Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Stroški čezmejne mediacije


Stranke, vključene v čezmejno mediacijo, bi morale imeti dostop do jasnega pregleda stroškov, ki jih bodo imele zaradi mediacije.


Na uporabo mediacije lahko pogosto vplivajo njeni stroški. Brezplačno zagotavljanje mediacije v nekaterih državah članicah olajša dostop do mediacije. To velja tudi, kadar lahko stroške mediacije krije sistem pravne pomoči.

Če se strankam stroški zaračunajo že od prvega informativnega sestanka o uporabi mediacije, je zanje bistvena preglednost teh stroškov. V praksi se lahko ta preglednost doseže tako, da nagrade mediatorjev vnaprej določi zakon ali sodnik in/ali se vključijo v pogodbo o mediaciji, sklenjeno med mediatorjem in strankami pred začetkom mediacije. Poleg tega bi stranke morale imeti dostop do seznamov nagrad.

Več informacij o stroških mediacije v državah članicah je na voljo na strani Mediacija v državah članicah.


Stran vzdržuje Evropska komisija. Informacije na teh straneh ne izražajo nujno uradnega stališča Evropske komisije. Komisija ne sprejema nobene odgovornosti v zvezi z informacijami in podatki, vsebovanimi ali navedenimi v tem dokumentu. Pravila glede avtorskih pravic spletnih strani EU so navedena v pravnem obvestilu.

Zadnja posodobitev: 18/01/2019