Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

  • Home
  • Nota over de brexit

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Brexitfelkészülési közleményAz Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból. A kilépésről rendelkező megállapodásban meghatározott átmeneti időszak 2020. december 31-én ért véget. A megváltozott helyzetről bővebb információkat A link új ablakot nyit megezen az oldalon olvashat.

A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség.

Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Az átmeneti időszak vége előtt indított, folyamatban lévő polgári és kereskedelmi eljárásokat az uniós jog alapján fogják lefolytatni. Ennek érdekében az európai igazságügyi portálon 2022 végéig még olvashatók az Egyesült Királyságra vonatkozó alábbi információk, az országgal kötött kölcsönös megállapodás alapján:

  1. A link új ablakot nyit megInformációk a tagállamok jogszabályairól (adatlapok), amelyeket a polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat kezel
  2. A A link új ablakot nyit megPolgári Ügyek Európai Igazságügyi Atlaszában szereplő információk és hivatalos értesítések, kivéve a köziratokról szóló információkat ((EU) 2016/1191 rendelet)

Az átmeneti időszak vége előtt indított, folyamatban lévő polgári és kereskedelmi eljárásokhoz kapcsolódó A link új ablakot nyit megonline kitölthető (dinamikus) formanyomtatványokon az Egyesült Királyság 2022 végéig választható ország lesz. E szabály alól kivételt képeznek a A link új ablakot nyit megközirat-formanyomtatványok, amelyeken az Egyesült Királyságot 2021. január 1-jétől kezdődően nem lehet kiválasztani.

Az Európai Bizottság felülvizsgált közleményt tett közzé az érdekelt felek részére „Az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése és a polgári igazságszolgáltatásra, valamint a nemzetközi magánjogra vonatkozó uniós szabályok” címmel. Az új dokumentum A link új ablakot nyit megezen az oldalon érhető el.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Laatste update: 29/12/2020