Închide

VERSIUNEA BETA A PORTALULUI ESTE ACUM DISPONIBILĂ!

Accesați versiunea BETA a portalului european e-justiție și spuneți-ne cum vi se pare!

 
 

Cale de navigare

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Legislația privind protecția consumatorilor – bază de date


Un instrument care să ofere tuturor acces ușor la normele naționale de transpunere a directivelor UE referitoare la protecția consumatorilor cheie în statele membre ale UE.


Cine îl va putea folosi?

Este pentru toată lumea — de la consumatori și întreprinderi la practicieni în domeniul juridic și autorități de asigurare a aplicării legii.

Ce conține?

Instrumentul include:

  • principalele directive ale UE referitoare la legislația privind protecția consumatorilor
  • măsurile de transpunere a acestora în legislația națională
  • hotărârile judecătorești anterioare pronunțate de instanțe din statele membre ale UE și de Curtea de Justiție a Uniunii Europene
  • practici administrative naționale relevante.

Cum funcționează?

Instrumentul oferă consumatorilor, întreprinderilor, avocaților, judecătorilor etc. posibilitatea de a verifica rapid drepturile și obligațiile care decurg din legislația privind protecția consumatorilor.

Cum se încadrează acest instrument în politica generală a UE de protecție a consumatorilor?

Acesta are drept obiectiv sensibilizarea cu privire la legislația UE privind protecția consumatorilor, facilitarea conformării și îmbunătățirea gradului de asigurare a respectării legislației privind protecția consumatorilor.

Pentru ca această bază de date să fie cât mai completă și mai ușor accesibilă cu putință, utilizați acest formular pentru a ne trimite comentariile dumneavoastră.


Această pagină este administrată de Comisia Europeană. Informațiile de pe această pagină nu reflectă în mod necesar poziția oficială a Comisiei Europene. Comisia nu își asumă nici o răspundere în legătură cu oricare din informațiile sau datele conținute în prezentul document sau la care acesta face referire. Vă rugăm să consultați avizul juridic în legătură cu normele privind drepturile de autor în cazul paginilor de internet ale Comunității Europene.

Ultima actualizare: 08/10/2020