Cégnyilvántartások

Az uniós egységes piac azt eredményezte, hogy számos cég nemzeti határokon túl terjeszkedik. 2017 júniusa óta valamennyi uniós tagállam cégnyilvántartása összekötésre került és kereshetővé vált.

Az elmúlt évtized során az Európai Unió Bíróságának ítélkezési gyakorlata is lehetővé tette a vállalkozások számára, hogy egy adott tagállamban való bejegyzésüket követően üzleti tevékenységüket részben vagy egészben egy másik tagállamban végezzék.

A „cégnyilvántartás” szó egyaránt jelenti a nemzeti kereskedelmi nyilvántartásokat, a cégjegyzékeket és bármely egyéb olyan nyilvántartást, amely céginformációkat tárol, és azokat a 2009/101/EK irányelv értelmében a nyilvánosság számára hozzáférhetővé teszi.

A vonatkozó aloldalakon az európai szintű cégnyilvántartásokról és a nemzeti cégnyilvántartásokról találhatók további információk.

Utolsó frissítés: 22/01/2019

A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.