Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Poslovni registri


Vse več podjetij širi svojo dejavnost prek nacionalnih meja in izkorišča priložnosti Povezava se odpre v novem oknuenotnega trga EU. Čezmejne skupine in veliko število prestrukturiranj podjetij, kot so združitve in delitve, zadevajo podjetja iz različnih držav članic EU.


Poslovni registri

Poleg tega je sodna praksa Sodišča Evropske unije v zadnjem desetletju omogočila podjetjem, da se vpišejo v eni državi članici, svojo poslovno dejavnost pa delno ali v celoti opravljajo v drugi državi članici.

Izraz „poslovni register“ vključuje nacionalne trgovinske registre, registre podjetij in vse druge registre, v katerih so shranjene informacije o podjetjih in ki so dostopni javnosti v skladu z Povezava se odpre v novem oknuDirektivo 2009/101/ES.

Na ustreznih podstraneh so na voljo podrobnejše informacije o poslovnih registrih na evropski ravni in nacionalnih poslovnih registrih.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 01/07/2015