Európai szintű cégnyilvántartások

Ez a rész a cégnyilvántartások európai szintű együttműködését mutatja be röviden.


Az uniós cégnyilvántartások összekapcsolása

2017 júniusától valamennyi uniós tagállam cégnyilvántartása összekapcsolt.

Ez a következőt jelenti:

  • Ön bármely, az uniós tagállamokban, Izlandon, Liechtensteinben vagy Norvégiában nyilvántartásba vett cégre vonatkozó információkat kereshet
  • a nyilvántartások megoszthatják a külföldi leányvállalatokra és a cégek határokon átnyúló összeolvadásaira vonatkozó információkat.

Ez a rendszer - az üzleti nyilvántartások összekapcsolására szolgáló rendszer (BRIS) - az uniós tagállamok kormányai és az Európai Bizottság közös erőfeszítése.

Jogalap

A link új ablakot nyit meg2017/1132/EU irányelv

A link új ablakot nyit meg(EU) 2015/884 rendelet


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.
A Bizottság megkezdte a portál tartalmának frissítését, amire az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatt van szükség. Előfordulhat, hogy néhány részlet elkerülte a figyelmünket, és egy adott weboldal még nem tükrözi a megváltozott helyzetet. Igyekszünk mihamarabb naprakésszé tenni a teljes tartalmat.

Utolsó frissítés: 22/01/2019