Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Poslovni registri


Zahvaljujući jedinstvenom tržištu EU-a brojna poduzeća proširila su svoje poslovanje izvan nacionalnih granica. Od lipnja 2017. poslovni registri svih država članica EU-a međusobno su povezani i pretraživi.


Poslovni registri

Nadalje, tijekom prošlog desetljeća kroz sudsku praksu Suda Europske unije otvorena je mogućnost osnivanja trgovačkog društva u jednoj državi članici i vođenja poslovanja djelomično ili potpuno u drugoj državi članici.

Pojmom „poslovni registar” obuhvaćeni su nacionalni trgovački registri, registri trgovačkih društava i svi drugi registri u kojima su pohranjene informacije o trgovačkim društvima dostupne javnosti u smislu Poveznica se otvara u novom prozoruDirektive 2009/101/EZ.

Pogledajte odgovarajuće podstranice kako biste pronašli dodatne informacije o poslovnim registrima na europskoj razini i nacionalnim poslovnim registrima.


Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.

Posljednji put ažurirano: 22/01/2019