Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registre comerciale în statele membre - Finlanda

Ez az oldal gépi fordítás eredménye – a fordítás minőségét nem áll módunkban garantálni.

Az értékelés alapján ennek a fordításnak a minősége: nem megbízható

Ön szerint használható ez a fordítás?

Această secțiune vă oferă o prezentare generală a registrului comerțului din Finlanda.


Ce oferă registrul comercial finlandez?

Linkul se deschide într-o fereastră nouăUn Linkul se deschide într-o fereastră nouăregistru al întreprinderilor este gestionat și gestionat de către Consiliul pentru brevete și înregistrare (PHR).

Registrul comercial este un registru public care conține informații referitoare la comercianți. În general, toate întreprinderile trebuie înscrise în registru. De asemenea, întreprinderile trebuie să notifice orice modificare a registrului lor de înmatriculare. majoritatea întreprinderilor trebuie, de asemenea, să își prezinte conturile anuale. În fiecare an sunt înregistrate:

 • aproximativ 40 000 de întreprinderi noi
 • aproximativ 145 000 de modificări aduse datelor înregistrate de societatea înregistrată
 • aproximativ 230 00 de conturi anuale

Registrul comerțului deține o procedură comună de notificare și un serviciu de date cu administrația fiscală. SistemulLinkul se deschide într-o fereastră nouă de informații comerciale (YTJ) este unul comun între Consiliul național pentru brevete și înregistrare și administrația fiscală, dar un serviciu gratuit de informații operat de PRH. Acesta conține informații de contact și de identificare cu privire la întreprinderi, de exemplu:

 • limbă-de-mare, generică și auxiliară
 • Codul de identificare al întreprinderii și sediul social
 • adresa și alte informații de contact
 • linia principală a activității
 • Registrele administrației fiscale și NBPR la care a fost înscrisă întreprinderea
 • informații cu privire la procedurile de reziliere, de întrerupere a procedurilor comerciale, de faliment, de lichidare sau de reorganizare.

Linkul se deschide într-o fereastră nouăEuropean Business Register Network (EBR) este un serviciu de date al registrelor comerțului din registrul comerțului dinLinkul se deschide într-o fereastră nouă Asociația Europeană a Registrului Comerțului („BERD”), din care o înregistrare oficială și fiabilă este disponibilă direct din registrul comerțului național al fiecărei țări.

Sistemul de interconectare a registrelor comerțului, BRIS, este un sistem de interconectare între statele membre ale UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia pentru informații privind societățile comerciale înregistrate în aceste țări.

Este accesul la registrul comerțului din Finlanda în mod gratuit?

Datele de bază ale societății sunt gratuite, dar se plătesc alte informații. De exemplu, o taxă este plătită de către persoanele responsabile ale societății, de industria înregistrată și de capital.

Datele de bază sunt:

 • denumirea societății
 • numărul de înscriere în registrul comerțului
 • sediu
 • tip de societate
 • limba oficială a societății (finlandeză sau suedeză)
 • data înregistrării
 • ultima dată de înmatriculare
 • statutul societății
 • dacă întreprinderea este supusă unui credit comercial;
 • date de contact

Cum să căutați registrul comerțului din Finlanda

Detaliile privind comercianții sunt înregistrate în registrul comerțului pe baza notificărilor și comunicărilor primite de autoritatea de înregistrare a comerțului. Registrul conține informații prezentate atât de agenții economici înșiși, cât și de instanțele de judecată și de alte autorități.

În conformitate cu secțiunea 21 litera (a) din Legea privind registrul întreprinderilor (129/1979), Camera națională de brevete și de înregistrare poate actualiza dosarul și verifica datele cu caracter personal ale persoanelor menționate în notificări și anexele la acesta în sistemul de informații privind populația.

În conformitate cu articolul 21 din Legea privind interdicțiile comerciale, centrul juridic al Registrului Comerțului din Finlanda oferă registrului comerțului detalii cu privire la interdicțiile comerciale în vigoare și la data la care încep și la data la care acestea sunt actualizate în sistemul registrului comerțului.

Legislația finlandeză prevede conținutul registrului comerțului. Legislația finlandeză care reglementează registrul comerțului, tipurile de întreprinderi și activitățile economice în general, definește datele introduse pentru diferite Linkul se deschide într-o fereastră nouătipuri de societăți (a se vedea, de exemplu, Linkul se deschide într-o fereastră nouăLegea privind Registrul Comerțului, Legea privindLinkul se deschide într-o fereastră nouăsocietățile cu răspundere limitată și Legea privind parteneriatele).

În mod normal, cel puțin următoarele informații sunt înregistrate pentru fiecare tip de societate:

 • denumirea societății
 • localitatea din care societatea este administrată (domiciliu)
 • sectorul de activitate al întreprinderii
 • cine reprezintă societatea
 • adresa societății.

