Chiudi

LA VERSIONE BETA DEL PORTALE È DISPONIBILE ORA!

Visita la versione BETA del portale europeo della giustizia elettronica e lascia un commento sulla tua esperienza sul sito!

 
 

Percorso di navigazione

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente somației europene de plată - Estonia

La pagina è stata tradotta automaticamente. Non è possibile garantirne la qualità.

La qualità della traduzione è stata giudicata: inaffidabile

La traduzione vi risulta utile?


Introducere

Ce tarife sunt aplicate?

Ce trebuie să plătesc?

Ce se întâmplă dacă trebuie să plătesc taxele judiciare în timp util?

Cum plătesc costurile litigiilor?

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Introducere

La depunerea unei cereri de somație europeană de plată, se plătește o taxă de stat în același timp cu cererea națională. Codul de procedură civilă și Legea privind taxele de stat referitoare la taxele de stat și alte cheltuieli procedurale sunt reglementate de Codul de procedură civilă. În cadrul unei instanțe se poate plăti o taxă de stat de până la 10 EUR. În cazul în care taxa este de 10 EUR, aceasta trebuie plătită prin transfer bancar înainte de a fi depusă la instanță.

Ce tarife sunt aplicate?

La depunerea unei cereri, se plătește o taxă de stat sub forma unui cost al unei instanțe. În plus, cheltuielile privind notificarea sau comunicarea actelor de procedură pot fi adăugate în cursul procedurii (în cazul notificării sau comunicării în Estonia, costurile utilizării asistenței executorului judecătoresc în valoare cuprinsă între 30 EUR și 60 EUR sau costul traducerilor atunci când actele de procedură sunt eliberate în străinătate). Nu există alte costuri.

Ce trebuie să plătesc?

La prezentarea somației europene de plată către Curtea de Justiție a Estoniei, taxa națională se ridică la o taxă națională echivalentă cu cea pentru declarația națională, și anume 3 % din creanța totală (în ceea ce privește suma de bani necesară, și anume valoarea creanței principale și a creanțelor accesorii), dar nu mai puțin de 45 EUR.

În cazul unui transfer în cadrul unei proceduri ordinare (procedură) în cadrul procedurii de urgență pentru un ordin de plată, se plătește o taxă de stat suplimentară pentru o acțiune care nu este acoperită de taxa de stat plătită pentru depunerea unei somații de plată accelerate. Cuantumul taxelor de stat în cazul acțiunilor directe este suma de bani necesară. De exemplu, taxa de stat de până la 350 EUR, care este de până la 75 EUR, trebuie plătită pentru suma de 351 EUR, 500 EUR — 100 EUR pentru creanța cu o valoare cuprinsă între 501 EUR și 750 EUR, respectiv 125 EUR în cazul creanței etc. (14.05.2019 sume).

Ce se întâmplă dacă trebuie să plătesc taxele judiciare în timp util?

Taxa de stat se plătește în avans la depunerea cererii. În cazul în care taxa judiciară este neachitată, instanța acordă reclamantului posibilitatea de a achita taxa de stat în termenul stabilit de instanță. În cazul în care taxa judiciară nu este plătită în termenul stabilit de instanță, instanța refuză să accepte cererea.

Pentru a formula o cerere de tranziție către o procedură accelerată de somație de plată în cadrul unei proceduri directe, nicio instanță nu este sesizată cu privire la cauza respectivă înainte de plata unei taxe judiciare suplimentare.

Cum plătesc costurile litigiilor?

Taxa poate fi plătită numai prin transfer bancar. Cardurile de credit nu sunt acceptate. Ministerul Finanțelor este beneficiarul plății pentru orice plăți care urmează să fie efectuate către instanțe.

În sensul ordinului de plată, Ministerul Finanțelor și numărul de cont curent se primesc de către Ministerul Finanțelor și de către fundația națională.

Fiecare instituție are propriul (propriile) număr (numere) de referință pe baza cărora Trezoreria transmite numerarul primit în contul său deschis la trezoreria proprie.

Indicarea numărului de referință este obligatorie. Numărul unic de referință este atribuit de autoritatea către care se solicită transferul.

Informații suplimentare privind conturile taxelor de stat și numerele de referință ale instanțelor pot fi găsite pe Linkul se deschide într-o fereastră nouă site-ul web al instanțelor.

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Este necesar să se furnizeze instanței informații care să confirme plata taxei de stat, pentru ca instanța să verifice primirea taxei de stat. Aceste date includ: numele plătitorului, contul băncii și contul către care a fost plătită taxa a fost suma plătită. Instanța poate verifica plata prin mijloace electronice, astfel încât nu este necesar să se emită un ordin de plată care să ateste plata taxei de stat. Cu toate acestea, dacă este necesar, instanța poate solicita acest lucru.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 02/09/2019