Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Građani


Pristup građana EU-a tematskim stranicama i publikacijama o pravnoj pomoći u području građanskog i trgovačkog prava


Kako EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima) može pomoći građanima

EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima) olakšava odnose među nacionalnim pravosudnim tijelima i tako pomaže osobama uključenima u prekogranične građanske i trgovačke sporove.

EJN (u građanskim i trgovačkim stvarima) pridonosi olakšavanju učinkovitog pristupa pravosuđu na sljedeće načine:

  • građanima se izravno pruža širok spektar informacija o europskom, nacionalnom i međunarodnom građanskom i trgovačkom pravu koje su dostupne na stranicama o posebnim temama ovdje;
  • u okviru Mreže pokrenute su brojne publikacije o specifičnim pravnim instrumentima Unije, osobito za građane i korisnike.

Stranicu održava Europska komisija. Informacije na ovoj stranici ne odražavaju nužno službeno stajalište Europske komisije. Europska komisija ne preuzima nikakvu odgovornost za informacije ili podatke sadržane ili navedene u ovom dokumentu. Pogledajte pravnu obavijest koja se odnosi na propise za autorska prava za europske stranice.
S obzirom na povlačenje Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije, Komisija ažurira dio sadržaja na ovim stranicama. Ako još uvijek ima sadržaja koji ne odražava povlačenje Ujedinjene Kraljevine, to je nenamjerno te će biti izmijenjeno.

Posljednji put ažurirano: 21/11/2019