Stäng

NU FINNS EN NY BETAVERSION AV PORTALEN!

Testa betaversionen av den europeiska e-juridikportalen och berätta vad du tycker!

 
 

Sökväg

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Anglia és Wales

Den här sidan har maskinöversatts och kvaliteten kan inte garanteras.

Kvaliteten på den här översättningen har bedömts som: otillförlitlig

Var översättningen till någon hjälp?


Bevezetés

Milyen illetéket kell fizetnem?

Mennyit kell fizetni?

Mi történik, ha nem fizetnék meg időben a bírósági illetékeket?

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

Mit kell tennem a kifizetés után?

Bevezetés

Az európai fizetési meghagyás egy egyszerűsített eljárás a nem vitatott követelésekre vonatkozó ítéletek megszerzésére a határon átnyúló polgári és kereskedelmi ügyekben. A határokon átnyúló ügy abban az esetben áll fenn, ha legalább az egyik fél lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye a kereset benyújtásának helye szerinti bíróság szerinti tagállamtól eltérő tagállamban rendelkezik lakóhellyel vagy szokásos tartózkodási hellyel.

Milyen illetéket kell fizetnem?

Az európai fizetési meghagyás iránti kérelem benyújtásához bírósági illetékre van szükség. Amennyiben betétikártya-/hitelkártyával kíván fizetni, a kártya vonatkozó adatait fel kell tüntetni „Az európai fizetési meghagyás iránti kérelem” című függelékben.

Amennyiben igény merül fel a követelés érvényesítésére, további bírósági eljárásra lesz szükség. Anglia és Wales végrehajtási oldalán további részletek találhatók a rendelkezésre álló eljárástípusokról.

Mennyit kell fizetni?

Angliában és Walesben a bírósági illetékek az EX50 ( A link új ablakot nyit megpolgári és családi bírósági illetékek) tájékoztatóban találhatók

A fizetendő díj a követelés értékén alapul.

A hivatkozás megkönnyítése érdekében az alábbi táblázatban szereplő díjak 2016. november 17-jétől érvényesek. A bírósági illetékek változhatnak, így kérjük, minden esetben ellenőrizze a bíróságon, jogi képviselőjénél vagy az ügyben érintett más személyeknél vagy szervezeteknél, hogy az adott összeg nem változott-e. Ezek a díjak a font sterlingben (GBP) vannak, az egyenérték euróban történő kiszámításához a kérelem benyújtásának napján érvényes átváltási árfolyamot kell alkalmazni.

1.1 A kezdeti eljárás (beleértve az engedély kiadása után indított eljárásokat is) egy olyan összeg behajtására, amelynél az összeget igénylik:

Fizetendő díj (GBP)

Időpont Nem haladja meg a 300 GBP-t

35 GBP

(b) Meghaladja a 300 angol fontot, de nem haladja meg a 500 GBP-t.

50 GBP

(c) Meghaladja a 500 angol fontot, de nem haladja meg a 1,000 GBP-t.

70 GBP

D) Meghaladja a 1,000 angol fontot, de nem haladja meg a 1,500 GBP-t.

80 GBP

(e) Meghaladja a 1,500 angol fontot, de nem haladja meg a 3,000 GBP-t.

115 GBP

(F) Meghaladja a 3,000 angol fontot, de nem haladja meg a 5,000 GBP-t.

205 GBP

G) Meghaladja a 5,000 angol fontot, de nem haladja meg a 10,000 GBP-t.

455 GBP

H) túllépte a 10,000 £-ot, de nem haladja meg a 200,000 GBP-t.

A követelés értékének 5% -a

(i) Meghaladja a 200,000 angol fontot

10,000 GBP

Ha érvényesíteni kívánja a követelést, további díjat kell fizetni.

Ha keresetet nyújt be a bírósághoz, bírósági illetéket kell fizetnie. a per különböző szakaszaiban további bírósági illetékek fizetendők. Ön (személyes körülményeitől függően) költségmentességre (fee remission) lehet jogosult, vagyis elképzelhető, hogy a bírósági illetéket egyáltalán nem, vagy csak részben kell megfizetnie. A mentességet azonban a bírósági eljárás folyamán minden egyes fizetendő illeték tekintetében külön kell kérelmezni. Ha tehát például Ön az első kérelem (a kereset) benyújtásakor igényel illetékmentességet, ennek megítélése esetén csak az első (az eljárás megindításához kapcsolódó) illeték megfizetése alól mentesül. Ez azzal magyarázható, hogy az Ön személyes körülményei a per folyamán változhatnak, és elképzelhető, hogy Ön az eljárás folyamán a későbbiekben költségmentességre már nem jogosult. Az is megtörténhet azonban, hogy Ön az eljárás során válik illetékmentességre jogosulttá.

Mi történik, ha nem fizetnék meg időben a bírósági illetékeket?

Ha az igénylő nem tölti ki megfelelően a vonatkozó hitelkártya-részleteket, vagy valamilyen oknál fogva nem jár sikerrel, az eljáró bíróság „B” formanyomtatványt küld az igénylőnek „Az európai fizetési meghagyás iránti kérelem kiegészítésére és/vagy kijavítására”, és kéri, hogy nyújtsanak be egy érvényes hitelkártyát, amely lehetővé teszi a bírósági illetékek megfizetését. Ha nem történik meg a megfelelő kifizetés, a kérelmet a továbbiakban nem alkalmazzák.

Hogyan tudom befizetni a bírósági illetéket?

A bírósági illeték megfizetése a bíróság részére történő helyes fizetéssel történik. Ezt kezdetben „Az európai fizetési meghagyás iránti kérelem” elnevezésű „A” formanyomtatványon kell részletezni.

A fizetés általában betéti/hitelkártyával történik. Az „A” formanyomtatvány nem minden fizetési módja elérhető azon a bíróságon, amelyhez a kérelmet benyújtják. Az igénylőnek fel kell vennie a kapcsolatot a bírósággal, és ellenőriznie kell, hogy mely fizetési mód alkalmazható.

A telefonon keresztül is fizethetünk hitelkártyával. Számos bíróság rendelkezik a kártyás fizetés ilyen módon történő megtételére alkalmas létesítménnyel, de elsőként az illetékes bírósághoz kell fordulni a fizetés megerősítéséhez.

Az elektronikus fizetés csak az Egyesült Királyság lakcímével szemben indítható el.

Mit kell tennem a kifizetés után?

Ha a keresetet szabályszerűen nyújtották be, a bíróság az alperes részére az európai fizetési meghagyást (E formanyomtatvány) bocsátja ki. Az igénylővel egy időben értesítést küldenek a kibocsátási műveletről, a fizetési művelet átvételével együtt.

A bemutatási igazolás jellemzően 8 x 12 cm méretű lesz, és postai címe mellett a bíróság neve, alul pedig a kifizetés napja és időpontja alapján kerül kifizetésre.

További információkért tekintse meg az A link új ablakot nyit megEurópai Unió határokon átnyúló követeléseit


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 11/09/2019