Fechar

A VERSÃO BETA DO PORTAL JÁ ESTÁ DISPONÍVEL

Visite a versão BETA do Portal Europeu de Justiça e conte-nos a sua experiência!

 
 

Percurso de navegação

menu starting dummy link

Page navigation

menu ending dummy link

Sudske pristojbe u postupku europskog platnog naloga - Poljska

Esta página foi traduzida automaticamente. A qualidade da tradução não pode ser garantida.

Qualidade da tradução: inaceitável

Considera que esta tradução foi útil?


Uvod

Što se naplaćuju naknade?

Kako mogu obratiti?

Što se događa ako ne biste ću plaćati na vrijeme?

Sudske naknade?

Što učiniti nakon plaćanja?

Uvod

Pitanje naknada u građanskim postupcima uređuje zakon od 28. srpnja 2005. o sudskim troškovima u građanskim stvarima (Službeni list 2014, 1025). U načelu, pristojbe plaćaju se na svaki zahtjev i stoga se podnosi u skladu s regulatornim postupkom utvrđenim Uredba (EZ) br. 1896/2006 Europskog parlamenta i Vijeća od 12. prosinca 2006. o uvođenju postupka za europski platni nalog (dalje u tekstu: Enz). U poljskom zakonodavstvu postoji mogućnost zatražiti izuzeće od takvih troškova u skladu s odredbama gore navedenih prava (glava IV. — oslobođenju od troškova postupka).

Što se naplaćuju naknade?

U pogledu eOP, tzv. pristojba relativno.

Kako mogu obratiti?

Relativna pristojba naplaćuje se u slučajevima koji se odnose na prava vlasništva i 5 % vrijednosti zahtjeva (tj. iznos tražbine navedene u obrascu za prijavu), međutim ne manje od 30 PLN i najviše 100.000 PLN. O zahtjevu za ukidanje europski platni nalog mora biti pola pristojbe.

Što se događa ako ne biste ću plaćati na vrijeme?

U skladu s članak 1262. § 1. Zakonika o parničnom postupku od 17. studenoga 1964. (Službeni list br. 43, točka 269., kako je izmijenjen), K. P. c., Prvostupanjski sud nije poduzela nikakve mjere nakon pismo pristojbi koja nije bila plaćena. Stoga pristojba mora se obratiti prilikom podnošenja sudu pisma (zahtjev) kojem je zahtjev, ili oslobođenju od troškova postupka.

Postupovni posljedice neplaćanja između ostalog uređuje članak 130. 1302 ccpPoveznica se otvara u novom prozoruhttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.1283788:part=a130&full=1Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.1283788:part=a130(2)&full=1

U skladu s članak 130.k točka c. — ako podnesku (uključujući obrane) ne mogu biti točni zbog neplaćanja pristojbi, predsjednik (sudac) poziva zahtjeva u njegovim založili se vrati, sama to platiti u roku od jednog tjedna. Ako tražena osoba s prebivalištem u inozemstvu koji nema zastupnika u Poljskoj, predsjednik (sudac) utvrđuje rok za plaćanje, koji ne može biti kraći od mjesec dana. Nakon isteka tog razdoblja namiri strani. Pismo plaćena u zadanom roku ima učinak od datuma podnošenja.

U svjetlu članak 1302.k — pismo gđe C koje pokreću odvjetnika ili državnom odvjetniku patenta koji je propisno plaćen ne oslobađa se bez plaćanja naknade, ako fiksnu naknadu izračunava se na temelju relativnog ili naveo vrijednost predmeta spora. Međutim, ako u roku od jednog tjedna od dana dostave naloga za povrat će biti uredno plaćene, ono proizvodi učinke od izvornog datuma podnošenja podnesaka.

Sudske naknade?

Kako ćete platiti sudske pristojbe u građanskim stvarima uređuje Uredba ministra pravosuđa od 31. siječnja 2006. o načinu plaćanja sudskih pristojbi u građanskim predmetima (dz.u. br. 27, stavka 199.) koji čine provedbeni akt kako bi se navedenim Zakonom o sudskim troškovima.Poveznica se otvara u novom prozoruhttp://lex.online.wolterskluwer.pl/WKPLOnline/index.rpc#hiperlinkText.rpc?hiperlink=type=tresc:nro=Powszechny.475138&full=1

Sudske pristojbe u građanskim stvarima isplaćeni na temelju negotovinski na tekući račun nadležnog suda (informacije o takvim računa mogu se dobiti izravno u Sudu ili na svojoj internetskoj stranici ili na internetskoj stranici Ministarstva pravosuđa), izravno cashier Prvostupanjskog suda ili u obliku naknade pečata koje mogu biti kupljene na cashier Suda.

Što učiniti nakon plaćanja?

Nakon plaćanja naknada i mogućih nedostataka, sud će izdati europski platni nalog.


Ovo je strojni prijevod sadržaja. Vlasnik ove stranice ne prihvaća nikakvu odgovornost ni obvezu u pogledu kvalitete strojno prevedenog teksta.

Posljednji put ažurirano: 03/02/2016