Затваряне

БЕТА ВЕРСИЯТА НА ПОРТАЛА ВЕЧЕ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ!

Посетете БЕТА версията на Европейския портал за електронно правосъдие и дайте мнение за вашето посещение!

 
 

Навигационна пътека

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Anglia és Wales

Тази страница е машинно преведена и качеството ѝ не може да бъде гарантирано.

Качеството на този превод е оценено като: ненадеждно

Мислите ли, че този превод е полезен?


Bevezetés

Milyen illetéket kell fizetnem?

Mennyit kell fizetni?

Mi történik akkor, ha nem fizetem be időben a bírósági illetéket időben?

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Mi a teendő kifizetése után?

Bevezetés

Az európai fizetési meghagyás egy egyszerűsített eljárás a nem vitatott követelésekre vonatkozó határozatokat – a határokon átnyúló polgári és kereskedelmi ügyekben. Határokon átnyúló esetnek minősül az, amelyben legalább az egyik fél lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye szerinti tagállamtól eltérő tagállamban, ha a bíróság a keresetet benyújtották.

Milyen illetéket kell fizetnem?

A bírósági illetékek megfizetése érdekében szükség van az európai fizetési meghagyás igénybevételét. Ha szeretne bankkártyával/hitelkártyával fizetni az érintett kártyájának adatait meg kell adni a függelék „Az európai fizetési FORM „A”.

Amennyiben a követelés érvényesítése további bírósági illetéket kell fizetnie. További információk a rendelkezésre álló eljárások megtalálhatók az oldalon az Anglia és Wales vonatkozásában.https://e-justice.europa.eu/contentPresentation.do?idTaxonomy=52&idCountry=ew&plang=en&member=1

Mennyit kell fizetni?

Anglia és Wales bírósági illetékek megtalálható a szórólap EX50 – polgári és családjogi bírósági illetékekrőlA link új ablakot nyit meghttps://hmctsformfinder.justice.gov.uk/HMCTS/GetLeaflet.do?court_leaflets_id=264

A fizetendő díjak alapja a követelés értékéhez képest.

A hivatkozás megkönnyítése érdekében az alábbi táblázat a 2016. november 17-i állapotot tükrözik. A bírósági illetékek változhatnak, ezért kérjük, minden esetben ellenőrizze a bíróságon, jogi képviselőjénél vagy az ügyben érintett más személyeknél vagy szervezeteknél, hogy az adott összeg nem változott-e. Ezeket a díjakat a font sterling (GBP) kiszámítására szolgáló átváltási euróban kell alkalmazni, amely az Európai Unió Hivatalos Lapjában, a kérelmet.

1.1 Eljárások (köztük a fegyelmi eljárás megkezdésére vonatkozó engedély kiadását követően) egy pénzösszeg behajtása érdekében, ha a kérelem:

Fizetendő díj (GBP)

Időpont Nem haladhatja meg a 300 GBP-t

35 GBP

B) Meghaladja a 300 GBP összeget, de nem haladja meg a 500 angol font

50 GBP

C) Meghaladja a 500 GBP összeget, de nem haladja meg a 1,000 angol font

70 GBP

(d) Meghaladja a 1,000 GBP összeget, de nem haladja meg a 1,500 angol font

80 GBP

(e) Meghaladja a 1,500 GBP összeget, de nem haladja meg a 3,000 angol font

115 GBP

(f) Meghaladja a 3,000 GBP összeget, de nem haladja meg a 5,000 angol font

205 GBP

(g) Meghaladja a 5,000 GBP összeget, de nem haladja meg a 10,000 angol font

455 GBP

(h) meghaladja, de nem haladja meg az 10,000 GBP és 200,000 GBP

A követelés értékének 5%-át

(I) Meghaladja a 200,000 GBP összeget

10,000 GBP

Ha azt szeretné, hogy a követelés érvényesítése további díjat kell fizetni.

Ha keresetet nyújt be a bírósághoz, bírósági illetéket kell fizetnie. a per különböző szakaszaiban további bírósági illetékek fizetendők. Ön (személyes körülményeitől függően) illetékmentességre (fee remission) lehet jogosult, vagyis elképzelhető, hogy a bírósági illetéket egyáltalán nem, vagy csak részben kell megfizetnie. A mentességet azonban a bírósági eljárás folyamán minden egyes fizetendő illeték tekintetében külön kell kérelmezni. Ha tehát például ön az első kérelem (a kereset) benyújtásakor igényel illetékmentességet, ennek megítélése esetén csak az első (az eljárás megindításához kapcsolódó) illeték megfizetése alól mentesül. Ez azzal magyarázható, hogy az ön személyes körülményei a per folyamán változhatnak, és elképzelhető, hogy ön az eljárás folyamán a későbbiekben költségmentességre már nem jogosult. Az is megtörténhet azonban, hogy ön az eljárás során válik illetékmentességre jogosulttá.

Mi történik akkor, ha nem fizetem be időben a bírósági illetéket időben?

Ha a jogosult nem tölti ki helyesen a hitelkártyaadatok vagy valamilyen oknál fogva nem az eljáró bíróság ekkor: „B. formanyomtatványt küld a kérelmező tölti ki és/vagy helyesbíti az európai fizetési meghagyás”, és kéri, hogy a kérelmező érvényes hitelkártya adatait ahhoz, hogy a bírósági illetékeket. A kérelmet, ha nem kerül sor további, a helyes megfizetés nem kapott meg.

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

A bírósági illeték megfizetése révén kerül sor, a bíróság megfelelő fizetéssel kapcsolatos részletes információt. E célt azáltal kell elérni, hogy kezdetben részletezve „Az európai fizetési meghagyás FORM „A”.

Általában a fizetés bankkártyával/hitelkártyával. Nem minden fizetési módok FORM „A” valószínűleg rendelkezésre áll, az a bíróság, amelyhez a kérelmet benyújtották. A felperesnek kell felvenni a kapcsolatot a bírósággal, és ellenőriznie kell, hogy a fizetési módokat, amelyeket fel lehet használni.

Azt is lehetővé kell tenni, hogy egy hitelkártyát telefonon keresztül. Tekintettel a számos bíróságon rendelkezniük arra, hogy ilyen módon a kártyás fizetések, hanem az illetékes bírósághoz kell fordulni, hogy erősítse meg az első kifizetés történt ily módon.

Elektronikus fizetési csak egyesült királyságbeli címmel rendelkező személy ellen.

Mi a teendő kifizetése után?

Abban az esetben, ha a kérelem helyesen történt, a bíróság európai fizetési meghagyást bocsát ki (az E. formanyomtatványon) kibocsátja az alperes számára. A kérdés ugyanakkor el kell juttatni a felperes, valamint a fizetési művelet

A jellemzően 8 × 12 cm, és a bíróság neve, postai címe és a kifizetett összeg, a kifizetés napja és időpontja, az alján.

További információkért lásd az Európai Unió határokon átnyúló követelésekA link új ablakot nyit meghttp://www.justice.gov.uk/courts/european-union-cross-border-claims


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 09/02/2017