Sluiten

BÈTAVERSIE VAN HET PORTAAL NU BESCHIKBAAR!

Bezoek de bètaversie van het Europees e-justitieportaal en vertel ons wat u ervan vindt!

 
 

Kruimelpad

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Databank consumentenrecht


Een instrument om iedereen gemakkelijk toegang te geven tot nationale voorschriften tot omzetting van de belangrijkste EU-consumentenrichtlijnen in de lidstaten van de EU.


Voor wie is het?

Het is voor iedereen, van consumenten en ondernemingen tot beoefenaars van juridische beroepen en handhavingsinstanties.

Wat valt er onder?

Het omvat:

  • belangrijke EU-richtlijnen inzake consumentenrecht
  • maatregelen tot omzetting ervan in nationaal recht
  • uitspraken van nationale gerechten en het Europees Hof van Justitie
  • relevante nationale administratieve praktijken.

Hoe werkt het?

Het helpt consumenten, ondernemingen, advocaten, rechters enz. om snel na te gaan welke rechten en plichten er uit het consumentenrecht voortvloeien.

Hoe past het in het algemene consumentenbeleid van de EU?

Het heeft tot doel de bekendheid met het EU-consumentenrecht te vergroten en de naleving en handhaving ervan te vergemakkelijken en te verbeteren.

Om deze database zo compleet en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, kunt u ons via dit formulier uw opmerkingen sturen.


Deze pagina wordt beheerd door de Europese Commissie. De informatie op deze pagina geeft niet noodzakelijk het officiële standpunt van de Europese Commissie weer. De Commissie aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor informatie of gegevens waarnaar in dit document wordt verwezen. Gelieve de juridische mededeling te raadplegen voor de auteursrechtelijke regeling voor Europese pagina's.

Laatste update: 08/10/2020