Zapri

BETA RAZLIČICA PORTALA JE ZDAJ NA VOLJO!

Obiščite BETA različicoevropskega portala ePravosodje in opišite svojo izkušnjo!

 
 

Navigacijska pot

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Bulgária

Stran je strojno prevedena in njena kakovost ni zajamčena.

Kakovost prevoda je: nezanesljiva

Ali menite, da je ta prevod koristen?


Bevezetés

Melyek az alkalmazandó díjak?

Mennyit kell fizetnem?

Mi történik, ha nem fizetnék meg a bírósági illetéket a határidőn belül?

Hogyan fizethetek a bírósági illetékekért?

Mit tegyek, ha a díjakat megfizették?

Bevezetés

A polgári eljárásokban a bírósági illetékek és költségek megfizetésére vonatkozó rendelkezéseket, beleértve az európai fizetési meghagyással kapcsolatos eljárást is, a polgári perrendtartás, és ennek következtében a polgári perrendtartás értelmében a bíróságokra terhelhető állami díjak szabályai határozzák meg.

Polgári perrendtartás:

Nyolcadik fejezet – Díjak és díjak, I. szakasz – a követelés ára

A
követelés ára 68 Az ügy tárgyának monetáris értékelése a követelés költsége.

A
követelés értékének összege 69 (1) A cselekvés összege:
1. a pénzkövetelés iránti igény esetén a kérelmezett összeg;

A
követelés árának meghatározása 70 (1) A követelés árát az igénylő jelzi. A kérelem összegével kapcsolatos kérdéseket az alperes vagy a bíróság legkésőbb az első közmeghallgatáson felemelheti. Abban az esetben, ha a meghatározott ár nem felel meg a tényleges bíróságnak,
(2) A követelés összegét növelő bírósági határozat ellen magánfellebbezésben van helye
(3). Az olyan igénylésekben, amelyeknél az értékelés a kereset benyújtásának időpontjában nehézséget jelent, a követelés összegét a bíróság megközelítő összege határozza meg, amely után a követelés összegét a bíróság által az ügy elbírálása során meghatározott árnak megfelelően kell megfizetni, vagy a különbözetet a bíróság által az ügy elbírálása során meghatározott árnak megfelelően kell megfizetni.

II. szakasz – Kormányzati díjak és díjak

A díjak és
költségek kötelezettsége 71 (1) A követelés összegére és az eljárás költségeire vonatkozóan állami díjat kell fizetni. Amennyiben az igényt nem értékelik, az állami díj összegét a bíróság állapítja
meg.
73 (3) A védelmi vagy segítségnyújtási igény benyújtására, valamint a díjazásért fizetendő díj kérdésére – a Miniszterek Tanácsa által elfogadott díjjal összhangban – az állami illetéket kell felszámítani.

A
keresetlevél mellékletei 128 A kérelemhez csatolni kell a következőket:
(1) meghatalmazás a kérelem meghatalmazott általi benyújtása esetén;
(2) a kérelem benyújtása esetén alkalmazott díjakról szóló dokumentum;
3. a kérelem és a mellékletek száma az alperesek száma szerint.

A
kérelem ellenőrzése 129 § (1) A bíróság ellenőrzi a kérelem helyességét.
(2) Ha a kérelem nem felel meg a 127. cikk (1) bekezdés és a 128. cikk meghatározott követelményeknek, a kérelmezőt egy héten belül tájékoztatni kell az elkövetett szabálytalanságokról és szükség esetén a költségmentesség lehetőségéről. Ha a kérelmező címe nem ismert és a bíróság előtt nem ismert, a tájékoztatást úgy kell megtenni, hogy az erre a célra a bíróság által egy héten át kijelölt helyre egy értesítést kell küldeni
(3). Amennyiben a kérelmező nem orvosolja a helyzetet a határidőn belül, a kérelmet a mellékletekkel együtt vissza kell küldeni a kérelemhez, és ha a cím nem ismert, a kérelmező rendelkezésére kell állnia a bírósági nyilvántartásban. A kérelem visszaküldése ellen fellebbezésnek van helye, amelynek egy példányát nem kézbesítik.”

A bíróságok által a polgári perrendtartás szerinti „
I. szakasz: bírósági eljárás során
beszedett díjak
1. cikk. Kérelem esetén a viszontkereset, amelyben független jogokkal rendelkező harmadik fél kérelmet nyújt be, a követelés árának 4% -át, de legalább 50 BGN összegű díjat vet ki.

13. cikk. Az európai fizetési meghagyás kibocsátására és a végrehajthatóvá

nyilvánításra vonatkozó engedély 2. kiadása – 40 BGN;”

A bírósági illetékek megfizetése kizárólag a bíróság költségére történhet.

Melyek az alkalmazandó díjak?

A kereset benyújtásakor az állami illetéket számítják fel. A kérelmezőnek az esedékes állami illetékek és díjak megfizetése iránti kérelmet kell benyújtania.

Mennyit kell fizetnem?

Európai fizetési meghagyás iránti kérelem és 40 BGN összegű végrehajthatóvá nyilvánítás, a keresetért fizetendő
bírósági illeték, a viszontkereset, valamint a független jogosultságokkal rendelkező harmadik fél által benyújtott kérelem esetében a rendes polgári eljárás a követelés értékének 4% -a, de legalább 50 BGN. a követelés tárgyát képező követelés összege a követelés tárgyát képező összeg. Abban az esetben, ha valamely fizetési meghagyás iránti kérelemmel és az általános megállapítási eljáráshoz való kifejezett megállapodással szemben kifogást emelnek, a felperes a bíróság számlájára közreműködik a rendszeres megállapítási eljárásban fizetendő díj egyenlegében.

Mi történik, ha nem fizetnék meg a bírósági illetéket a határidőn belül?

Abban az esetben, ha a kérelmező által benyújtott kereset esetén a kérelmező nem csatolja a kérelemhez egy olyan dokumentumot, amely bizonyítja, hogy a kérelmező az esedékes állami illetéket kifizette, a kérelem szabálytalan. Ebben az esetben a bíróság egy héten belül értesítést küld a kérelmezőnek, hogy azt egy héten belül fizesse ki. Abban az esetben, ha a felperes címe nem ismert és a bíróság előtt nem ismert, a közlést az erre kijelölt helyen a bíróságon egy héten keresztül kell megtenni. ha az
igénylő az egyhetes határidőn belül nem fizeti meg az esedékes állami illetéket, a kérelmet a mellékletekkel együtt vissza kell küldeni, és ha a cím nem ismert, azt a bírósági nyilvántartásban az igénylőre kell hagyni. Ezekben az esetekben az ügy le van zárva.

Hogyan fizethetek a bírósági illetékekért?

A bírósági illetékek megfizetése csak bankszámlán történhet, és a fizetési iratot az ügyben eljáró bíró/bíróság elé terjesztik a bírósági nyilvántartáson keresztül. A bírósági illetéket nem lehet bíróság előtt megfizetni. Minden bíróság rendelkezik a bíróságot szolgáló bankkal kötött szerződéssel. A bankszámlák bejelentése a bíróság hivatalos honlapján történik.

Mit tegyek, ha a díjakat megfizették?

A bírósági illetékek megfizetése csak bankszámlán történhet, és a fizetési iratot az ügyben eljáró bíró/bíróság elé terjesztik a bírósági nyilvántartáson keresztül.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 02/09/2019