Затваряне

БЕТА ВЕРСИЯТА НА ПОРТАЛА ВЕЧЕ Е НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ!

Посетете БЕТА версията на Европейския портал за електронно правосъдие и дайте мнение за вашето посещение!

 
 

Навигационна пътека

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente somației europene de plată - Anglia şi Ţara Galilor

Тази страница е машинно преведена и качеството ѝ не може да бъде гарантирано.

Качеството на този превод е оценено като: средно

Мислите ли, че този превод е полезен?


Introducere

Tipurile de taxe care se aplică?

Cât va trebui să plătesc?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxe judiciare la timp?

Cum pot efectua plata cheltuielilor de judecată?

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

Introducere

Somația europeană de plată este o procedură simplificată pentru obținerea hotărârile privind creanțele necontestate în cauzele civile și comerciale transfrontaliere. Un caz transfrontalier este acela în care cel puțin una dintre părți își are domiciliul sau reședința obișnuită într-un stat membru, altul decât statul membru al instanței în cazul în care este introdusă acțiunea.

Tipurile de taxe care se aplică?

Plata taxelor judiciare este necesară pentru introducerea unei cereri pentru o somație europeană de plată. Dacă doriți să plătiți cu cardul de debit/credit cardul relevant trebuie să fie furnizate detalii în apendicele la „Cerere de somație europeană de plată Formularul A”.

În cazul în care va fi nevoie să aplice o taxă judiciară suplimentară va fi necesară. Mai multe detalii privind tipurile de proceduri disponibile pot fi găsite pe paginile de executare pentru Anglia și Țara Galilor.https://e-justice.europa.eu/contentPresentation.do?idTaxonomy=52&idCountry=ew&plang=en&member=1

Cât va trebui să plătesc?

Taxele judiciare în Anglia și Țara Galilor se găsesc în broșura EX50 — civil și de familie și cheltuielile de judecatăLinkul se deschide într-o fereastră nouăhttps://hmctsformfinder.justice.gov.uk/HMCTS/GetLeaflet.do?court_leaflets_id=264

Taxa care trebuie plătită se bazează pe valoarea creanței.

Pentru a facilita consultarea, taxele în tabelul de mai jos sunt corecte începând cu 17 noiembrie 2016. Taxele judiciare fac obiectul modificărilor, astfel încât trebuie întotdeauna să verificați adresându-vă instanței, reprezentantului dumneavoastră legal și oricăror alte persoane sau organizații implicate, dacă suma unei anumite taxe este încă valabilă. Aceste taxe sunt în lira sterlină (GBP), pentru a calcula echivalentul în euro trebuie să se aplice o transformare la care doriți să depună o cerere.

1.1 Privind procedurile (inclusiv procedurile de pornire emis după ce se acordă autorizația de a emite) pentru a-și recupera o sumă de bani în cazul în care suma este:

Taxa plătită (în GBP)

(a) Să nu depășească 300 GBP

35 GBP

(b) Depășește 300 GBP, dar nu depășește 500 GBP

50 GBP

(c) Depășește 500 GBP, dar nu depășește 1,000 GBP

70 GBP

(d) Depășește 1,000 GBP, dar nu depășește 1,500 GBP

80 GBP

(e) Depășește 1,500 GBP, dar nu depășește 3,000 GBP

115 GBP

(f) Depășește 3,000 GBP, dar nu depășește 5,000 GBP

205 GBP

(g) Depășește 5,000 GBP, dar nu depășește 10,000 GBP

455 GBP

(h) depășește 10,000 GBP, dar nu depășește 200,000 GBP

5 % din valoarea cererii

(I) Depășește 200,000 GBP

10,000 GBP

În cazul în care doriți să execute se plătește o taxă suplimentară.

Trebuie să plătiți o taxă judiciară pentru a depune o cerere în instanță și trebuie să plătiți și alte taxe judiciare în diferite etape ale acțiunii în instanță. Ați putea fi eligibil pentru o „scutire de taxe” (în funcție de situația dumneavoastră personală), ceea ce înseamnă că puteți să nu fiți nevoit să plătiți o taxă judiciară sau să fiți nevoit să plătiți doar o parte din aceasta. În orice caz, trebuie să solicitați o scutire separată pentru fiecare taxă plătibilă pe parcursul procesului în instanță. Astfel, de exemplu, dacă solicitați cererea de scutire atunci când prima cerere nu ar face decât să vă ofere se face de la acea primă taxă „de emitere”. Aceasta se datorează faptului că circumstanțele dumneavoastră s-ar putea modifica pe parcursul procesului și ați putea să nu mai fiți eligibil pentru scutire într-o etapă ulterioară. În mod alternativ, puteți deveni eligibil pentru o scutire de taxe în timpul judecării cauzei.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxe judiciare la timp?

În cazul în care reclamantul nu completați datele de pe cartea de credit relevante în mod corect sau nu, din anumite motive, instanța va trimite formularul B „Solicitarea adresată reclamantului de a completa și/sau de a rectifica cererea de somație europeană de plată” reclamantului prin care se solicită informații cu privire la un card de credit valabil trebuie furnizate pentru a permite plata taxelor judiciare. Cererea nu va fi luată nicio altă dacă nu se primește plata corectă.

Cum pot efectua plata cheltuielilor de judecată?

Plata taxei se face prin furnizarea de informații corecte de plată de către instanță. Inițial, acest lucru ar trebui realizat prin furnizarea de informații relevante în „Cerere de somație europeană de plată, tip A”.

Este, de obicei, fabricat de plată cu cardul de debit/credit. Nu toate metodele de plată în formularul A urmează să fie disponibile de la instanța la care se face cererea. Reclamantul trebuie să se adreseze instanței și verifica metoda de plată care pot fi utilizate.

Acesta poate, de asemenea, să fie posibil să se plătească utilizând o carte de credit prin telefon. Cu toate acestea dispun de instalații pentru plățile cu cardul în acest mod, dar instanței competente trebuie să fie contactate în primul rând să confirme plata să poată fi efectuată în acest mod.

Plată electronică poate fi formulată împotriva unei persoane cu o adresă în Regatul Unit.

Ce trebuie să fac după efectuarea plății?

În cazul în care a fost depusă cererea, instanța emite somația europeană de plată (formularul E) pârâtului. O notificare de eliberare vor fi transmise în același timp și reclamant, împreună cu o confirmare de primire a operațiunii de plată

Primirea va fi, de regulă, 8 x 12 cm și denumirea instanței în partea de sus cu adresa poștală, și suma plătită cu data și ora de plată în partea de jos.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați Uniunii Europene cereri transfrontaliereLinkul se deschide într-o fereastră nouăhttp://www.justice.gov.uk/courts/european-union-cross-border-claims


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 09/02/2017