Затваряне

БЕТА ВЕРСИЯТА НА ПОРТАЛА ВЕЧЕ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ!

Посетете БЕТА версията на Европейския портал за електронно правосъдие и дайте мнение за вашето посещение!

 
 

Навигационна пътека

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u postupku europskog platnog naloga - Estonija

Тази страница е машинно преведена и качеството ѝ не може да бъде гарантирано.

Качеството на този превод е оценено като: ненадеждно

Мислите ли, че този превод е полезен?


Uvod

Koje se naknade primjenjuju?

Koliko moram platiti?

Što ako moram pravodobno platiti sudske pristojbe?

Kako mogu platiti troškove postupka?

Što moram učiniti nakon izvršenja plaćanja?

Uvod

Prilikom podnošenja zahtjeva za europski platni nalog, državna naknada mora se platiti istodobno s nacionalnom prijavom. Zakon o parničnom postupku i Zakon o državnim pristojbama koji se odnose na državne naknade i ostali troškovi postupka uređeni su Zakonom o parničnom postupku. U sudnici plaća se državna naknada u iznosu do 10 EUR. Ako je pristojba 10 EUR, mora se isplatiti bankovnom doznakom prije podnošenja sudu.

Koje se naknade primjenjuju?

Pri podnošenju zahtjeva državna naknada mora se platiti kao sudski trošak. Osim toga, troškovi dostave postupovnih akata mogu se dodati tijekom postupka (u slučaju dostave u Estoniji, troškova korištenja pomoći sudskog izvršitelja u rasponu od 30 EUR do 60 EUR ili troškova prijevoda u slučaju dostave postupovnih akata u inozemstvu). Nema drugih troškova.

Koliko moram platiti?

Nacionalna pristojba pri podnošenju europskog platnog naloga estonskom sudu iznosi nacionalnu pristojbu na isti iznos kao za nacionalnu izjavu, tj. 3 % ukupnog iznosa potraživanja (na iznos potrebnog novca, tj. iznos glavnice i dodatnih tražbina), ali ne manje od 45 EUR.

U slučaju prijenosa u redovni postupak (postupak) po hitnom postupku za nalog za plaćanje, plaća se dodatna državna naknada za mjeru koja nije pokrivena državnom naknadom koja se plaća za podnošenje hitnog platnog naloga. Iznos državnih naknada u slučaju izravnih tužbi iznos je novca koji se zahtijeva. Na primjer, državna naknada u iznosu do 350 EUR, do 75 EUR, mora se platiti na iznos od 351 EUR, 500 EUR do 100 EUR na tražilici koja iznosi 501 EUR ili 750 EUR ili 125 EUR u slučaju zahtjeva itd. (14.05.2019 iznosa).

Što ako moram pravodobno platiti sudske pristojbe?

Državna naknada isplaćuje se unaprijed prilikom podnošenja zahtjeva. Ako sudska pristojba nije plaćena, sud tužitelju daje mogućnost da plati državnu naknadu u roku koji odredi sud. Ako sudska pristojba nije plaćena u roku koji je odredio sud, sud odbija prihvatiti zahtjev.

Za postupak prelaska na ubrzani postupak za nalog za plaćanje u izravnom postupku pred sudom nije pokrenut postupak pred sudom dodatne sudske pristojbe.

Kako mogu platiti troškove postupka?

Naknada se može isplatiti samo bankovnom doznakom. Kreditne kartice se ne prihvaćaju. Ministarstvo financija korisnik je plaćanja za bilo kakva plaćanja sudovima.

Za potrebe platnog naloga Ministarstvo financija i broj tekućeg računa primaju Ministarstvo financija i nacionalna zaklada.

Svaka institucija ima svoj referentni broj ili brojeve na temelju kojih Ministarstvo financija doznačuje gotovinu primljenu u svoj račun pri riznici.

Obvezno je navesti referentni broj. Jedinstveni referentni broj daje tijelo kojem se traži prijenos.

Dodatne informacije o računima državnih naknada i referentnim brojevima sudova dostupne su na Poveznica se otvara u novom prozoru internetskim stranicama sudova.

Što moram učiniti nakon izvršenja plaćanja?

Sudu treba dostaviti informacije kojima se potvrđuje plaćanje državne naknade kako bi sud mogao provjeriti primitak državne naknade. Ti podaci uključuju: ime platitelja, račun banke i račun na koji je plaćena naknada bili su uplaćeni iznos. Sud može provjeriti plaćanje elektroničkim putem, zbog čega nije potrebno izdati nalog za plaćanje kojim se dokazuje isplata državne naknade. Sud ga, međutim, može zatražiti, ako je potrebno.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 02/09/2019