Sulge

PORTAALI BEETAVERSIOON ON NÜÜD KÄTTESAADAV!

Külastage Euroopa e-õiguskeskkonna portaali beetaversiooni ja andke meile selle kohta tagasisidet!

 
 

Navigatsioonitee

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u postupku europskog platnog naloga - Grčka

See lehekülg on masintõlgitud ja selle kvaliteet ei ole tagatud.

Tõlke hinnanguline kvaliteet: ebausaldusväärne

Kas Teie arvates on see tõlge kasulik?


Uvod

Na tasina taas plicann?

Koliko će platiti?

Što ako ne plaćam sudskim pristojbama na vrijeme?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što učiniti jednom?

Uvod

Ako podnositelj zahtjeva (pojedinac ili njegov odvjetnik) podnese Sudu zahtjev za europski platni nalog (obrazac A Uredbe 1896/2006), dužan je platiti odgovarajuće sudske troškove, kako je predviđeno nacionalnim pravom. Ako je podnositelj zahtjeva osobno podnio zahtjev bez zastupanja odvjetnika, izuzet je od plaćanja prethodnog prikupljanja odvjetničkih troškova (vidjeti uvodnu izjavu 26. Uredbe). Ako je zahtjev prihvaćen i ako je izdan europski platni nalog (obrazac E Uredbe), a nakon toga na njega nije uložen prigovor, podnositelj zahtjeva mora biti proglašen izvršivim (obrazac G), pri čemu mu se plaća svaka zaštitna naknada u skladu s vrstom zahtjeva (vidjeti Zakon o administrativnim pristojbama).

Na tasina taas plicann?

Po polaganju obrasca A, plaća se administrativna pristojba (na zahtjev, vidi kodeks administrativne pristojbe) i kraj sudskog žiga (kupnja dozvole ili proizvodnje vrste B primljene iz poreznog ureda, vidi Zakon ΓΠΟΗ/1912, kako je izmijenjen člankom 63. stavkom 1. zakona 4093/2012: 8 na tisuće kapitala zatraženog iznosa doprinosa u korist trećih strana).

Koliko će platiti?

Troškovi se izračunavaju na temelju zatraženog iznosa naloga u skladu s navedenim zakonodavstvom.

Što ako ne plaćam sudskim pristojbama na vrijeme?

Sud neće pokrenuti postupak za izdavanje europskog naloga za plaćanje ili izdavanje dokumenta kao izvršnoga europskog naloga za plaćanje.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Ako je obrazac A podnesen, ili ako je dokument dobiven na temelju Obras-a, ne namjerava se u ovom slučaju platiti samo osobno na Sudu.

Što učiniti jednom?

Podnošenje zahtjeva nadležnom sudu.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 03/09/2019