Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Poslovni registri


Zaradi enotnega trga EU številna podjetja širijo svojo dejavnost prek nacionalnih meja. Od junija 2017 so poslovni registri vseh držav EU medsebojno povezani in je po njih mogoče iskati informacije.


Poslovni registri

Poleg tega je sodna praksa Sodišča Evropske unije v zadnjem desetletju omogočila podjetjem, da se vpišejo v eni državi članici, svojo poslovno dejavnost pa delno ali v celoti opravljajo v drugi državi članici.

Izraz „poslovni register“ vključuje nacionalne trgovinske registre, registre podjetij in vse druge registre, v katerih so shranjene informacije o podjetjih in ki so dostopni javnosti v skladu z Povezava se odpre v novem oknuDirektivo 2009/101/ES.

Na ustreznih podstraneh so na voljo podrobnejše informacije o poslovnih registrih na evropski ravni in nacionalnih poslovnih registrih.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.
Komisija glede na prihajajoči izstop Združenega kraljestva iz Evropske unije posodablja nekatere vsebine na tem spletišču. Če spletna stran vključuje vsebino, ki še ne odraža izstopa Združenega kraljestva, je nenamerna in jo bomo ustrezno odpravili.

Zadnja posodobitev: 22/01/2019