Bezárás

MÁR ELÉRHETŐ A PORTÁL BÉTA VERZIÓJA!

Látogasson el az európai igazságügyi portál béta verziójának felületére, és mondja el nekünk, milyennek találja!

 
 

Navigációs útvonal

  • Főoldal
  • ...
  • ...
  • ...
  • Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Bulgária

Ez az oldal gépi fordítás eredménye – a fordítás minőségét nem áll módunkban garantálni.

Az értékelés alapján ennek a fordításnak a minősége: nem megbízható

Ön szerint használható ez a fordítás?


Bevezetés

Mi az alkalmazandó adókulcs?

Mennyit kell fizetni?

Mi történik akkor, ha nem fizette a tartozott díjakat?

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Mit kell tennem, ha a díjak megfizetése után?

Bevezetés

A vonatkozó rendelkezések a bírósági illetékek megfizetése és a polgári eljárások költségei, beleértve az európai fizetési meghagyásos eljárás szabályozza a polgári perrendtartás és az állam által beszedett díjak alapján a polgári perrendtartás (határozzon.

A polgári eljárásjogi törvénykönyv:

„8. fejezet – díjak és költségek, I. szakasz – a követelés értéke

Искачл ára. 68.
Monetáris tárgyának értékelésére az ügyet a követelés értékével.

Az ár összege искачл. 69.
(1) A statisztikai érték nagysága a jogvita: 1. az intézkedést – a pénzkövetelések esetén;

A искачл. 70.
(1) Az összeg, amelyet bele kell foglalni a felperes által állított. A vonatkozó kérdéseket is az alperes által felhozott vagy hivatalból legkésőbb az első tárgyaláson. Abban az esetben, ha a feltüntetett összeg irreális, a Bíróság meghatározza azt az összeget, az (2) bekezdés alkalmazandó.
Az Elsőfokú Bíróság, amely növeli az a követelés, hogy jogorvoslattal élhet. (3)
Olyan intézkedések, amelyek az értékelés időpontjában nehéz helyzetben lévő a követelést, a követelés értékét a bíróság becsléssel állapítja meg, és ezt követően további díjat, illetve az az ár, amit a Bíróság az ügy eldöntése során.

II. szakasz – állami díjak és illetékek

A díjak és разноскичл. 71.
(1) Ha a kérelmet nem lehet felmérni, a bírósági illetékek a Bíróság határozza meg. Amennyiben egy állítás неоценяем, az illeték összege съда.държавни таксичл határozza meg. 73.

(3) Az összeg az oltalom iránti kérelem beadásának vagy orvoslásához, valamint a dokumentum kibocsátásának, amelyekre díjak fizetendők, összhangban a Miniszterek Tanácsa által jóváhagyott.

A mellékletek молбачл. 128.
A kérelemhez a következőket kell csatolni: 1. meghatalmazás, amennyiben a kérelmet nyújtanak be, a dokumentum 2. állami illetékek és költségek; 3. a kérelem és mellékletei, az egyes alperes.


Az молбачл. 129.
(1) A Számvevőszék ellenőrzi az (2) bekezdés alkalmazásának helyességét.
Ha a keresetlevél nem felel meg az említett követelményeknek, a 127. cikk 1. bekezdésében és a 128. cikk a felperes egy héten belül tájékoztatni kell, hogy az esetleges szabálytalanságokat, valamint az, hogy költségmentességet kapjanak, és hogy e jogot. Ha a felperes címe nem ismert, illetve nem jelezte a Bíróság által végzett, az üzenet feltüntetését az erre fenntartott részben a Bíróság egy hét alatt (3).
Ugyanez vonatkozik arra az esetre, ha a kérelmet a. Az eljárás során úgy ítéli meg, hogy az intézkedéseket vezettek be a módosított kérelmet. A kérelmet be lehet nyújtani a panasz egy példányát kell kézbesíteni, amelyekre nem kell bemutatni.”

A tagállam által beszedett díjak alapján „polgári perrendtartás, a bírósági eljárás során gyűjtött itakcи 1. cikk.


A kérelmet, a kérelem és a jogok harmadik fél kérésére egy másik díjat kell érték 4 százalékát, de nem kevesebb, mint 50 BGN.

13. cikk: A tanúsítvány iránti kérelem díjat számítanak fel a következőképpen módosul: 2. Az európai fizetési meghagyás kibocsátása és a végrehajthatóság megállapítása (40 ezer BGN;”

A bírósági illetékek megfizetése csak banki átutalással kerül sor, a Számvevőszék számításai.

Mi az alkalmazandó adókulcs?

Az összeg beszedése a követelés benyújtására. Annak érdekében, hogy a kérelmet a kérelmezőnek csatolnia kell egy olyan okirat, amely állami illetékeket és költségeket.

Mennyit kell fizetni?

Az európai fizetési meghagyás iránti kérelem és a végrehajthatóvá nyilvánítási eljárás – 40 лв.съдебната kérelmezési díj, a kérelmet és a kérelem a harmadik felek jogainak 4 százaléka a rendes polgári eljárásban a követelés értékével, azonban nem kevesebb, mint 50 BGN az az igény a pénzbeli követelésekre a kért összeget.
Abban az esetben, ha a kifogás és a fizetési meghagyás iránti kérelmet kifejezetten elismerte, hogy a polgári eljárás, akkor a kérelmezőnek a Számvevőszék figyelembe veszi a hagyományos ítélkezési eljárás.

Mi történik akkor, ha nem fizette a tartozott díjakat?

Abban az esetben, ha az igénylő az igénylés nem tulajdonított jelentőséget annak igazolása, hogy a fizetendő állami adót már megfizette, a kérelem nem szabályszerű. Ebben az esetben, a választottbíróság értesíti a bejelentőt arról, hogy a megbízás egy héten belül. Ha a felperes címe nem ismert, illetve nem jelezte a Bíróság által végzett, az üzenet feltüntetését az erre fenntartott részben a Bíróság nem jogosult egy седмица.ако díjat fizet az államnak az egyhetes időszak vissza a melléklettel, de amennyiben a cím nem ismert, meg kell hagyni a bíróság a kérelmező rendelkezésére.
Ilyen esetekben meg kell szüntetni.

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

A bírósági illetékek megfizetése csak banki átutalással kerül sor, a Számvevőszék a dokumentumot be kell mutatni a bírót/bíráinak esetében az Elsőfokú Bíróság Hivatalához. Az eljárási illeték készpénzben nem fizethető ki a Bíróság. Minden bíróság szerződést kötnek egy bankkal foglalkozik a Bíróság. A bankszámlák, a bíróságok hivatalos honlapján.

Mit kell tennem, ha a díjak megfizetése után?

A bírósági illetékek megfizetése csak banki átutalással kerül sor, a Számvevőszék a dokumentumot be kell mutatni a bírót/bíráinak esetében az Elsőfokú Bíróság Hivatalához.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 03/02/2016