno zastupanje bit će odbijena ako: izglede za uspjeh su granične ili loše; ili ii. vjerojatnih troškova ne biti razmjerni mogućoj koristi postupka uzimajući u obzir izglede za uspjeh i sve okolnosti”. To bi primjenjivati za sve pojedince. NVO-i vjerojatno neće moći dobiti pravnu pomoć. U Škotskoj dodjelu pravne pomoći određuje civilnog pravnu pomoć priručnik, dio IV. poglavlje 3. koje se odnose na procjenu vjerojatni uzrok i utemeljenost.

Pro bono

Pro bono rad u Ujedinjenoj Kraljevini olakšava se putem probono uk.net internetskoj stranici. To omogućuje pristup informacijama o tome kako besplatnih pravnih savjeta. U e&w je solicitors pro bono skupina – „lawworks” također ima web-mjesto pokazuju gdje za pomoć. Za odvjetnici u e&w, bar pro bono jedinica djeluje kao klirinška kuća što odgovara odvjetnici na slučajeve. Jedinica prima zahtjeva za pomoć putem savjet Agencije i odvjetnicima. Jedinice se želi pomoći u slučajevima kada podnositelj zahtjeva ne mogu plaćati zatražena pomoć ili dobivanje javnog financiranja, ima meritorious slučaju i potrebama pomoć odvjetničkim može pružiti. Nijedna od tih organizacija specijaliziraju u okoliš rad ali predstavljaju pojedinca u kontakt s onima koji se.

Lawworks Škotska pruža sličnu uslugu u Škotskoj na lawworks u e&w; Iako je dva tijela odvojeni subjekti. Faculty of Advocates ima besplatnu pravnu službu čiji rad uključuje planiranje i ekološke slučajevima.

Sjevernoj Irskoj pro bono Skupina savjetuje i zastupati odvjetnici i odvjetnici koji su volunteered pridružiti panel i koje pokrivaju cijeli raspon pravnih specijalizacije. Volonteri imaju ponudili besplatne usluge do 3 dana ili 20 sati godišnje. Slučajevima najvjerojatnije ispunila kriterij pro bono jedinica će se žalbe, zahtjevi za dopust žalbe, sudski nadzor aplikacija, Posebni koraci u postupku, sud saslušanja i savjetovanja

Pravne klinike

Ne postoje pravne klinike specijaliziran za okoliš slučajeva u e&w ili ni. Međutim savjetovanje građana SIRENE i pravo centri će pomoći s okolišnim slučajevima ili prolaze predmet netko tko može pomoći. Ekološke prava centar Škotska nudi savjetovanje javnosti o pitanjima okoliša.

Javnog interesa organizacije

Ekološke prava temelj je vodeći organizacija u Ujedinjenoj Kraljevini pružanje besplatne pravne savjete lokalnim zajednicama s ekoloških problema. Za gotovo dva desetljeća je osmišljena upravo pružanje besplatne savjete ranjivih zajednica suočava s nizom okolišnih opasnosti uključujući negativnih učinaka onečišćenja i gubitka zelenih i bioraznolikosti. Javni zakon je nacionalnim pravnim Charity čiji je cilj poboljšati pristup javnim pravom lijekova za one čiji pristup pravosuđu ograničuje siromaštva ili neki drugi oblik zakinuti. To će se napraviti okoliša slučajevima.

XIII pravodobnost

Planiranje zahtjeva mora se odrediti u roku od osam tjedana iako ako ona zahtijevaju EIA rok produži na šesnaest tjedana. Tijela određivanje IPPC prijave moraju obično izvršiti odluku u roku od tri mjeseca, iako postoje drugi rokovi u uredbama. Zahtjevi za druge dozvola ne smije imati pravni zahtjev za određivanje u određenom trenutku, ali se nadležna tijela potiču reći koliko će se izdati dozvolu.

Ako se planiranje odluku ili ekološke dozvole zahtjev nije određen u zadanom smatrat će se da su odbijeni. Koji omogućuje podnositelja žalbe poslova ili ministri ili, u određenim okolnostima lokalni tijela u Škotskoj.

Sudski postupci

Prije 1. srpnja 2013., sudsko preispitivanje zahtjeva o pitanjima okoliša u e&w mora dovesti unutar tri mjeseca relevantne odluke. U navedenim pravilima 54.5. postupka mora se podnijeti odmah, a u svakom slučaju najkasnije tri mjeseca nakon razlozi da tvrdnja prva nastala. Međutim „odmah” aspekt smatra dovoljno precizni. Stoga ako se zakonodavstvo EU-a smatra tužitelj ima tri mjeseca – R (u & ptnrs (East Anglia) Ltd) v Broads tijela [2011] ewhc 1824 (uprava). Od 1. srpnja 2013., rokovi za podnošenje obrazac zahtjeva za sudsku reviziju izmijenjena je do šest tjedana u odnosu na odluke pod „planiranje akti” (prostorno planiranje Act 1990, planiranje (navedene zgrade i očuvanje područja) Act 1990, planiranje (opasne tvari) iz 1990. i planiranje posljedične odredbe) Act 1990). (parničnom postupku (amandman br. 4) pravila 2013.).

