Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Tagállami szintű cégnyilvántartások - Luxemburg

Figyelem: az oldal eredeti nyelvű változata francia nemrég módosult. Az Ön által kiválasztott nyelvi változatot most készítik fordítóink.

Ezen az oldalon a luxemburgi cégnyilvántartásba történő betekintés lehetőségeiről adunk tájékoztatást.


Mit kínál a luxemburgi cégjegyzék?

A cégjegyzék (A link új ablakot nyit megRegistre de Commerce et des Sociétés [RCS]) minden vállalkozási tevékenységet folytató természetes és jogi személy, valamint a 2002. december 19-i módosított törvényben meghatározott más szervek hivatalos jegyzéke.

A cégjegyzék az igazságügyi miniszter felügyelete alatt működik. A cégjegyzék kezelésével az igazságügyi miniszter egy gazdasági érdekcsoportot, a GIE RCSL-t bízta meg, amelynek tagjai az állam, a Kereskedelmi Kamara (Chambre de Commerce), valamint az Iparkamara (Chambre des Métiers).

A cégjegyzék célja:

 • azon személyek azonosíthatóságának biztosítása, amelyek nyilvántartásba vételét vagy bejegyzését törvény írja elő, e személyek állandó nyilvántartásának létrehozása révén;
 • az ügyletek fokozott biztonságának a szavatolása;
 • harmadik személyek tájékoztatása.

A cégjegyzék kétféle adatot tartalmaz:

 • azonosító és jogi adatokat, mint például cégszerű megnevezés vagy cégnév, a gazdasági társaság tevékenységi köre és jegyzett tőkéje, az igazgatótanács összetétele, a könyvvizsgáló személye, a cégjegyzési jog és egyéb hasonló jellegű adatok,
 • az éves beszámolókat.

Kapcsolat

Hivatali cím

Levelezési cím

Nyitvatartás

Centre administratif Pierre Werner Bâtiment F
13, rue Erasme
Luxembourg – Kirchberg

Tel: (+352) 26 428-1

Fax: (+352) 26 42 85 55

E-mail: helpdesk@rcsl.lu

Registre de Commerce et des Sociétés
L-2961 Luxembourg

Hétfőtől péntekig 9:00–12:00 és 13:30–16:00 óráig

Ingyenes szolgáltatás-e a cégjegyzékbe történő betekintés?

A cégjegyzék irataiba az RCS helységeiben ingyenesen be lehet tekinteni.

A A link új ablakot nyit megcégjegyzék honlapján bizonyos alapadatok ingyenesen elérhetők:

 • cégjegyzékszám,
 • bejegyzés időpontja,
 • név,
 • jogi forma,
 • székhely címe,
 • a 2006 óta benyújtott dokumentumok jegyzéke.

Díjfizetés ellenében a következő adatokhoz lehet hozzáférni:

 • a cégjegyzékbe bejegyzett személy által a cégjegyzékhez kötelezően benyújtandó adatok naprakész összefoglalóját tartalmazó kivonat (cégkivonat),
 • a cégjegyzékhez benyújtott dokumentumok másolata elektronikus formában.

Az érvényes A link új ablakot nyit megdíjtételek táblázata a weboldal „Informations générales – Tarifs” című menüpontjában érhető el.

Hogyan keressünk a luxemburgi cégjegyzékben?

A A link új ablakot nyit megcégjegyzék honlapján a következők alapján kereshetünk:

 • a bejegyzett személy neve (vagy annak egy része), vagy
 • a bejegyzett személy cégjegyzékszáma.

A honlap keresőmotorja ekkor megjeleníti a keresésnek megfelelő neveket.

Ha valamely megjelenített személy nevére kattintunk, a következő ingyenes adatok jelennek meg:

 • cégjegyzékszám,
 • bejegyzés időpontja,
 • név,
 • jogi forma,
 • székhely címe,
 • a 2006 óta benyújtott dokumentumok jegyzéke.

Mennyire megbízhatóak a cégjegyzékben található dokumentumok?

A kereskedelmi vállalkozásokról szóló, 1915. augusztus 10-i törvény 9. cikkének (4) bekezdése értelmében a dokumentumokra és a kivonatokra attól a naptól kezdve lehet harmadik felekkel szemben hivatkozni, amelyen azokat a Mémorial, Recueil des sociétés et associations című közlönyben közzétették, kivéve, ha a vállalkozás bizonyítani tudja, hogy ezen adatokat vagy dokumentumokat a harmadik fél már korábban is ismerte. Harmadik felek azonban hivatkozhatnak a még közzé nem tett dokumentumokra és kivonatokra.

A közzétételt követő tizenhatodik napot megelőzően végrehajtott ügyletek tekintetében e dokumentumokra és kivonatokra nem lehet hivatkozni olyan harmadik felekkel szemben, akik bizonyítani tudják, hogy nem állt módjukban tudomást szerezni a közzétételről.

Amennyiben a benyújtott szöveg eltér a Mémorial, Recueil des sociétés et associations című közlönyben közzétett szövegtől, az utóbbira harmadik felekkel szemben nem lehet hivatkozni. Mindamellett harmadik felek hivatkozhatnak ezen információkra, kivéve, ha a vállalkozás bizonyítani tudja, hogy a harmadik fél ismerte a benyújtott szöveget.

A luxemburgi cégjegyzék által lefedett időszak

A cégjegyzék 1909 óta létezik.

2003 óta az igazságügyi miniszter felügyelete alatt működik, kezelésével egy gazdasági érdekcsoportot, a GIE RCSL-t bízták meg. Ezen időpont óta a cégjegyzék teljes számítógépesítési folyamaton ment át.

A cégjegyzékhez benyújtott dokumentumokat 2006. január 1. óta rendszeresen digitalizálják, és azok az internetes honlapon keresztül elektronikusan lekérdezhetők.

A cégjegyzék 1909. évi megalapítása óta benyújtott dokumentumok digitalizálása jelenleg folyamatban van, ezeket a digitalizálás függvényében fokozatosan bocsátják a nyilvánosság rendelkezésére.

A munka befejeztével a cégjegyzék teljes mértékben lekérdezhető lesz elektronikus úton.

Kapcsolódó linkek

A link új ablakot nyit megCégjegyzék


E lap nemzeti nyelvű változatát az adott tagállam tartja fenn. Az Európai Bizottság szolgálata készíti el a fordításokat a többi nyelvre. Előfordulhat, hogy az eredeti dokumentumon az illetékes tagállami hatóság által végzett változtatásokat a fordítások még nem tükrözik. Az Európai Bizottság nem vállal semmifajta felelősséget az e dokumentumban szereplő vagy abban hivatkozott információk vagy adatok tekintetében. Az ezen oldalért felelős tagállam szerzői jogi szabályait a Jogi nyilatkozatban tekintheti meg.

Utolsó frissítés: 16/06/2016