Sulje

UUSI BETA-VERSIO ON NYT KÄYTETTÄVISSÄ!

Tutustu Euroopan oikeusportaaliin uuteen beta-versioon ja anna siitä palautetta!

 
 

Navigointipolku

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Észtország

Tämän sivun teksti on konekäännös, eikä sen laatua voida taata.

Konekäännöksen arvioitu laatutaso: Heikko

Onko käännös mielestäsi hyödyllinen?


Bevezetés

Milyen díjakat alkalmaznak?

Mennyit kell fizetnem?

Mi történik, ha időben kell fizetnem a bírósági illetékeket?

Hogyan fizetnék ki a perköltségeket?

Mit kell tennem azt követően, hogy a kifizetést teljesítették?

Bevezetés

Európai fizetési meghagyás iránti kérelem benyújtásakor az állami illetéket a nemzeti kérelemmel egyidejűleg kell megfizetni. A polgári perrendtartásról szóló törvényt és az állami illetékekről szóló törvényt az állami illetékekről és egyéb eljárási költségekről a polgári perrendtartás szabályozza. A bíróság épületében legfeljebb 10 EUR összegű állami támogatás fizethető ki. Ha a díj 10 EUR, azt banki átutalással kell megfizetni a bírósághoz való benyújtás előtt.

Milyen díjakat alkalmaznak?

Kérelem benyújtásakor az állami díjat bírósági költségként kell fizetni. Ezen túlmenően az eljárási iratok kézbesítésével kapcsolatos költségek hozzáadhatók az eljárás során (Észtországban történő kézbesítés esetén az 30 EUR és 60 EUR közötti tartományban lévő végrehajtó által nyújtott segítség igénybevételének költségei, illetve az eljárási iratok külföldön történő kézbesítésének költsége). Nincsenek egyéb költségek.

Mennyit kell fizetnem?

Az európai fizetési meghagyás észt bíróság elé terjesztésekor a nemzeti díj a nemzeti bevallás összegével megegyező összegű, azaz a követelés teljes összegének (a szükséges összeg, azaz a fő és a kiegészítő követelések összege) 3% -ának megfelelő, de legalább 45 EUR összegű nemzeti díjnak felel meg.

A fizetési meghagyásra vonatkozó sürgősségi eljárás keretében rendes eljárás (eljárás) lefolytatása esetén kiegészítő állami díjat kell fizetni a gyorsított fizetési meghagyás benyújtásáért fizetendő állami díj által nem fedezett tevékenység esetén. A közvetlen keresetek esetében az állami díjak összege a szükséges pénzösszeg. Például a legfeljebb 350 EUR összegű, legfeljebb 75 EUR összegű állami támogatást 351 EUR, 500 EUR és 100 EUR összegre kell kifizetni a követelésre vonatkozóan 501 EUR vagy 750 EUR összegben, illetve a követelés esetében 125 EUR (14.05,2019 EUR) összegben (EUR).

Mi történik, ha időben kell fizetnem a bírósági illetékeket?

Az állami díjat a kérelem benyújtásakor előre meg kell fizetni. Ha a bírósági illeték megfizetése nem történik meg, a bíróság lehetőséget biztosít a jogosultnak arra, hogy a bíróság által meghatározott határidőn belül fizesse meg az állami illetéket. Ha a bírósági illetéket a bíróság által meghatározott határidőn belül nem fizetik meg, a bíróság a kérelem átvételét megtagadja.

A közvetlen eljárásban a gyorsított fizetési meghagyásos eljárás alkalmazása iránti kérelem benyújtásához az üggyel nem jár bírósági eljárás, mielőtt további bírósági illetéket fizettek volna ki.

Hogyan fizetnék ki a perköltségeket?

A díjat csak banki átutalással lehet megfizetni. Hitelkártyák nem fogadhatók el. A Pénzügyminisztérium a bíróság részére teljesítendő kifizetések kifizetésének kedvezményezettje.

A fizetési megbízás alkalmazásában a Pénzügyminisztérium és a folyószámla-szám a Pénzügyminisztériumhoz és a nemzeti alapítványhoz tartozik.

Minden intézmény rendelkezik saját hivatkozási számmal (számokkal), amely (ek) alapján az Államkincstár a kapott készpénzt kincstári számlájára továbbítja.

A hivatkozási szám megadása kötelező. Az egyedi hivatkozási számot az a hatóság adja meg, amelynek az átadásra kérik.

A bíróságok A link új ablakot nyit meg honlapján további információ található az állami illetékszámlákról és a bíróságok hivatkozási számáról.

Mit kell tennem azt követően, hogy a kifizetést teljesítették?

A bíróság számára meg kell adni az állami díj megfizetéséről szóló tájékoztatást, hogy a bíróság ellenőrizhesse az állami illeték átvételét. Az ilyen adatok magukban foglalják a következőket: a fizető fél neve, a bank számlája és a számla, amelyre a díjat kifizették. A bíróság a kifizetést elektronikus úton is ellenőrizheti, aminek következtében nem szükséges kibocsátani az állami díj megfizetését igazoló fizetési megbízást. A bíróság azonban szükség esetén kérheti.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 02/09/2019