Rokovi za podnošenje građanske parnice u smetnje, trespass ili nepažnje iz ograničenja iz 1980. (e&w). U odjeljku 2. ograničenje Act 1980 djelovanje utemeljeno na nezakonito – poput smetnje – mora se podnijeti u roku šest godina od datuma koji su ih izazvali. U odjeljku 6. recept i ograničenja (Scotland) Act 1973 zahtjev mora se podnijeti u roku pet godina. Prema članku 6. ograničenja (Sjeverna Irska) iz 1989. vrijeme se šest godina. Vrijeme počinje teći od dana nastanka ozljede ili datum – ako kasnije – tužitelj znao štetu povezan, u cijelosti ili djelomično, na navedeni čin ili propust koji je navodno predstavlja nemara, smetnje ili povrede dužnosti. „znanja” ovdje označava razumnom uvjerenja u činjenicama za dodjelu – Ministarstvo obrane V. AB & najudaljenije regije [2012] uksc 9.

Kada pojedinačni namjerava pokrenuti postupak prema odjeljku 82. Zakona o zaštiti okoliša 1990 u magistratski ili Sheriff Court”, obavijest treba 21 dana prije postupci započeli. (S. 82(6)). S obzirom na prirodu postupak smetnje i dalje će se postojeće u tom trenutku.

Trajanje predmeta

Trajanje postupka ovisi o složenosti pravnih i činjeničnih pitanja. Sudsko preispitivanje slučajevima – ako nema usmeno saslušanje o dokazima – može biti od pola dana do četiri ili pet dana. Okoliš građanski postupak ako obje strane poziva svjedoke i stručnjake može poprimiti mnogo više. Relativno jednostavne smetnje bukom predmet može uzeti dva ili tri dana. Dobson V. Temza vodoopskrbljivače Ltd [2011] ewhc 3253 (TZC) uključuje više od deset svjedoci činjenice na svakoj strani i četiri stručnjaka na svakoj strani uporaba različitih disciplina. Slučaju trajali šest tjedana.

U kaznenim predmetima, provedbu Agencije istrage mogu trajati mjesecima ili čak godina od kriminala na izdavanje postupka. Obično postoji početni saslušanje u magistratski ili Sheriff na Sudu u roku od tri tjedna od dana postupku izdani. Ako je počinio razlog se sud obično njima baviti u mjesecu; Iako u ni, Engleska & Wales sudaca može uputiti predmet na Krunski sud ako smatraju njihovo osuđivanje ovlasti nisu dovoljni za rješavanje djelo. Sažetak suđenje u magistratski ili Sheriff za Sud može uzeti od jedan do tri dana; Iako više slučajeva moguće.

Ozbiljnom se postavio suce za Krunski sud. U Krunski sud s žiri slučajevima će biti suđenja revizije koji može biti više raspravu, kako o produljenju slučaj za nekoliko mjeseci. Probni može biti iz istog dana mjesečno ili više – nedavnom progona za kaznena djela rezultiralo šest tjednu ispitivanja.

Rok za presuda

Nema određivanje rokova za suce da presuda. U jednostavne slučajevima (e&w) sudac maygive usmenu presudu odmah nakon saslušanja. U složenijim slučajevima presudu može rezervirati i obično slijediti u roku od dva do šest mjeseci. Duže od šest mjeseci je moguća, ali nije uobičajena.

Budući da nema određivanje rokova ne postoje sankcije protiv sudovi donose odluke u odlaganja. Međutim, u slučajevima koji uključuju pitanja ljudskih prava postoji očekivanje da odluke izdat će odmah.

XIV. Ostala pitanja

Okoliš odluke su osporiti tijekom EIA proces ili kada je odluka izdana. Ako se javno istraživanje prije odluke izdaju građanima će moći suočiti s istragu.

Iako trenutačno ne postoji jedinstveno UK stranica Vlade o pristupu pravosuđu u pitanjima okoliša, informacije o različitim aspektima dostupne putem središnje države (http://www.gov.uk/) i web-mjestima Škotska vlada i Sjeverne Irske izvršne vlasti.Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.gov.uk/ Informacije i mišljenja također su dostupni iz nevladinih organizacija poput ukela ili Prijatelji Zemlje i skupine poput UK prava okoliša (ukela).

Alternativno rješavanje sporova postoji u Ujedinjenoj Kraljevini. Je snažno poticati građanskih sudova. Je pre-action Protokola za sudsko preispitivanje (e&w) navodi se da „obje tužitelj i tuženik mogu zatražiti Sud da pruže dokaze da alternativnih načina rješavanja njihova spora smatralo. Sudovi smatraju da sporova trebale biti krajnje sredstvo te tvrdnje ne trebaju se izdavati prijevremeno pri rješavanju još aktivno razmatraju.” dostupna je javnosti putem leci poput pravnih službi Komisije „alternative sud” cls izravne informacije brošurom 23.

