Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

  • Főoldal
  • ...
  • ...
  • ...
  • Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u postupku europskog platnog naloga - Bugarska

Ez az oldal gépi fordítás eredménye – a fordítás minőségét nem áll módunkban garantálni.

Az értékelés alapján ennek a fordításnak a minősége: nem megbízható

Ön szerint használható ez a fordítás?


Uvod

Koliko iznose primjenjive stope?

Koliko se trebam obratiti?

Što se događa ako ne plati naknade na vrijeme?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što učiniti nakon plaćanja naknada?

Uvod

Odredbe za plaćanja sudskih pristojbi i troškovi u građanskim postupcima, uključujući europski platni nalog regulirano u Zakonik o parničnom postupku i u tarifi države naknadama koje dobivaju sudova iz zakonika o parničnom postupku (gpk).

Zakonik o parničnom postupku:

„POGLAVLJE 8. — Naknade i troškovi, odjeljak I. — vrijednost potraživanja

Cijena искачл. 68.
Monetarna procjenu predmet slučaja je vrijednost potraživanja.

Iznos cijene искачл. 69.
(1) Iznos vrijednosti spora je: 1. u postupcima za novčana potraživanja — iznos;

Određivanje cijena искачл. 70.
(1) Iznos treba je naveo tužitelj. Pitanja o iznosu zahtjeva mogu se povećati za tuženik ili po službenoj dužnosti najkasnije prvog ročišta. Ako iznos naznačen je izvedivo, Sud navodi se iznos zahtjeva. (2)
Nalog suda kojom se povećava trošak zahtjeva može podlijegati privremena žalbe. (3)
U postupcima u kojima je ocjena teškoćama u trenutku stavljanja na njihov zahtjev, vrijednost zahtjeva procjenjuje se Sud i stoga zahtijevati dodatna pristojba ili vraća višak u cijenu koja je definirana Suda u odlučivanju o predmetu.

ODJELJAK II. — trenutačno naknade i pristojbe

Obveze za naknade i разноскичл. 71.
(1) Kada iznos zahtjeva ne može se ocijeniti, su sudske pristojbe koje je utvrdio Sud. Kada je takva tvrdnja неоценяем, iznos državne naknada se utvrđuje съда.държавни таксичл. 73.

(3) Iznos se prikuplja na podnošenje zahtjeva za zaštitu ili pravni lijek i na izdavanje dokumenta za koji su plaćene pristojbe, u skladu s tarifom koja je odobrilo Vijeće ministara.

Prilozi молбачл. 128.
Zahtjev mora biti popraćen: 1. punomoći kada je zahtjev podnesen putem opunomoćenika, 2. dokument kojim se potvrđuje plaćanje članici davanja i troškovi; 3. preslike zahtjevu i njegovim prilozima, jedan za svaku optuženika.


Provjera молбачл. 129.
(1) Sud provjerava točnost zahtjev. (2)
Ako zahtjev ne ispunjava zahtjeve iz stavka 1. članak 127. članak 128. zahtjeva dostavljaju se u roku od jednog tjedna do ispraviti nepravilnosti, i mogućnost dobiti pravnu pomoć ako postoji potreba i pravo to. Kada je tužiteljeva adresa nije navedena i nije poznata sudu, poruka je sastavljeno stavljanjem obavijest u Odjeljak rezerviran za tu svrhu na sudu tijekom jednog tjedna. (3)
Isto se primjenjuje kad nepodudarnosti u primjeni utvrđena su u tijeku postupka. Smatra se da je postupak pokrenut na dan primitka izmijenjeni zahtjev. Protiv povratak zahtjeva mogu se podnijeti privatni primjerak pritužbe koji treba dostaviti ne prezentiraju.”

Tarife države naknadama koje dobivaju sudova iz zakonika o parničnom postupku „odjeljak itakcи prikupljeni u pravosudni postupak ART. 1.


Na zahtjev, zahtjev i zahtjev prava trećih strana s drugom naknada iznosi 4 posto vrijednosti u pitanju, ali ne manje od 50 BGN.

Članak 13. O zahtjevu za potvrdu, a naknada kako slijedi: 2. potvrdu za izdavanje europskog platnog naloga i proglašenje izvršivosti — BGN 40;”

Plaćanje sudskih pristojbi može samo izvršiti bankovnim prijenosom na račun suda.

Koliko iznose primjenjive stope?

Iznos se prikuplja za podnošenje zahtjeva. Potrebno je zahtjev podnositelj zahtjeva mora priložiti dokument kojim se potvrđuje plaćanje članici davanja i troškova.

Koliko se trebam obratiti?

U zahtjevu za izdavanje europskog platnog naloga i proglašenje izvršivosti — 40 лв.съдебната naknada za podnošenje zahtjeva, zahtjev i zahtjev prava trećih strana u redovnog građanskog postupka je 4 posto vrijednosti zahtjeva, ali ne manje od BGN 50 iznos potraživanja u postupcima za novčana potraživanja je zatraženi iznos.
U slučaju prigovora na zahtjev za nalog za plaćanje i izričito pristala na preseljenje prema općeg građanskog postupka, tužitelj stavlja na račun suda, preostale porez za redovne deklaratorna postupku.

Što se događa ako ne plati naknade na vrijeme?

U slučaju da podnositelj zahtjeva ako zahtjev nije pridaju primjeni dokumentirani dokaz da je platio dospjeli državni porez, zahtjev se nepravilni. U tom slučaju, Sud dostavlja podnositelju prijave komunikaciju s uputama platiti u roku od jednog tjedna. Kada je tužiteljeva adresa nije navedena i nije poznata sudu, poruka je sastavljeno stavljanjem obavijest u Odjeljak rezerviran za tu svrhu na sudu za jednu седмица.ако zahtjeva države pristojbu ne plati u roku jednog tjedna nalog s pokazuje vratiti, ali ako adresa nije poznata, ostat će u Ured sud na raspolaganju zahtjeva.
U takvim slučajevima se prekida.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Plaćanje sudskih pristojbi može samo izvršiti bankovnim prijenosom na račun suda, s referentnog dokumenta mora se predstaviti sudac/sudaca slučaja u tajništvu Općeg suda. Sudske pristojbe ne može bit plaćen u novcu na sud. Svaki sud ima ugovor s bankom koja vodi Suda. Bankovni računi objavljuju se na službenoj internetskoj stranici sudovima.

Što učiniti nakon plaćanja naknada?

Plaćanje sudskih pristojbi može samo izvršiti bankovnim prijenosom na račun suda, s referentnog dokumenta mora se predstaviti sudac/sudaca slučaja u tajništvu Općeg suda.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 03/02/2016