Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registre comerciale în statele membre - Slovacia

Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.
Pagina este deja disponibilă în următoarele limbi: slovacă.

Această secțiune vă oferă o privire generală a Registrului comerțului din Slovacia.


Ce informații cuprinde registrul comerțului?

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul comerțului (Obchodný register) este un registru public care cuprinde date, definite de lege, privind antreprenori, societăți și alte persoane juridice, în cazul în care acest lucru este prevăzut de o legislație specifică aplicabilă.

Lista este administrată de Linkul se deschide într-o fereastră nouăMinisterul Justiției din Republica Slovacă.

Registrul comerțului este păstrat de către registrové súdy (grefele instanțelor districtuale din jurisdicția instanțelor regionale).

Accesul la registrul întreprinderilor este gratuit?

Accesul la registrul comerțului și obținerea de extrase sunt supuse unei taxe.

Cum se efectuează o căutare în Registru comerțului

Căutările în Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul comerțului slovac se fac după:

Căutarea se poate efectua și în engleză.

Cât de fiabile sunt documentele din registru?

Legea nr. 513/1991 privind Codul comercial, stabilește gradul de fiabilitate al datelor introduse și, dacă este cazul, al conținutului documentelor depuse la Registrul comerțului.

Datele introduse în Registrul comerțului sunt opozabile terților de la data publicării acestora. Conținutul documentelor depuse la Registrul comerțului produce efecte față de terți de la data notificării depunerii la Jurnalul Comercial.
Din acel moment, terții pot să invoce datele sau conținutul documentelor înregistrate, cu excepția cazului în care societățile înregistrate pot demonstra că terții aveau deja cunoștință de aceste date sau documente.

În cazul în care un terț poate demonstra că nu ar fi putut avea cunoștință de aceste date sau de conținutul documentelor, societatea înregistrată nu le poate invoca împotriva acestui terț decât după 15 de zile de la data publicării datelor și, în cazul documentelor, de la data notificării depunerii acestora.

După această perioadă, datele înregistrate și conținutul documentelor depuse pot fi invocate în raport cu orice persoană.
În cazul unei neconcordanțe între datele înregistrate și cele publicate sau între conținutul documentelor depuse și cel al documentelor publicate, societatea înregistrată se poate prevala doar de versiunea publicată în raport cu părțile terțe, cu excepția cazului în care se dovedește că terții aveau cunoștință de conținutul datelor înregistrate sau de conținutul documentelor depuse.

Istoricul Registrului comerțului din Slovacia

Registrul furnizează informații depuse începând cu data de 1 ianuarie 2001.

Registrul comerțului a fost înființat în 1992 în urma adoptării Legii nr. 513/1991 privind Codul comercial și a înlocuit precedentele registre ale societăților.

Codul comercial (articolele 27-34) a modificat domeniul de aplicare al Registrului comerțului până în 2004.

De la 1 februarie 2004, au fost introduse și au intrat în vigoare în Registrul comerțului noile cerințe legale (modificarea Legii nr. 530/2003 privind Registrul comerțului și Legea nr. 530/2003, astfel cum a fost modificată).

Singurul articol din Codul comercial încă valabil reglementează descrierea juridică a persoanei înregistrate, opozabilitatea datelor înregistrate și publicarea. Articolele 28-34 au fost abrogate.

Modificarea Legii nr. 530/2003 a introdus publicarea electronică a registrului. Documentele actualizate sunt păstrate în format tipărit și electronic.

Linkuri utile

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul comerțului (Obchodný register)

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul slovac al comerțului (Obchodný register SR)


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.

Ultima actualizare: 18/03/2019