Chiudi

LA VERSIONE BETA DEL PORTALE È DISPONIBILE ORA!

Visita la versione BETA del portale europeo della giustizia elettronica e lascia un commento sulla tua esperienza sul sito!

 
 

Percorso di navigazione

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sodne takse v zvezi z evropskim plačilnim nalogom - Estonija

La pagina è stata tradotta automaticamente. Non è possibile garantirne la qualità.

La qualità della traduzione è stata giudicata: inaffidabile

La traduzione vi risulta utile?


Uvod

Kateri stroški se zaračunajo?

Koliko moram plačati?

Kaj se zgodi, če moram sodne takse plačati pravočasno?

Kako plačam stroške sodnih postopkov?

Kaj moram storiti po opravljenem plačilu?

Uvod

Pri vložitvi vloge za evropski plačilni nalog je treba plačati državno pristojbino hkrati z nacionalno vlogo. Zakon o pravdnem postopku in državni zakon o taksah, ki se nanašata na državne pristojbine in druge postopkovne stroške, ureja zakonik o civilnem postopku. Državno pristojbino v višini do 10 EUR je mogoče plačati na sodišču. Če je pristojbina 10 EUR, jo je treba plačati z bančnim nakazilom, preden se vloži pri sodišču.

Kateri stroški se zaračunajo?

Pri vložitvi prošnje je treba kot sodni strošek plačati državno pristojbino. Poleg tega se lahko stroški vročitve procesnih aktov dodajo med postopkom (če gre za vročanje v Estoniji, stroški uporabe pomoči sodnega izvršitelja v razponu od 30 EUR do 60 EUR ali stroški prevajanja, kadar se procesni akti dostavijo v tujino). Drugih stroškov ni.

Koliko moram plačati?

Pri predložitvi evropskega plačilnega naloga estonskemu sodišču nacionalna pristojbina pomeni nacionalno pristojbino v enakem znesku kot za nacionalno izjavo, tj. 3 % skupnega zneska terjatve (na znesek potrebnega denarja, tj. na znesek glavnice in dodatnih zahtevkov), vendar ne manj kot 45 EUR.

V primeru prenosa na redni postopek (postopek) v skladu z nujnim postopkom za plačilni nalog se plača dodatna državna pristojbina za ukrep, ki ni krit z državno pristojbino, plačano za predložitev pospešenega plačilnega naloga. Znesek državnih pristojbin v primeru neposrednih ukrepov je znesek potrebnih denarnih sredstev. Državni prispevek v višini do 350 EUR, ki znaša do 75 EUR, je na primer treba plačati v višini 351 EUR, 500 EUR na 100 EUR za zahtevek, ki je 501 EUR ali 750 EUR, ali 125 EUR v primeru zahtevka itd. (14.05.2019 zneskov).

Kaj se zgodi, če moram sodne takse plačati pravočasno?

Državna pristojbina se plača vnaprej ob vložitvi zahtevka. Če je sodna taksa neplačana, sodišče tožniku ponudi možnost plačila državne pristojbine v roku, ki ga določi sodišče. Če sodna taksa ni plačana do roka, ki ga je določilo sodišče, sodišče zavrne sprejem vloge.

Da bi bila prošnja za prehod na pospešeni postopek za plačilni nalog v neposrednem postopku vložena, se zadeva ne obravnava pred plačilom dodatne sodne takse.

Kako plačam stroške sodnih postopkov?

Provizija se lahko plača le z bančnim nakazilom. Kreditne kartice se ne sprejmejo. Ministrstvo za finance je prejemnik plačila za vsa plačila, ki jih je treba izplačati sodiščem.

Ministrstvo za finance in državno ustanovo prejme za plačilni nalog Ministrstvo za finance in nacionalno fundacijo.

Vsaka institucija ima svoje referenčno (-e) številko (-e), na podlagi katere (-ga) Ministrstvo za finance (Treasury) nakaže denarna sredstva, prejeta na njen račun pri zakladnici.

Navedba referenčne številke je obvezna. Edinstveno referenčno številko dodeli organ, na katerega se prenos zahteva.

Nadaljnje informacije o računih državne provizije in referenčnih številkah sodišč so na voljo na Povezava se odpre v novem oknu spletni strani sodišča.

Kaj moram storiti po opravljenem plačilu?

Sodišču je treba zagotoviti informacije, ki potrjujejo plačilo državne pristojbine, da lahko sodišče preveri prejem državne pristojbine. Ti podatki vključujejo: ime plačnika, bančni račun in račun, na katerega je bila pristojbina plačana, je bil plačani znesek. Sodišče lahko izvrši plačilo z elektronskimi sredstvi, zaradi česar ni treba izdati plačilnega naloga, s katerim se dokaže plačilo državne pristojbine. Sodišče lahko to zahteva, če je potrebno.


To je strojno prevedena različica vsebine. Lastnik te strani ne prevzema nikakršne odgovornosti glede kakovosti tega strojno prevedenega besedila.

Zadnja posodobitev: 02/09/2019