Uždaryti

JAU VEIKIA PORTALO BETA VERSIJA!

Apsilankykite beta versijos Europos e. teisingumo portale ir išsakykite, ką apie jį manote!

 
 

Naršymo kelias

  • Pradžia
  • ...
  • ...
  • ...
  • Europos mokėjimo įsakymo procedūros atveju taikomi teismo mokesčiai

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Taxele judiciare aferente somației europene de plată - Italia

Šis puslapis išverstas mašininio vertimo priemone ir jo kokybė negali būti užtikrinta.

Šio vertimo kokybė: vidutinė

Ar šis vertimas Jums naudingas?


Introducere

Ce cheltuieli trebuie plătite?

Cât va trebui să plătesc?

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare în timp util?

Cum plătesc?

Ce ar trebui să fac după efectuarea plății?

Introducere

Normele care reglementează costurile procedurale sunt cuprinse în textul consolidat al actelor cu putere de lege și al normelor administrative privind cheltuielile de judecată menționate în Decretul prezidențial nr. 30.

Mai 2002, nr. 115.

Ce cheltuieli trebuie plătite?

În cadrul procedurii civile, fiecare parte prevede costurile acțiunilor pe care le desfășoară și costurile acțiunilor necesare pentru proces atunci când legea sau magistratul este responsabilă pentru acesta (articolul 8 din textul consolidat privind cheltuielile de justiție, Decretul prezidențial nr. 115/2002).

Cheltuielile de procedură civilă sunt:

  • taxa standard
  • cheltuieli de notificare
  • drepturile de copiere

Cât va trebui să plătesc?

Sumele care trebuie plătite sunt stabilite la articolul 13 și articolul 30 din Decretul prezidențial nr. 115/2002 în ceea ce privește taxa standard și, respectiv, avansul forfetar pentru notificări la cererea Oficiului.

Drepturile de reproducere sunt reglementate de articolul 267 și următoarele din Decretul prezidențial nr. 115/2002 și sunt rezumate în tabelele 6, 7 și 8 anexate aceluiași decret prezidențial.

În temeiul articolul 46 din Legea nr. 374/1991, care instituie Biroul Justiției pentru Pace, actele și măsurile de până la 1,033 EUR sunt supuse numai plății taxei standard.

Ce se întâmplă dacă nu plătesc taxele judiciare în timp util?

În caz de neplată, instanța sau o societate de gestiune colectivă (acordul cu Equitalia Giustizia s.p.a) va notifica o invitație la plata care conține informațiile necesare pentru regularizarea plății taxei standard (articolul 248 din Decretul prezidențial nr. 115/2002).

În caz de neplată a unor copii ale drepturilor copiilor și a sumelor prevăzute la articolul 30 din Decretul prezidențial nr. 115/2002, oficiul poate refuza primirea actului (articolul 285 din Decretul prezidențial nr. 115/2002).

Cum plătesc?

Dacă plata este efectuată în Italia prin poștă, F23 sau timbre achiziționate de la comercianți și magazine autorizate de tutun.

Pentru plățile efectuate din străinătate prin transfer bancar către contul de mai jos;

CODUL BIC BABITRENT

IBAN: EN 04 SAU 01000 03245 350008332100

Ce ar trebui să fac după efectuarea plății?

După efectuarea plății, biroul judiciar trebuie să primească dovada că plata a fost efectuată pe baza prezentării chitanței.


Această pagină este o versiune realizată cu ajutorul instrumentului de traducere automată. Proprietarul acestei pagini nu își asumă nicio răspundere cu privire la calitatea traducerii.

Ultima actualizare: 02/09/2019