Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Registre comerciale în statele membre - Slovacia

NOTĂ: Versiunea în limba originală a acestei pagini slovacă a fost modificată recent. Versiunea lingvistică pe care o consultați acum este în lucru la traducătorii noștri.

 

Pentru această versiune lingvistică nu există o traducere oficială.
Puteți accesa aici versiunea realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Vă reamintim că traducerea automată servește numai la înțelegerea contextului. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Această secțiune vă oferă o privire generală a Registrului comerțului din Slovacia.


Ce date se regăsesc în Registrul comerțului?

Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul comerțului (Obchodný register) este o listă publică care cuprinde date privind antreprenori, societăți și alte entități - dacă există prevederi în acest sens într-o lege specială.

Lista este administrată de Linkul se deschide într-o fereastră nouăMinisterul Justiției din Republica Slovacă (Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky).

Registrul comerțului este ținut de către grefele instanțelor districtuale din jurisdicția instanței regionale (registrové súdy).

Registrul comerțului se poate consulta gratuit?

Registrul comerțului și cel al documentelor sunt disponibile în mod public. Consultarea Registrului comerțului și obținerea de extrase se face contra cost.

Cu toate acestea, dacă o persoană solicită versiunea electronică a unui extras din Registrul comerțului sau versiunea electronică a unui act depus ori confirmarea electronică a faptului că un anumit act nu a fost depus în Registrul documentelor, instanța competentă îi eliberează în mod gratuit aceste documente, pe cale electronică.

Cum se efectuează o căutare în Registru comerțului

Căutarea se poate efectua în slovacă și în engleză.

Căutările în Linkul se deschide într-o fereastră nouăRegistrul comerțului slovac se fac după:

Cât de fiabile sunt documentele din registru?

Legea nr. 513/1991 (Codul comerțului) prevede cazurile în care pot fi invocate datele din Registrul comerțului și, după caz, conținutul documentelor din registru.

Datele din Registrul comerțului sunt opozabile terților de la data publicării acestora. Conținutul documentelor a căror publicare este cerută prin lege este opozabil terților din ziua în care se publică în Jurnalul oficial al comerțului avizul de depunere a documentelor respective în registru.

Din acel moment, părțile terțe pot invoca datele sau conținutul documentelor publicate, cu excepția cazului în care persoana înregistrată poate dovedi însă că terții cunoșteau datele înregistrate sau conținutul documentelor depuse.

Persoana înregistrată nu poate însă să se prevaleze de datele publicate sau de conținutul documentelor depuse față de terți decât după trecerea unui termen de 15 zile de la publicare, în cazul în care terții demonstrează că nu puteau să le cunoască.

După această perioadă, datele înregistrate și conținutul documentelor pot fi invocate, fiind considerate fiabile.

În cazul unei neconcordanțe între datele înregistrate și cele publicate sau între conținutul documentelor depuse și cel al documentelor publicate, o persoană sau o societate înregistrată se poate prevala doar de versiunea publicată în raport cu terții, cu excepția cazului în care poate dovedi că terții cunoșteau datele înregistrate sau conținutul documentelor depuse.

Istoricul Registrului comerțului din Slovacia

Registrul Comerțului a fost înființat în 1992 în urma adoptării Legii nr. 513/1991 (Codul comercial) și a înlocuit precedentele registre ale societăților.

Codul comercial (articolele 27-34) a modificat domeniul de aplicare al Registrului comerțului până în 2004.

Legea specială nr. 530/2003 privind Registrul comerțului, prin care s-au modificat anumite legi, a intrat în vigoare la 1 februarie 2004 și a introdus noi cerințe privind Registrul Comerțului. De exemplu, prevederile din Codul comercial privind răspunderea pentru partea legală a intrărilor în Registrul comerțului au fost parțial abrogate.

În prezent, Registrul comerțului este ținut în versiune electronică. Registrul documentelor este ținut și în versiune electronică, și pe suport de hârtie.

Linkuri utile

Linkul se deschide într-o fereastră nouăObchodný register

Linkul se deschide într-o fereastră nouăObchodný register SR


Versiunea în limba naţională a acestei pagini este gestionată de statul membru respectiv. Traducerile au fost efectuate de serviciile Comisiei Europene. Este posibil ca eventualele modificări aduse originalului de către autoritatea naţională competentă să nu se regăsească încă în traduceri. Comisia Europeană declină orice responsabilitate privind informațiile sau datele conținute sau la care face trimitere acest document. Pentru a afla care sunt regulile privind protecția drepturilor de autor aplicabile de statul membru responsabil pentru această pagină, vă invităm să consultați avizul juridic.
Având în vedere retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, statele membre responsabile cu gestionarea paginilor cu informații naționale actualizează în prezent conținutul de pe acest site. Eventualele fragmente care nu reflectă încă retragerea Regatului Unit nu apar intenționat pe site și vor fi modificate în curând.

Ultima actualizare: 26/11/2019