Posredovanje često se upotrebljava u građanskim potraživanja između pojedinaca ili pravne osobe. Posredovanje u sudsko preispitivanje predmeta, ali ne primjenjuje često – javnim pravom projekta: 2009 posredovanja i sudsko preispitivanje.

XV je stranac

Nema posebnih diskriminacije klauzule o jeziku ili zemlja podrijetla u procesnim zakonima Ujedinjenoj Kraljevini. Međutim sudovi su javna tijela te poštovati jednakost Act 2010 zbog čega je nezakonito diskriminirati na temelju rase ili nacionalnosti. Zakon uvodi rasnoj jednakosti pristojba s kojim sudovi moraju pridržavati. Sudovi smjernice o jednakom postupanju svih onih koji dolaze pred njima u „klupa knjige” koje su izdane sucima – npr. jednako postupanje uređaj za Englesku i Wales.

Uporaba različitih jezika olakšano je u sudskim postupcima. Interno jezika poput velški predviđeni su saslušanja. Drugi jezici mogu se koristiti s tumača. Sudovi bit će Savjetodavni letaka dostupnih na više jezika.

U kaznenim predmetima i neke Tribunal radu Sud će organizirati prevoditelja i isplaćuje naknada; Iako u kaznenim predmetima ako je tuženik osuđene naknada može biti dio troškova postupka je dopuštena. U građanskim predmetima na strankama je da takve mjere i obratiti naknade.

XVI. prekogranični slučajevi

U Ujedinjenoj Kraljevini sastoji od otoka samo Irska/Sjeverna Irska kopnene granice, prekogranične slučajeve vrlo rijetke. Prema Uredbi 24 planiranje infrastrukture (EIA) Regulations 2009 razvoj vjerojatno imati znatan prekograničnih učinaka na okoliš u druge države EGP-a moraju dostaviti toj članici. Država može sudjelovati u postupku u propisima. Nema postupovnih pravila za sudjelovanje iako zakonodavstvo EU-a poput posredovanja je Direktiva provedena u pravila Suda u Ujedinjenoj Kraljevini. Odgovornosti utvrđuje prema konvencijama poput Međunarodne konvencije o građanskoj odgovornosti za štetu zbog onečišćenja uljem iz 1969. prema potrebi. Drukčije III. dijela međunarodno privatno pravo (razne odredbe) Act 1995 bavi mjerodavnim pravom. Odjeljak 11(2) (a) predviđa da pravo države u kojoj je šteta nastala je mjerodavno pravo.

Nema odluke u britansko zakonodavstvo za „javnost” u prekograničnom sporu.

Nema odluke u britansko zakonodavstvo o tome strani državljanin koji štetno utječe projekt u Ujedinjenoj Kraljevini bio dostatan interes za sudjelovanje u javnom istragom ili sudsko preispitivanje u odnosu na projekt. Međutim ako bi inače dostatan interes može biti suprotno spolova Act 2010 uskratiti sudjelovanje. Ako je poznato da je osoba imala dovoljno interesa postupkom bili bi jednaki kao za svi ostali. Pravna pomoć vjerojatno neće biti dostupni s obzirom na kriterije „značajne šireg javnog interesa” navedena djelovanja.

Ako osoba ima „dostatan interes” u postupku tada može sudjelovati u njima.

Iako ne postoje Odluke sudova Ujedinjene Kraljevine o tome, ako osoba u stranoj državi članici moglo imati negativan učinak na prijedlog nema razloga da on nije mogao imati znatan interes u svrhe sudskog preispitivanja.

Primjerenog foruma je zemlja više bolje za osiguravanje krajevima pravosuđe – spiliada pomorske Corporation V. cansulex Ltd [1987] AC 460. To će se vjerojatno zemlje čije je pravo mjerodavno u sporu. U Ujedinjenoj Kraljevini sukladno odjeljku 11. međunarodno privatno pravo (razne odredbe) Act 1995, mjerodavno se pravo obično zemlji ozljede ili oštećenja, to se može pomaknuti u skladu s odjeljkom 12. Ako UK sud prihvatio nadležnost u sporu koji odluka može osporiti, ali će Challenger pokazati da je odluka pogrešna.

Kao Gibraltar je kopnenu granicu sa Španjolskom, postoji mogućnost za prekogranične slučajeve doći. Vidi Prilog A za podatke.

Ostale poveznice

Pristup pravosuđu

Ombudsmana Ureda i tužitelja uredi

Stručnjacima za zaštitu okoliša

Okoliš odvjetnici

Odvjetničkih komora

Pro-bono prava okoliša uredi

Nacionalnim i međunarodnim nevladinim organizacijama

Informacije o pristupu pravosuđu

Informacije o kruna pridružena područja


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 14/09/2016