Затваряне

БЕТА ВЕРСИЯТА НА ПОРТАЛА ВЕЧЕ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ!

Посетете БЕТА версията на Европейския портал за електронно правосъдие и дайте мнение за вашето посещение!

 
 

Навигационна пътека

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u postupku europskog platnog naloga - Engleska i Wales

Тази страница е машинно преведена и качеството ѝ не може да бъде гарантирано.

Качеството на този превод е оценено като: ненадеждно

Мислите ли, че този превод е полезен?


Uvod

Što se naknade primjenjuju?

Koliko ću platiti?

Što se događa ako ne plati sudske takse na vrijeme?

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Što učiniti nakon plaćanja?

Uvod

Europski platni nalog pojednostavnjeni je postupak za dobivanje sudske odluke u vezi s nespornim tražbinama u prekograničnim građanskim i trgovačkim sporovima. Prekogranični slučaj postoji ako najmanje jedna od stranaka ima domicil ili uobičajeno boravište u državi članici koja nije država članica suda u kojoj je podnesena tužba.

Što se naknade primjenjuju?

Plaćanje sudskih pristojbi zahtijeva se kako bi zahtjev za europski platni nalog. Ako se želite obratiti debitnom/kreditnom karticom relevantne podatke o karticama trebaju se nalaziti u Dodatku „Zahtjev za izdavanje europskog platnog naloga od obrasca A”.

U slučaju potrebe prisilno naplati dodatne sudske pristojbe će biti potrebne. Više pojedinosti o vrstama postupaka dostupna može se pronaći na internetskim stranicama izvršenja za Englesku i Wales.https://e-justice.europa.eu/contentPresentation.do?idTaxonomy=52&idCountry=ew&plang=en&member=1

Koliko ću platiti?

Sudskim pristojbama u Engleskoj i Walesu možete naći u brošuri EX50 – građanskom i obiteljskom sudu PristojbePoveznica se otvara u novom prozoruhttps://hmctsformfinder.justice.gov.uk/HMCTS/GetLeaflet.do?court_leaflets_id=264

Pristojba koja se plaća temelji se na vrijednosti spora.

Radi lakšeg snalaženja, naknade u tablici niže su od 17. studenomu 2016.. ispravno Sudske pristojbe podliježu promjeni pa biste uvijek trebali provjeriti na sudu, kod svojeg pravnog zastupnika i bilo koje druge fizičke ili pravne osobe uključene u taj iznos još je uvijek trenutačnu članarinu. Te su naknade u funtu sterlinga (GBP), izračunati protuvrijednost u eurima za prenamjenu moraju se primjenjivati na dan koji želite podnijeti zahtjev.

1.1 O pokretanju postupka (uključujući postupke za izdavanje dozvola izdana nakon što je odobrena) za povrat novčanog iznosa ako je iznos koji se traži:

Pristojba (GBP)

(a) Ne prelazi 300 GBP,

35 GBP

(b) Premašuje 300 GBP, ali ne prelazi 500 GBP,

50 GBP

(c) Premašuje 500 GBP, ali ne prelazi 1,000 GBP,

70 GBP

(d) Premašuje 1,000 GBP, ali ne prelazi 1,500 GBP,

80 GBP

(e) Premašuje 1,500 GBP, ali ne prelazi 3,000 GBP,

115 GBP

(f) Premašuje 3,000 GBP, ali ne prelazi 5,000 GBP,

205 GBP

(g) Premašuje 5,000 GBP, ali ne prelazi 10,000 GBP,

455 GBP

(h) Exceeds 10,000 GBP, ali ne prelazi 200,000 GBP,

5 % vrijednosti zahtjeva

(I.) Prelazi 200,000 GBP,

10,000 GBP

Ako tražite izvršenje zahtjeva dodatno se plaća naknada.

Morate platiti sudsku pristojbu da biste podnijeli zahtjev sudu. u platiti daljnje sudske pristojbe. u različitim fazama sudskog postupka. Možda imate pravo na „oslobođenje od plaćanja pristojbe” (ovisno o vašoj osobnoj situaciji), što znači da možda ne morate platiti sudsku pristojbu ili morate platiti samo njezin dio. No oslobođenje od plaćanja morate tražiti za svaku pristojbu da biste dobili oslobođenje za plativi tijekom sudskog postupka. Dakle kada biste, primjerice, zatražili oslobađanje pri podnošenju prvog zahtjeva, dobili biste oslobođenje samo od te prve pristojbe. To je zato jer bi se vaše osobne okolnosti mogle promijeniti tijekom sudskog postupka, a možda ćete možda izgubite pravo kasnije u slučaju. Ili biste mogli steći pravo na oslobođenje od plaćanja pristojbe tijekom postupka.

Što se događa ako ne plati sudske takse na vrijeme?

Ako podnositelj zahtjeva ne dostavi popune odgovarajuće podatke o kreditnoj kartici ispravno ili ne, iz nekog razloga, sud koji će poslati obrazac B „Zahtjev da upotpuni ili ispravi zahtjev za europski platni nalog” podnositelju zahtjeva da traži podatke o važećem kreditne kartice moraju dostaviti kako bi se omogućilo plaćanje sudskih troškova. Zahtjev se neće poduzeti nikakve daljnje ako pravilnih plaćanja nije primila.

Kako mogu platiti sudske pristojbe?

Od plaćanja sudske pristojbe koje se pružaju točni podaci o sudu. U početku bi to trebalo učiniti pružanjem odgovarajuće podatke u „Zahtjev za izdavanje europskog platnog naloga, Obrazac A”.

Plaćanje se obično izvršiti debitnom/kreditnom karticom. Nisu svi načini plaćanja u Obrascu A vjerojatno će biti na raspolaganju sud kojem se podnosi zahtjev. Tužitelj bi trebao kontaktirati sa sudom i provjeru koju metodu plaćanja mogu se koristiti.

Moguća je i platiti koristeći se kreditnom karticom telefonskim putem. Mnogim sudovima imaju prostore za kartična plaćanja na ovaj način, ali trebalo bi se obratiti nadležnom sudu da najprije potvrđuju plaćanja mogu izvršiti na taj način.

Elektronička plaćanja mogu se pokrenuti samo protiv nekoga s adresom u Ujedinjenoj Kraljevini.

Što učiniti nakon plaćanja?

Ako je zahtjev podnesen na ispravan način, sud će izdati europski platni nalog (obrazac E) tuženiku. Obavijest o tom će se pitanju poslati istovremeno podnositelju zahtjeva, zajedno s priznanicom platne transakcije

Primanje će obično biti 8 x 12 cm i ima naziv suda na vrhu uz svoju poštansku adresu, i iznosa plaćenih s datum i vrijeme plaćanja na dnu.

Za više informacija vidi Europska unija prekogranične sporovePoveznica se otvara u novom prozoruhttp://www.justice.gov.uk/courts/european-union-cross-border-claims


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 09/02/2017