menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Polgárok


Az uniós polgárok számára a polgári és kereskedelmi jogi segítséggel kapcsolatos tematikus oldalakhoz és kiadványokhoz való hozzáférés


Hogyan segíti a polgárokat a polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat?

A polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat megkönnyíti a nemzeti igazságügyi hatóságok közötti kapcsolattartást, ez pedig segítséget jelent a határokon átnyúló polgári és kereskedelmi ügyekben érintett polgárok számára. A polgári és kereskedelmi ügyekben illetékes Európai Igazságügyi Hálózat az alábbi módokon segíti elő az igazságszolgáltatáshoz való jog hatékony érvényesülését:

– széleskörű tájékoztatást nyújt a polgárok számára az uniós, nemzeti és nemzetközi polgári és kereskedelmi jog tekintetében a különböző témaköröket lefedő oldalakon, amelyek itt érhetők el.

– emellett több kiadványt is készített, különösen a polgároknak szóló, konkrét uniós jogi eszközökre vonatkozó iránymutatásokat.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 18/01/2019