Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az elkövetővel szemben támasztott kártérítési igény

Tájékoztatás arra vonatkozólag, hogyan igényelhető kártérítés a bűncselekmény elkövetőjétől


E tekintetben a releváns jogi eszköz a bűncselekmények áldozatainak jogaira, támogatására és védelmére vonatkozó minimumszabályok megállapításáról és a 2001/220/IB tanácsi kerethatározat felváltásáról szóló, 2012. október 25-i A link új ablakot nyit meg2012/29/EU európai parlamenti és tanácsi irányelv (az áldozatok jogairól szóló irányelv).

Az áldozatok jogairól szóló irányelv 16. cikke megköveteli, hogy az áldozatok érvényt szerezhessenek azon joguknak, hogy a büntetőeljárás keretein belül határozat szülessen az elkövető által nyújtandó kártérítés tárgyában.

Itt tájékozódhat arról, hogyan igényelhet kártérítést az elkövetőtől a (büntető) eljárás során.

Az Ön ügye szempontjából releváns tájékoztatást a büntetőeljárás helye szerinti uniós országra vonatkozó információk között talál.

Kérjük, válassza ki a vonatkozó ország zászlaját a részletes nemzeti információk megjelenítéséhez.


A honlapot az Európai Bizottság tartja fenn. Az ezen az oldalon található információ nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság hivatalos álláspontját. A Bizottság semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal az e dokumentumban foglalt vagy említett információk és adatok tekintetében. Kérjük, az európai oldalak szerzői jogi szabályai vonatkozásában vegye figyelembe a jogi nyilatkozatot.

Utolsó frissítés: 08/10/2020