Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Uveljavljanje odškodnine zoper storilca kaznivega dejanja

Informacije o tem, kako zahtevati odškodnino od storilca kaznivega dejanja


Zadevni instrument zakonodaje EU je Povezava se odpre v novem oknuDirektiva 2012/29/EU Evropskega parlamenta in Sveta z dne 25. oktobra 2012 o določitvi minimalnih standardov na področju pravic, podpore in zaščite žrtev kaznivih dejanj ter o nadomestitvi Okvirnega sklepa Sveta 2001/220/PNZ (direktiva o pravicah žrtev).

Člen 16 direktive o pravicah žrtev določa, da so vse žrtve kaznivih dejanj med kazenskim postopkom upravičene pridobiti odločitev o odškodnini, katere plačilo se naloži storilcu.

Tukaj so na voljo informacije o tem, kako lahko med sojenjem (kazenskim postopkom) zahtevate odškodnino od storilca kaznivega dejanja.

Da bi našli informacije, ki so relevantne za vašo zadevo, preberite informacije o državi EU, v kateri bo potekal kazenski postopek.

Za podrobnejše informacije o posamezni državi izberite ustrezno zastavico.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 08/10/2020