Κλείσιμο

Η ΕΚΔΟΣΗ BETA ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ!

Επισκεφθείτε την έκδοση BETA της διαδικτυακής πύλης της ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής δικαιοσύνης και πείτε μας τη γνώμη σας!

 
 

Διαδρομή πλοήγησης

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Olaszország

Η σελίδα αυτή μεταφράστηκε από μηχανή και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ποιότητά της.

Η ποιότητα αυτής της μετάφρασης αξιολογείται ως: μη αξιόπιστη

Θωρείτε αυτή τη μετάφραση χρήσιμη;


Bevezetés

Milyen kiadásokat kell fizetni?

Mennyit kell majd fizetnem?

Mi történik, ha nem fizetnék meg időben a bírósági illetékeket?

Hogyan fizethetek?

Mit tegyek a fizetés után?

Bevezetés

Az eljárási költségekre vonatkozó szabályokat a 30. sz. elnöki rendeletben említett, az igazságszolgáltatás költségeire vonatkozó törvények és rendeletek egységes szerkezetbe foglalt szövege tartalmazza.

2002. május 115.

Milyen kiadásokat kell fizetni?

A polgári eljárásban a Felek biztosítják az általa végzett cselekmények költségeit és a tárgyaláshoz szükséges jogi aktusok költségeit, amennyiben a bíróság vagy a bíró a törvényért felel (az igazságszolgáltatás költségeire vonatkozó egységes szerkezetbe foglalt szöveg 8. cikk, a 115/2002 sz. elnöki rendelet).

A polgári eljárások költségei a következők:

  • átalánydíj
  • bejelentési költségek
  • a másolás joga

Mennyit kell majd fizetnem?

A fizetendő összegeket a 115/2002 sz. elnöki rendelet 13. cikk és 30. cikk határozza meg, az átalánydíj, illetve a Hivatal kérésére teljesítendő előzetes átalányfizetés tekintetében.

A többszörözési jogokat a 115/2002 sz. elnöki rendelet 267. és azt követő cikkei szabályozzák, és az ugyanezen elnöki rendelet mellékletében található 6., 7. és 8. táblázat foglalja össze.

A 374/1991 törvény 46. cikk értelmében a Békeiroda létrehozásáról szóló törvény (Office of the Justice of the Justice of the Peace) létrehozásáról szóló törvény (a továbbiakban: a Békejog Hivatala) legfeljebb 1,033 EUR összegű jogi aktus és intézkedés ellenében csak az átalánydíj megfizetésével jár.

Mi történik, ha nem fizetnék meg időben a bírósági illetékeket?

A fizetés elmaradása esetén a bíróság vagy a közös jogkezelő szervezet (az Equitalia Giustizia s.p.a jóváhagyásával) meghívót küld a díjfizetés ellenében, amely tartalmazza az átalánydíj megfizetéséhez szükséges információkat (a 115/2002 sz. elnöki rendelet 248. cikk).

Abban az esetben, ha a példányoknak és a 115/2002 sz. elnöki rendelet 30. cikk előírt összeg meg nem fizetése történik, a Hivatal megtagadhatja az irat átvételét (a 115/2002 számú elnöki rendelet 285. cikk).

Hogyan fizethetek?

Amennyiben a kifizetést Olaszországban postai úton c/c álláshellyel teljesítik, F23, az engedélyezett dohányboltoktól és üzletektől vásárolt bélyegző.

Az alábbi bankszámlára történő banki átutalással történő külföldi fizetés esetén;

BIC-KÓD: BITAITRENT

IBAN: EN 04 VAGY 01000 03245 350008332100

Mit tegyek a fizetés után?

A kifizetés teljesítését követően az igazságügyi hivatalnak bizonyítékot kell szolgáltatni arról, hogy a kifizetés a nyugta bemutatása alapján történt.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 02/09/2019