Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Poslovni registri u državama članicama - Francuska

De tekst op deze pagina is een automatische vertaling. De kwaliteit wordt niet gegarandeerd.

De kwaliteit van deze vertaling werd beoordeeld als: middelmatig

Vindt u deze vertaling nuttig?

Na ovoj ćete stranici pronaći informacije o dostupnim mogućnostima za uvid u poslovne registre u Francuskoj.


Što nude poslovni registri u Francuskoj?

Registri lokalnih poduzeća i trgovačkih društava (registanres du commerce et des sociétés – RCS) vode su tajnici trgovačkih sudova i građanskih sudova s poslovnom nadležnošću (okružni sudovi u upravnim départements of Bas-Rhin, Haut-Rhin i Moselle; mješoviti trgovački sudovi u prekomorskim regijama i departmani). Podaci u tim registrima se provjeravaju. Registrari moraju provjeriti jesu li podaci u skladu sa zakonima i propisima, odgovaraju popratnim dokumentima i dokumentima navedenima u Prilogu te su pod nadzorom predsjednika ili suca koji su u tu svrhu predani, a koji su nadležni za sve sporove između poreznog obveznika i voditelja registra, u slučaju zahtjeva za izmjenu ili brisanje, zajedno sa stanjem datoteke.

Izvadak iz trgovačkog registra (Kbis) koji su izdali registrari pravi je „osobna iskaznica” koja prikazuje građanski status poduzeća zabilježenog u registru poduzeća i poduzeća. U tom se dokumentu prikupljaju sve informacije koje poduzeće mora prijaviti. ako je to potrebno, on sadrži i napomene o bilješkama koje je iznio matičar odgovoran za vođenje registra. Izvadak iz registra trgovačkih društava potvrđuje pravno postojanje poslovanja i pruža provjerene informacije. To je službeni dokument koji dokazuje identitet i adresu registrirane osobe (fizičke ili pravne osobe), njezine aktivnosti, njezinih upravljačkih tijela, uprave, upravljanja ili kontrole, kao i postojanje ili neki drugi oblik kolektivnih postupaka koji se na nju odnose. Ovaj službeni dokument, koji je sastavio i potpisao službenik suda, valjan je dok podaci koje je trgovačko društvo dostavilo registru trgovačkih društava i trgovačkim društvima ne budu lažni.

Nacionalni registar trgovačkih društava i društava (SNCR) drži Institut National de la Propriété Industrielle (Državni institut za industrijsko vlasništvo), koji centralizira dokumente izvornih poslovnih registara i društava u svakom registru. INPI je stoga odgovoran za širenje i stavljanje na raspolaganje javnosti besplatno za ponovnu uporabu tehničkih, komercijalnih i financijskih informacija sadržanih u SNCR-u.

Ti registri sadrže sve informacije koje se odnose na trgovce i poduzeća. Omogućuju pristup svim upisima i dokumentima u registrima poduzeća i trgovačkih društava.

Na Poveznica se otvara u novom prozoruweb-mjestu InfoRegistry omogućen je centralizirani pristup informacijama u trgovačkom registru i registru trgovačkih društava te se također omogućuje podnošenje tih formalnosti (registracija, izmjena, poništenje, podnošenje godišnjih financijskih izvješća) na internetu. Usluga se nudi na francuskom i engleskom jeziku.

InternetskaPoveznica se otvara u novom prozoru stranica INI-ja u otvorenim podacima pruža pristup podacima o registracijama, promjenama, zračenju i godišnjim financijskim izvještajima društva.

Službeni bilten o građanskim i trgovačkim objavama (BPKACC)

Među Poveznica se otvara u novom prozoruaktima koji su registrirani u Registru trgovačkih društava (SCR) od osnivanja do brisanja društva iz registra: prodaja i prodaja, kolektivni postupci i posebno podnošenje financijskih izvještaja. Prijenos u BPKACC provodi se izvan zainteresiranih strana bez poduzimanja bilo kakve inicijative. Ti su umetci pažljivi i pod odgovornošću glavnog tajnika, koji prima izjave.

Oglašavanje u BPKACC, koje omogućuje najširu moguću distribuciju registracija u registru trgovačkih društava, Poveznica se otvara u novom prozorupitanje je Uprave za pravne i administrativne informacije (DIRLA).

Je li pristup poslovnom registru besplatan?

Korisnici projekta Infogreffe mogu besplatno pristupiti određenim informacijama o trgovačkim društvima, ali većina informacija sadržanih u bazi podataka može se dobiti samo iz financijskih razloga.

Širenje podataka NCS pomoću INPI-ja, koje se može provesti poštom ili putem elektroničke trgovine na internetskoj stranici INPI-ja, više se ne isplaćuje. Međutim, ponovna uporaba podataka podliježe prihvaćanju dozvole.

Od 1. srpnja 2015.. BPKACC se emitira isključivo elektroničkim putem. Sadržaj područja (sam BPKACC) postao je slobodan u srpnju 2011..

Konačno, u lipnju 2016. osnovan je novi portal za digitalni pristup pod nazivom Portal „Lingué des EntreprisesPoveznica se otvara u novom prozoru” (Portal de la Publité des Entreprises).Korisnicima omogućuje pristup putem jedinstvenog sučelja pravnim objavama i informacijama objavljenima na trima internetskim stranicama https://www.infogreffe.fr/Poveznica se otvara u novom prozoru, https://actulegales.fr/Poveznica se otvara u novom prozoru,Poveznica se otvara u novom prozoru https://www.bodacc.fr/.

Kako pretraživati poslovni registar u Francuskoj?

Web-mjesto Infogrefe omogućuje vam pretraživanje poduzeća:

  • svoje ime,
  • imena njegovih direktora i direktora,
  • gradske ili upravne departmana gdje ima sjedište ili sjedište ili gdje ima svoje poslovne jedinice,
  • njezin broj SIREN (Système d’Identification du Répertoire des Entreprises)
  • njegov registracijski broj u registru društava i društava.

Na web-mjestu BODACC-a moguće je tražiti objavu o preuzimanju obveze društva Siren broj ili naziv društva.

Korisne poveznice

Poveznica se otvara u novom prozoruEuropski poslovni registar

Poveznica se otvara u novom prozoruGđa Infogreffe

Poveznica se otvara u novom prozoruNIPI

Poveznica se otvara u novom prozoruBCNM

Poveznica se otvara u novom prozoruBPKACC

Poveznica se otvara u novom prozoruHIPC


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 06/12/2019