Sulge

PORTAALI BEETAVERSIOON ON NÜÜD KÄTTESAADAV!

Külastage Euroopa e-õiguskeskkonna portaali beetaversiooni ja andke meile selle kohta tagasisidet!

 
 

Navigatsioonitee

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Görögország

See lehekülg on masintõlgitud ja selle kvaliteet ei ole tagatud.

Tõlke hinnanguline kvaliteet: ebausaldusväärne

Kas Teie arvates on see tõlge kasulik?


Bevezetés

Az Olichine Qué tasaként?

Mennyit fizetek?

Mi történik, ha nem fizetek időben bírósági illetéket?

Hogyan fizethetek a bírósági illetékekért?

Mit tegyek, ha kifizetem?

Bevezetés

Ha a kérelmező (magánszemély vagy ügyvédje) az Európai Bíróság elé terjeszti az európai fizetési meghagyás iránti kérelmet (a 1896/2006 rendelet „A” formanyomtatvány), a nemzeti jogban előírtak szerint megfizeti a megfelelő jogi költségeket. Ha a kérelmet a kérelmező személyesen, ügyvédi képviselet nélkül nyújtja be, mentesül az ügyvédi díjak előzetes beszedésének kötelezettsége alól (lásd a rendelet (26) preambulumbekezdését). Ha a kérelmet elfogadták, és az európai fizetési meghagyást kibocsátották (a rendelet „E” formanyomtatvány), és nem nyújtottak be kifogást, a kérelmezőt végrehajthatónak kell nyilvánítani („G” formanyomtatvány), a kérelmezőnek a követelés típusa szerint fizetendő biztosítási díj (lásd a bélyegilletékről szóló törvény) szerinti díjat kell kapnia.

Az Olichine Qué tasaként?

Az „A” formanyomtatvány letétbe helyezésekor (a kérelemre, lásd a bélyegilleték-kódot) és a bírósági bélyegző („B” típusú engedély beszerzése, illetve az adóhivataltól származó B-típusú elismervény beszerzése, amelyet az aktában helyeznek el, lásd a ΓΠΟΗ/1912 sz. törvény 63. cikk (ιγ1) által módosított 4093/2012 törvényt: A kért összegű tőke 8/ezer része harmadik személyek javára).

Mennyit fizetek?

A költségeket a rendelet kért összege alapján, a fenti jogszabályokkal összhangban kell kiszámítani.

Mi történik, ha nem fizetek időben bírósági illetéket?

A Bíróság nem fog eljárást indítani az európai fizetési meghagyás kibocsátására vagy végrehajtható európai fizetési meghagyás kibocsátására irányuló eljárás lefolytatására.

Hogyan fizethetek a bírósági illetékekért?

Csak az olyan, az Európai Bíróság előtt lévő személyek esetében, ahol „A” formanyomtatványt nyújtanak be, vagy ha a „Z. formanyomtatvány” alapján dokumentumot állítottak ki, a jelen esetben nem szándékoznak jelen lenni.

Mit tegyek, ha kifizetem?

Benyújthatja a kérelmet az illetékes bírósághoz.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 03/09/2019