Atunci când o înregistrare se face în registrul comerțului, aceasta este publicată simultan prin intermediul serviciului de informații electronice. Serviciul electronic de informații cu privire la datele publicate este un serviciu public și gratuit care conține, pe lângă datele publicate, detaliile de bază ale unei întreprinderi. Cu ajutorul serviciului, puteți verifica dacă o întreprindere a prezentat un nou consiliu de administrație, de exemplu, sau dacă a aflat ce noi întreprinderi au fost înregistrate într-o anumită perioadă de timp.

Utilizând acest serviciu, puteți căuta informații cu privire la orice întreprindere, utilizând firma sa ID. ID-ul poate fi verificat în Sistemul de informații pentru întreprinderi, dacă este necesar. Un termen sau un interval de timp specific poate fi utilizat, de asemenea, ca termen de căutare. Alternativ, puteți limita căutarea după tipul de înregistrare sau pe municipalitate sau provincie. Rezultatul căutării conține detaliile de bază ale unei societăți, denumirea societății, numărul de identificare comercială și domiciliul. Înregistrarea publicată conține, de exemplu, tipul înregistrării și rubricile din înscriere.

Alte detalii sunt înscrise, de asemenea, în registru, în funcție de tipul de întreprindere. Extrasele de cont ale întreprinderilor de același tip pot fi complet diferite. De exemplu, unele societăți cu răspundere limitată profită de posibilitățile oferite de Legea privind societățile comerciale, decid să emită drepturi de opțiune și alte drepturi speciale sau să fuzioneze, iar apoi să raporteze aceste detalii pentru a fi înscrise în registru. Pe de altă parte, alte societăți aleg să raporteze numai detaliile care trebuie prezentate pentru înscrierea în registru. În plus, modificările de drept sunt reflectate în extrasele din registru. Înregistrările privind, de exemplu, societățile cu răspundere limitată pot fi foarte diferite, în funcție de faptul dacă detaliile care trebuie să fie înregistrate se referă la o decizie luată în temeiul Legii privind societățile comerciale cu răspundere limitată care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2006 sau la o decizie în temeiul unei legi anterioare.

Cât de fiabile sunt documentele din Registru?

Înscrierea în registrul comerțului și publicitatea acestora sunt prevăzute în Legea privind registrul întreprinderilor. Legea permite tuturor accesul la date, extrase și certificate din registrul comerțului. O terță parte care acționează cu bună credință se poate baza pe fiabilitatea informațiilor înregistrate în registru.

În conformitate cu secțiunea 1a din lege, toate datele înregistrate în registru sunt publice și toate persoanele au dreptul să acceseze datele, extrasele și certificatele înscrise în registrul comerțului. Datele pot fi divulgate, de asemenea, în formă electronică. Singura excepție de la această informație este numărul de identificare personal al unei persoane fizice și adresa de domiciliu a persoanei fizice nerezidente. Datele privind identificarea numărului final al persoanelor fizice și a domiciliului persoanelor fizice care locuiesc în străinătate sunt comunicate numai dacă dezvăluirea respectă cerințele privind procedurile de autorizare prevăzute în secțiunea 16 alineatul (3) din Legea privind transparența activităților guvernamentale. În caz contrar, țara de reședință va fi dezvăluită în locul adresei de domiciliu.

În conformitate cu articolul 26 din Legea privind registrul comerțului, un terț de bună credință se poate baza pe datele introduse și incluse în registru. Datele sunt publicate electronic imediat după înscrierea în registru. Acestea sunt puse la dispoziție gratuit, de la serviciul de informații din registrul comerțului.

Istoricul registrului comercial finlandez

Informațiile au fost păstrate în registru din 1896.

Linkuri

Linkul se deschide într-o fereastră nouăOficiul Finlandez de Brevete și Înregistrări

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul Comerțului

Linkul se deschide într-o fereastră nouăSistemul de informații comerciale

Linkul se deschide într-o fereastră nouăOficiul Finlandez de Brevete și Înregistrări

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul finlandez al comerțului

Linkul se deschide într-o fereastră nouăSistemul de informații comerciale

Linkul se deschide într-o fereastră nouăBERD

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRețeaua Registrului European al Comerțului

Sistemul de interconectare a registrelor comerțului, BRIS

Linkul se deschide într-o fereastră nouăPatent- och registerstyrelsen

Linkul se deschide într-o fereastră nouăHandelsregistret

Linkul se deschide într-o fereastră nouăFörettatags- och organisationdatemet

Linkul se deschide într-o fereastră nouăLegea privind registrul comerțului

Linkul se deschide într-o fereastră nouăLegea privind societățile cu răspundere limitată

Linkul se deschide într-o fereastră nouăLegea care reglementează parteneriatul și societatea în comandită simplă

Linkul se deschide într-o fereastră nouăLegea privind societățile cu răspundere limitată

Linkul se deschide într-o fereastră nouăLegea privind parteneriatele

Linkul se deschide într-o fereastră nouăExercițiu de menținere

Linkul se deschide într-o fereastră nouăAktieboagonslag

Linkul se deschide într-o fereastră nouăGAL-ul Köpna bollag och komanditbolag


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 20/08/2019