Zatvori

BETA VERZIJA PORTALA SADA JE DOSTUPNA!

Posjetite BETA verziju europskog portala e-pravosuđe i pošaljite nam povratne informacije!

 
 

Navigacijski put

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Az európai fizetési meghagyásos eljárással kapcsolatos bírósági illetékek - Olaszország

Ova je stranica strojno prevedena i njezina kvaliteta nije zajamčena.

Kvaliteta ovog prijevoda ocijenjena je kao: nepouzdana

Smatrate li ovaj prijevod korisnim?


Bevezetés

Milyen kiadásokat kell fizetni?

Mennyit kell majd fizetnem?

Mi történik, ha nem fizetnék meg időben a bírósági illetékeket?

Hogyan fizethetek?

Mit tegyek a fizetés után?

Bevezetés

Az eljárási költségekre vonatkozó szabályokat a 30. sz. elnöki rendeletben említett, az igazságszolgáltatás költségeire vonatkozó törvények és rendeletek egységes szerkezetbe foglalt szövege tartalmazza.

2002. május 115.

Milyen kiadásokat kell fizetni?

A polgári eljárásban a Felek biztosítják az általa végzett cselekmények költségeit és a tárgyaláshoz szükséges jogi aktusok költségeit, amennyiben a bíróság vagy a bíró a törvényért felel (az igazságszolgáltatás költségeire vonatkozó egységes szerkezetbe foglalt szöveg 8. cikk, a 115/2002 sz. elnöki rendelet).

A polgári eljárások költségei a következők:

  • átalánydíj
  • bejelentési költségek
  • a másolás joga

Mennyit kell majd fizetnem?

A fizetendő összegeket a 115/2002 sz. elnöki rendelet 13. cikk és 30. cikk határozza meg, az átalánydíj, illetve a Hivatal kérésére teljesítendő előzetes átalányfizetés tekintetében.

A többszörözési jogokat a 115/2002 sz. elnöki rendelet 267. és azt követő cikkei szabályozzák, és az ugyanezen elnöki rendelet mellékletében található 6., 7. és 8. táblázat foglalja össze.

A 374/1991 törvény 46. cikk értelmében a Békeiroda létrehozásáról szóló törvény (Office of the Justice of the Justice of the Peace) létrehozásáról szóló törvény (a továbbiakban: a Békejog Hivatala) legfeljebb 1,033 EUR összegű jogi aktus és intézkedés ellenében csak az átalánydíj megfizetésével jár.

Mi történik, ha nem fizetnék meg időben a bírósági illetékeket?

A fizetés elmaradása esetén a bíróság vagy a közös jogkezelő szervezet (az Equitalia Giustizia s.p.a jóváhagyásával) meghívót küld a díjfizetés ellenében, amely tartalmazza az átalánydíj megfizetéséhez szükséges információkat (a 115/2002 sz. elnöki rendelet 248. cikk).

Abban az esetben, ha a példányoknak és a 115/2002 sz. elnöki rendelet 30. cikk előírt összeg meg nem fizetése történik, a Hivatal megtagadhatja az irat átvételét (a 115/2002 számú elnöki rendelet 285. cikk).

Hogyan fizethetek?

Amennyiben a kifizetést Olaszországban postai úton c/c álláshellyel teljesítik, F23, az engedélyezett dohányboltoktól és üzletektől vásárolt bélyegző.

Az alábbi bankszámlára történő banki átutalással történő külföldi fizetés esetén;

BIC-KÓD: BITAITRENT

IBAN: EN 04 VAGY 01000 03245 350008332100

Mit tegyek a fizetés után?

A kifizetés teljesítését követően az igazságügyi hivatalnak bizonyítékot kell szolgáltatni arról, hogy a kifizetés a nyugta bemutatása alapján történt.


Az oldal tartalma ezen a nyelven gépi fordítással készült. A weboldal tulajdonosa nem vállal semminemű felelősséget a gépi fordítás minőségéért.

Utolsó frissítés: 02/09/2019